За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 105

• 32 865
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
И с двете деца при различни лекари не сме плащали.
Къде има такъв доктор?

Тази докторка, която си поиска 50 лева за домашен преглед след раждането, без да каже предварително, че е платен, не е педиатър. Не намерих педиатър, това е личен лекар, който работи с деца.

Аз не съм плащала, педиатърката дойде вкъщи няколко дни след като се прибрахме (В София, октомври 2022), след смяната си в ДКЦ, нито стотинка не е поискала. Това посещение би трябвало да бъде поето от ЗК, за първи път чувам, че някои искат да им се плати...

# 646
Да, прегледа се поема от ЗК, но на много лекари не им пречи хем да си вземат парите от касата, хем и от вас. Още 2014 с бебе номер 1, личната й лекарка предварително уточни, че таксува този преглед. През 2021 пък друга лекарка ми отказа домашно посещение заради Ковид, а детето се роди лятото, почти нямаше случаи, отделно на много хора около нас, лекарите им ги посетиха. Така че няма много полезен ход, както реши лекаря, така е.

# 647
Две деца- 2013 г и 2021г., един и същ педиатър, в провинцията, не сме плащали нищо.

# 648
Момичета както вече писах бебка лепна някой вирус но темперетурата спря и много  рядко кашля но от вчера намали храненето апетита просто и изчезна въпреки че е лакомница попринцип.....пт 120 грама отидохме на 80 с зор Sad дали е от вируса видимо е добре не вдига темперетура дес е 5 ден от както беше настинала много съм притеснена Sad

# 649
И с двете деца при различни лекари не сме плащали.
Къде има такъв доктор?

Тази докторка, която си поиска 50 лева за домашен преглед след раждането, без да каже предварително, че е платен, не е педиатър. Не намерих педиатър, това е личен лекар, който работи с деца.
В София през март тази година.Така де вече миналата Simple Smile.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 00:07 от sweet_memory

# 650
Моето дете също е изцяло на кърма и има слуз без промяна на цвета. Педиатъра каза, че няма проблем, било нормално за кърмените бебета.

Обезпокоително ли е наличие на слуз в акото на двумесечно бебе, без промяна на цвета, изцяло на кърма?
Няма никакви други обезпокоите ни симптоми.

# 651
Здравейте, можете ли да препоръчате бебешка възглавничка за дете на 1.2 и искам да направя една фотокнига - сайт от който сте доволни?

# 652
От София ли сте?

Не съм заплащала 2020 г
Дойде си и си направи прегледа и съветите, винаги ми е вдигала тел.и връщала съобщение на вайбър.

Варна

# 653
По колко белтъка седмично може да яде дете на 2г?

# 654
По колко белтъка седмично може да яде дете на 2г?
Моето е на 1г6м и почти всяка сутрин хапва по едно сварено яйце. Значи 5-7 белтъка седмично.

# 655
Здравейте, вчера вземаха капилярна кръв на бебето за едно изследване.
Днес освен точицата от убождане, която е съвсем миниатюрна, има странно червено  подуване малко под нея, като балонче.
Не мога да се сетя да съм виждала нещо такова - да не би да е от това, че лаборантката стиска пръстчето, за да събере кръв в епруветката?

# 656
Дъщеря ми обича и яде почти всеки ден по 1 варено яйце.

# 657
Здравейте, вчера вземаха капилярна кръв на бебето за едно изследване.
Днес освен точицата от убождане, която е съвсем миниатюрна, има странно червено  подуване малко под нея, като балонче.
Не мога да се сетя да съм виждала нещо такова - да не би да е от това, че лаборантката стиска пръстчето, за да събере кръв в епруветката?

Ако може да направите снимка?
Иначе на мен ми се е случвало да получа реакция от лепенката, която слагат след това. Ако са слагали на детето може да е нещо такова?

# 658
Да, сложиха й лепенка (не сме я държали дълго, но наистина  е точно там)! Опитах се да снимам, ама с тези шаващи и стискащи малки  пръстчета нищо не стана Sad  сякаш е по-малко спрямо сутринта това “нещо”, ще наблюдавам, но значи не е нещо ненормално 🤨

# 659
Изчакайте ден - два и ще отшуми. Или е от стискането или от лепенката, много са им нежни кожите. Например на моето дете като залепя колектор за урина, въпреки че стои кратко, после кожата 2 дни е червена. След ваксина винаги около седмица-две около мястото на убождане излиза обрив от лепенката, която слагат. Минава от самосебе си.

Общи условия

Активация на акаунт