В момента чета ... 80

• 45 355
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
Не успях да харесам Мюсо, но засега само една негова книга съм чела.

# 121
От Мюсо съм чела "Защото те обичам", "Повикът на ангела", "Ще бъдеш ли тук", "Сентръл парк" и "Момичето от Бруклин".
Честно да си кажа, не помня много много за какво става въпрос в нито една, носят ми някакво вълнение докато чета, но след това ги забравям, обаче пък ми идват добре за отмора след сериозни и тежки книги. Затова и честно казано не ги купувам, а ги чакам електронно или както в случая - от библиотеката. Последната прочетена ми е била през юни 2020, обаче хич не ми е залипсвал и май ще приключвам с творчеството му.
Добре, че "Непознатата от Сена" върви бързо и няма да загубя много време в четене, вероятно утре ще я завърша.

# 122
Чета "Градината на пеперудите" и разбрах че не ставам за детектив. Този разпит на час по лъжичка страшно ме изнервя. Иначе интересен похват и сюжет, но докато дочакам отговора през плявата направо ми втръсва. Май няма да я оценя подобаващо.

# 123
Прочетох "Цветно" на Ето Мори. Дадох и стабилни 4* без колебание. Хареса ми историята - една душа получава втори шанс в света на хората, като за да може да се върне в цикъла на прераждания трябва да живее на изпитателен срок в тялото на главния ни герой, който се е опитал да се самоубие.
В началото главния герой ме дразнеше, но после според мен стигна едно порастване и осъзнах много неща,което промени и образа му.
Книгата е кратка, но поучителна. Препоръчвам я с две ръце! 💓

# 124
  • Русе
Приключих ,, Чашата преля,, и още си събирам мислите какво прочетох. Хареса ми сюжетът с любовния триъгълник и трансформацията и изборът на Алис , а ВСВ остана само като фон без да се натрапва въпреки , че присъстваше , но не беше акцент. Странна , но хубава и кратка история.
Започнах книга напълно в мой стил. Обожавам героини, които са борбени , амбициозни и умни и химичката Елизабет е точно такава ,но във време (1950-60г), когато ролята на жената е да бъде домакиня и майка. По стечение на обстоятелствата тя е учен и работи в изследователски институт ,но поради ред причини решава да започне да води кулинарно предаване. Още съм в началото , но ми върви увлекателно и интересно. Книгата е почти 400 стр. И ще споделя повече след като затворя и последната.

# 125
  • София
От Столична библиотека ли е, да си направя заявка ако е от там? Simple Smile

# 126
  • София
Приключих "Вечерята". Като цяло ми хареса и ме държа под напрежение. Авторът определено успява да даде две различни гледни точки на родителството и как всеки, гледайки от своята камбанария е готов на всичко, за да спаси детето си. Давам 4/5 заради финала. Не мога да кажа, че е отворен, защото общо взето се разбира какво се случва и как са се развили нещата, но като че ли имаше нещо, което ми дойде незавършено. Сякаш очаквах да има поне още една глава. 😃
Скрит текст:
Липсваха ми и още подробности за Паул, какво точно му има и т.н. Не разбрах  как така пребиваш някого ( директора), ясно е, че ти си го направил, а не отиваш в затвора/психиатрия.  🤔 Възможно ли е изобщо психологичен проблем да бъде открит чрез амниоцентезата? Въобще нещата, които не бяха споменати- като болестта на Клеър, също ми липсваха.
Като цяло добра идея, добро изпълнение, на имаше неща, които ми липсваха. Бих прочела и друга негова книга.
Продължавам с "Истините и лъжите на Ела Блек" и продължавам да слушам "Анатомията на един скандал".

# 127
  • София
sea.sea, можеш да продължиш с "Вила с басейн". Мисля, че също ще ти хареса.

Аз прочетох "Играчка-плачка" (Кевин Уилсън). Приятна книжка, хареса ми Simple Smile
Нестандартна история, разказана добре.

# 128
  • София
Мерси, Миж, сложих я в безкрайния списък. 🤣

# 129
Аз прочетох преди седмица "Японският любовник" на Рани Маника, която по мое мнение значително отстъпва по литературни качества пред "Оризовата майка", която беше разтърсваща. Дала съм й средната оценка 3 звезди в гуудрийдс. Не успя да ме докосне и да ме направи съпричастна към съдбата на героите.
Мюсо за мен е един много посредствен автор, чела съм 2 негови произведения, не бих посегнала към трето.
В момента чета "Поправките" на Франзен, но отново ме оставя безразлична, не е "моята" история, не харесвам нито един от героите, може би и не успявам все още да вникна в дълбочина, защото ми убягва цялостната идея, която би трябвало да е сатира и критика на американското общество. А може и да не съм дорасла за нея Simple Smile

# 130
Прочетох Лиса Гарднър Сам - много ми беше трудна в началото, но след 80 та страница я изядох на един дъх.

Сега видях тази в Хеликон - Северни Стихии от Рагнар Йонасон. Някой чел ли я е? Какво ви е мнението? Благодаря!

# 131
Мюсо не съм го чела, но покрай вас гледах един филм по негова книга и ми беше много трудно да следя действието. Може и да е изолиран случай. Обикновено харесвам криминалета само на филм, не чета такъв жанр.

# 132
  • София
Започнах "Момичетата от мочурището" на Кели Мъстиан. Началото удивително наподобява "Където пеят раците".

# 133
  • София
Кой препоръча Невидимите фурии на сърцето?

Много съм доволна! Чета с истинско удоволствие.

# 134
Май първата, която я препоръча, беше Миж. Simple Smile Много се радвам, че ти харесва, Грета Ей.

Аз също чета с удоволствие предпоследната книга на Андерш Руслунд, много напрегнат трилър. По принцип отдавна съм почитателка точно на тази поредица, затова сигурно съм пристрастна, но си мисля, че е от абсолютно най-добрите. Уви, у нас май не се радва на много голям интерес, което не мога да го разбера, но понякога е така - няма логично обяснение коя поредица ще тръгне добре на определен пазар и коя няма.

Общи условия

Активация на акаунт