Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 114
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
На малката даже не се сещам да съм изварявала нещо, за стерилизатор да не говорим. С голямата като че ли се втелясвах повече.
И аз с баткото повече се "стараех", но с малката си поправих грешката. За нея всъщност май никога не съм стерилизирала в истинския смисъл на думата.

# 616
Аз ползвах самостерилизиращи шишета. Голямо удобство са, иначе щеше без стерилизация да кара, не обичам да се затрупвам с вещи.

# 617
Аз имам стерилизатор за микровълнова. С първото го ползвах редовно, сега не. То си е на кърма, зърната ми не са стерилни все пак... 2-3пъти съм ползвала помпа с части, минали през тенджера с вода, и 2-3 пъти, мити само гореща вода от чешмата.  С второто май всички сме "по-така".😁

# 618
Яко спам не знам коя страница вече!
Кажете хитринка, с която да изпера бели маратонки и как да почистя подметките

# 619

За подметките на маратонките - памуче или парцалче, напоено с кислородна вода.

# 620
Прането - както ти е най-лесно, някои и в пералнята ги мятат. (Дано не отприщя сега нова вълна спорове кое е хигиенично и кое не, че се поизплаших от последните страници). Сушенето само гледай да не е на слънце че стават изненади после, може на петна да ги завариш. Вярно че сега е зима, ама тя пък една зима... та да си кажа.
Подметките може с магическа гъба да пробваш, избелваща паста за зъби също съм виждала да хвалят но това последното вече не мога да кажа от опит колко върши работа.

# 621
Всички маратонки, независимо от цвета и материята пера по един и същ начин. Чифта го накисвам в топла вода, в корито, колкото да се покрият до плата/кожата с вода. След 15 минути с Циф и мека четка изтърквам подметка и ръба. Изплаквам и мятам в пералнята с една стара тениска, която използвам само за това. На бърза програма, с центрофуга максимално 800 оборота пера. Суша на сянка, а сега, зимата - под радиатор. Никога директно върху него. И винаги минимум два чифта, пералнята ми е с капацитет 11 кг, така съм преценила.
След това, ако няма работни връхни дрехи за пране, пускам самопочистване.

# 622
  • София
В магазин за обувки, но не помня Дайхман или ССС, ми предлагаха спрей за почистване на бели подметки.

# 623
Аз мия с магически гъби кожени маратонки.
При бели от плат кецове ми се получават жълти петна при нормално пране. Може би е по-добре в пералня.
А за стерилизиране, сега от опита ми смятам,че най -добре е със стъклено шише и обикновено миене.

# 624
Някой беше споменал, че с Мицеларна вода си чистел подметките, аз не съм пробвала.

# 625
  • София
Пробвах с мицеларна и нищо не става.

# 626
  • София
Аз пък имах успех с мицеларна вода. Е, не станаха като нови, но доста добре се почистиха.

# 627
Като знам, че някой си маже лицето с тази мицеларна и изтръпвам Simple Smile

# 628
Като знам, че някой си маже лицето с тази мицеларна и изтръпвам Simple Smile
JoyJoy Това ми преля чашата, хаха. Моята основно за Айкоса я ползвам, значи мога да мажа без притеснения.
Иначе и аз подхвърлях за мицеларната, ама за стелките, не за подметки.

# 629
Аз почистих перфектно с мицеларна вода фондьотен от много светъл мек килим, който с друго не успях да почистя. 😁

Общи условия

Активация на акаунт