Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 634
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Има спрейове за употреба на открито - само не знам дали са ефективни, понеже не съм пробвала.

# 496
Лятото мислим да вземем куче за двора, но до тогава мисля за някакво временно решение. Ще покрия количката с дъждобрана, а диванчето с найлон. Ще мина до агроаптеката да попитам дали имат нещо подходящо

# 497
  • София
В зоомагазин попитай. Има отблъскващи спрейове, действат, но си трябва редовно пръскане.

# 498
  • София
Да, в агроаптеките имат разни отрови само, трябва зоомагазин!

# 499
  • I want it all and I want it now.
За хлебарки два пьти годишно се прьска жилището  пьрвоначално пролет и есен и няма нито една. След това може и ведньж годишно. Почнахме с фирма и след това сами. Молци, гадинки всичко изчезва.

# 500
Виж това за молците е много обещаващо, а паяците гони ли ги? И с какво точно пръскате?
Молци само в кухнята намирам и само в опредевени шкафове се въдят гадовете, не знам за там дали ще става да се напръска с нещо и после пак да се държи храна...
Скрит текст:
Преди да ми каже някой че се въдят където се държат зърнени храни и прочие - в моята кухня такива неща няма, та не е от това. В шкафа с чиниите са си харесали, някакви луди молци са ми се паднали на мен Rolling Eyes Дори в шкаф дето е половината с чайове и сухи билки няма, иди разбери.

# 501
  • I want it all and I want it now.
Няма и паяци. С айкьн почнахме, после ги смени препаратите за да не привикват. С парно сме и в сьседите си има доста.

# 502
И на нас много ни досаждаха котките от съседната къща. Първоначално им се радвах от вътрешната страна на прозореца. Харесаха си го, явно топлина е излизала, за спане. Обаче започнаха да маркират по прозореца и взех мерки. Пръсках ти с шише оцет. Обаче гадините спят и правят бели и само като ме видят бягат Grinning Сложихме една тръба за абсорбатор от металните. Стана им студено на трътките и се разкараха.
Лятото пак в двора, изядоха ме бълхите. Пак оцета взех. От джъмбо и с една водна базука ги пръскам.
Купували сме едни зелени кубчета като желе, уж ги гонели. Бързо изсъхват и се свиват. Ефект не видях, а доста скъпи бяха...
Ако можех бих си взела 🐶

# 503
Чувала съм, но бе самата аз да съм виждала, че не понасяли здравец и лавандула.

# 504
  • в сърцата на децата <3
Митове и легенди. Както и кафе, че не понасяли 😂 Моите винаги ми се навират в чашата ако я оставя навън, а в лехата със здравеца си спят. Лавандула съм сушила вън, пак не забелязах да я избягват.

# 505
  • Пловдив
Миризмата на цитруси УЖ ги отблъсква. Една приятелка си кичеше елхата най-отдолу с кори от портокали и мандарини Joy

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 16:22 от sweet_maniche

# 506
  • в сърцата на децата <3
На теория всяка силна/остра миризма би ги отблъснала. Ноооо това са улични котки (до колкото разбрах) - те са "изтръпнали" заради честото ровене по кофи с боклуци и такова нещо изобщо няма да ги впечатли.

# 507
Маршрутът за разходка на съседската котка минава точно през лавандуловите ми храсти. Е, не ляга там да се потъркаля, но явно не и пречат много.

# 508
  • Sofia
В предаването”Моята котка от Ада” водещият препоръчва някакви пръскалки да се слагат по двора,май само вода пръскаха и имаше ефект.

# 509
Митове и легенди. Както и кафе, че не понасяли 😂 Моите винаги ми се навират в чашата ако я оставя навън, а в лехата със здравеца си спят. Лавандула съм сушила вън, пак не забелязах да я избягват.
Е затова натъртих, че само съм чувала. Ти си пази кафето да не ти го изпият. Нашата на вилата, тя не е наша де, ама като пристигнем и тя пристига и все около бирата се усуква. и обича краставици да яде.
Наистина не знам с какво да ги изгони, но със сигурност никога не трябва да им дава храна в нейния двор.

Общи условия

Активация на акаунт