Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 66

• 32 067
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Честно казано не си представям, че Пирин голф е нормална инвестиция, гледах доста странни и скъпи имоти там, например студио е 50квадрата и струва 67 000 евро, което е доста за студио, колкото и хубаво да е обзаведено, все пак това е студио в полето.
Но именно затова питам как върви пазарът там, може и да са такива цените.

# 511
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Пирин Голф винаги цените са били по-високи. Студия в Банско могат да се намерят и на половин цена спрямо Пирин Голф. Най-добре е да се отиде на място и да се разгледа. Аз по принцип не съм фен на ваканционните имоти, но който смята, че е добра инвестиция и му се занимава...

# 512
Нямам против. Но все пак издишане или пукане?  Защото споровете са все около евентуални сривове и пукания, не за корекция.

Станция, за едно и също нещо става на въпрос.

Толкова е едно и същ, колкото морският бриз и ураганът.

# 513
Е тук има бриз, но ураган няма. Сравнявате пак различни неща. Само да ви кажа предния път след 2008 г балонът е издишал 4-5 години 😀 или и това не знаете 😀

# 514
Моя приятелка е с малък апартамент в „Белведере Холидей Клуб“, много доволна до момента . Продаваха ги построени, но без мебелировка през 2016-та чиста площ 46 кв. м. / 56 кв. м. обща за малко над 30.000 евро.

# 515
  • София
Ти уби всичко детско... Да чакам 5 години!?
Ама аз исках да купувам сега! В краен случай след година.

А защо взимаме за пример 2008ма? Не виждам нищо общо икономически.
Хората много обичат да гледат другите и да правят като тях. В краен случай гледат миналото и правят като преди. А когато се гледа повърхностно и не се отчитат различните фактори става мазало. Ама някои хора толкова могат. Не могат да анализрат различни фактори, гледат общото.

# 516
  • СИ
Е тук има бриз, но ураган няма. Сравнявате пак различни неща. Само да ви кажа предния път след 2008 г балонът е издишал 4-5 години 😀 или и това не знаете 😀

М-да... Има леки повеи откъм имотния сектор. Резки катаклизми едва ли ще има, но щом банките започнаха да предлагат 1-2 процента лихви по депозити, това е някакъв показател. Строителния сектор е в добра форма и реализира свръхпечалби. Българинът няма в какво друго да инвестира освен в бетон и тухли. Каквото изкарат работещите по Европа, повечето се влага тук. И аз не го разбирам, как със силно намаляващо население продължава бясно жилищно строителство, но това е факт. София и още няколко града, няма какво да се коментират. Ще се тъпчат още.

# 517
Тангра, обяснявам какво е балон, успокой се. И аз не бих чакала дъна и неща, ако желая да купувам. Просто бих чакала офертата и параметрите на имот, които търся.

# 518
Българинът няма в какво друго да инвестира освен в бетон и тухли. Каквото изкарат работещите по Европа, повечето се влага тук. И аз не го разбирам, как със силно намаляващо население продължава бясно жилищно строителство, но това е факт.
Ще има - щом и по Фейсбук вече взеха да ми излизат реклами от инвестиционни посредници какво представлявали американските облигации и колко лесно било да си отвориш акаунт... Имай предвид, че те рекламират не само по масовите канали, а таргетирано обикалят по фирми и хора с по-високи доходи и активи да им обясняват в какво да си влагат парите (срещу комисионна).
Както брокерите си рекламират имотите, за да си хранят бизнеса, така и тези. Те доскоро нямаха много какво да рекламират, защото фондовата борса (акции) рискова, американските ДЦК носеха 1.5%, германските отрицателни, българските 1%
В момента българските са 5.65% (миналата седмица давах линк), американските 4.5%
Тоя, дето сега купува имот и го подържи 2-3 години на Ш/З без да носи доход от наем, и ако не му се качва вече цената само като си седи, може и да се позамисли дали да не го махне и да си вложи парите в нещо, което носи стабилен доход.

# 519
Моя приятелка е с малък апартамент в „Белведере Холидей Клуб“, много доволна до момента . Продаваха ги построени, но без мебелировка през 2016-та чиста площ 46 кв. м. / 56 кв. м. обща за малко над 30.000 евро.

Каква е таксата поддръжка, знаете ли?

# 520

Каква е таксата поддръжка, знаете ли?

13 Е/кв.м.

# 521
Да, 13 евро на м2. Отоплението явно е централно и с датчик, а вода и ток се отчитат отделно. Можело е и да се закупи паркинг, но не мога да кажа колко е цената.

# 522
Да, 13 евро на м2. Отоплението явно е централно и с датчик, а вода и ток се отчитат отделно. Можело е и да се закупи паркинг, но не мога да кажа колко е цената.
Може ли да се ползва басейна в тази цена?

# 523
И сиромасите в Швеция саго закъсали с -13-19% корекция на имотите за 6 месеца.
https://www.investor.bg/a/534-novini/363203-tsenite-na-zhilishta … si-spad-ot-2013-g

# 524
Аз за Швеция писах тук още юли месец, че приятели шведи идваха насам и те ми казаха как ся нещата при тях и че е започнал спад. Ма тук повечето не бяха узрели още 😀

Общи условия

Активация на акаунт