В момента чета ... 80

• 45 365
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
"Невидимите фурии" търпеливо чакат своя ред при мен след няколко препоръки в тази тема.
Аз още влача "Сушата" на Джейн Харпър. Приятна книга е, но се разсейвам с други неща. Остават ми още 15%, тези дни ще я довърша.

Реших да пробвам Storytel и започнах да слушам "Мамник" на Васил Попов. Отдавна се канех да стартирам безплатния пробен период, за да видя дали аудиокнигите ще ми допаднат. Съвсем случайно попаднах на информация за "Мамник", сюжетът и коментарите ме заинтригуваха и вече изслушах три епизода от книгата и преполових четвъртия. Действието се развива в началото на корона епидемията в трънското село Вракола, където няколко души за убити по мистериозен начин. Има препратки към миналото, фолклорни елементи, възкръснал мъртвец, тайнствено чудовище. Засега историята много ми допада, завръзката се заплита и нямам търпение да разбера какво ще се случи по-нататък.

# 136
  • София
Тъкмо свърших "Анатомията на един скандал и ще пробвам тази, звучи интересно. Иначе на книгата ще дам 2/5. Беше ми скучна, нямаше нищо изненадващо, нищо не ме впечатли. Не бих я препоръчала.
Аудио книгите все още продължават да не са моето нещо, ама свикнах, докато ходя или правя някакви неща да ги слушам и чувствам времето си по-пълноценно така. Досега не съм попадала на книга обаче която истински да ме впечатли и да ми хареса.

# 137
Чета "Сенките" на Алекс Норт като нещо подходящо за Хелоуин, но не ме увлича. Дори не съм сигурна, че ще я дочета. Героите, темата за сънищата не са ми интересни. Четох "Шепнещият Мъж" от същия автор но нищо не си спомням от романа (не помнех дори, че Аманда е била в него). Явно не е "мой".

Аудио книги слушам и харесвам,  но предпочитам по-леки жанрове за тях точно защото обикновено правя други неща докато ги слушам.

# 138
Приключих с "Непознатата от Сена", а и май с Гийом Мюсо като цяло.
Не ми хареса хич, по милост дадох 2*, реално и 1* върши работа. Нито криминалния случай, нито развръзката, нито финала ме заинтригуваха.

Започвам "Бащата на другия", с още веднъж благодарности за Аня! ❤️

Винаги като прочета положителен отзив за "Невидимите фурии на сърцето" и ми става мило... Засега, за мен това е Книгата ми за 2022 година.

# 139
  • Русе
От Столична библиотека ли е, да си направя заявка ако е от там? Simple Smile
Не,от регионалната в Русе ❤️📖 . Продължавам да чета и все повече ми се затвърждава мнението , че ще е в топ 3-те ми най-добри за годината.... Дано

# 140
Дочитам това книжле, чете ми се нищо леко, но не тъпо.

Авторката е “яхнала вълната” в последно време на книги за българи, които по една или друга причина се озовават на село и изведнъж много им захаресва старият начин на живот, спокойствието на село и така нататък. Все пак има една малко по- различна история и така любимото ми: втори шанс в живота, когато му освободиш място. Приятна  за четене.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 23:23 от mariposa333

# 141
На Кубарелова преди десетина година четох две други и ми бяха симпатични, това помня - лежерни, но не глупави.

# 142
  • Tenerife
Да си кажа, а пък утре ще чета десетината страници на темата. 😜

Днес приключих с припомнянето на любима история, "Митко Палаузов"- Марко Марчевски. Трогнах се почти толкова, колкото и в детството.
Утре започвам трета част от трилогията на Алиенде- "Портрет в сепия". В хубаво очакване съм. 😊

# 143
Снощи започнах да чета и The Long Forgotten, издавана тук като Ловецът на цветя от Дейвид Уайтхаус. Стори ми се сравнително интересна от анотацията, но ще видя дали ще продължа с нея, че пак хванах няколко книги накуп.

# 144
Прочетох Глад.
Очаквах исторически достоверен роман, а се оказа фатасмагория.
Авторката си го пише в края на книгата.
Стилът се откроява с това, че частицата но присъства в почти всяко изречение или абзац.
Нещо като " косата й беше спусната, но тя я прибра" .
Аз не харесвам фантастика и паранормални истории, и малко се прецаках с тази книга.Smile

Продължавам с Пътят на Силка от библиотеката.

# 145
Чета "Хана" и бих казала,че ми харесва много как потръгна истирията и стила на Алена Морншайнова.
За "Глад" не разбрах от къде дойдоха суперлативите,за мен абсолютно незаслужени.
Сега си мисля,че скоро пак ще номинираме книга на годината,а аз никъде не си записвам кое какво и защо ми е харесало и ще гадая Simple Smile по спомени😀

# 146
Имам поне за топ 10 заглавия за номинации, но вече съм подбрала сред тях 5. На първо място е Хавиер Мариас, а за останалите четири позиции има също сигурни заглавия, но пък и все още време да прочета още нещо, за което да се чудя после къде да вместя (а не искам никой да бъде изместен в тези 5, достатъчно много ги харесах).

# 147
  • София
Още мъча Пенелопеида, едвам минах 50%... Историята за съпругата на Одисей, която 20 години го чака, сънува и обича, като междувременно му е вярна. През цялото време има адски много размишления за любовта, смисъла на живота и т.н...които, честно казано започнах да чета по диагонал аз. Тази година май това е книгата която чета най-дълго, Започнах я на 6-7 октомври на една почивка... Става ясно, че действието хич не е интензивно, тя си е в Итака, той....в сънищата и, където си говорят понякога.

Не съм разглеждала всичко прочетено за 2022 за номинация, но се надявам най-най страхотната за мен все още да предстои Blush.

# 148
От четеното в темата, май само Елегантността на таралежа ми е за номинация.

# 149
Този таралеж все още ми стои непрочетен:).
Мариас не съм чела още,нито фуриите,имам от вас дълъг списък...

Общи условия

Активация на акаунт