В момента чета ... 80

• 45 375
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Този таралеж все още ми стои непрочетен:).
Мариас не съм чела още,нито фуриите,имам от вас дълъг списък...
От Столична библиотека ли е, да си направя заявка ако е от там? Simple Smile
Не,от регионалната в Русе ❤️📖 . Продължавам да чета и все повече ми се затвърждава мнението , че ще е в топ 3-те ми най-добри за годината.... Дано

lorito5678751, тъкмо ти гледам видеото за "Камък, ножица, хартия" и "Понякога лъжа" и влизам тук , а да проверя къде да ги търся Simple Smile
....Май ще се регистрирам най- после в Столична библиотека Simple Smile
 Поздрави Flowers Hibiscus

А иначе сега чета "9 зайци" на Виргиния Захариева.
Автобиографична е и е пълна с фрагменти от живота й.
Объркана съм дали ми харесва.
Текста не ми върви гладко: кратки изречения , лишени от много обяснения Simple Smile
Но пък има хубави попадения: красиви проблясъци в като цяло твърде суровия текст.
 Има и рецепти: някои  звучат много апетитно Simple Smile
Много женска книга е ,за пътя на жената, за транформациите, за социалните и семейните капризи.
Аз лично я слушам, чете я самата авторка, която за мен е много полярна личност, трудно ми е да си създам цялостно мнение за персоната й.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 13:15 от Serendipity*

# 151
Да се включа и аз с това, че тази "Земя, забравена от времето" хич не ми харесва.... Оставила съм я на половина прочетена. Отпред на корицата пише, че с тази книга Стивън Кинг е заобичал четенето, ноооо на мен хич не ми върви....
Започнах онази вечер "Качестволандия" и имам големи очаквания. Засега съм много в началото, но идеята ми е интересна - свят, в който хората се оценяват по скала от 1до100, всеки си има определено място, има андроиди и т.н. Като напредна повече ще пиша отново! 💓

# 152
  • София
Аз харесах "Глад" Simple Smile Приятен софт-хорър-мистерия. Нямам забележки към книгата Simple Smile

Започнах "Големи лъжи в малкото градче" (Даян Чембърлейн).
Добре тръгна, ще видим по-натам как ще е..

# 153
  • Mostly in my mind
Таралежът и при мен хваща прах, но Фуриите...ооо Heart връщам си думите назад за тях. Почти накрая съм. Толкова да ми харесва.

# 154
И двете заглавия са достатъчно интересни, но още не съм стигнала до тях. Тази година съм прочела доста добри книги, слагам някои от тях в скрит текст:
Скрит текст:
Гардеробът, Олга Токарчук; Облакът Кукуландия, Антъни Доер; Марковалдо, Итало Калвино; Живи, Ю Хуа; Мъжете, които мразеха жените, Стиг Ларшон; Островът, Лиляна Михайлова; трилогията “Земното минало”, Лиу Цъсин; Неделният продавач на книги, Даниел Вълчев; Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг, Фредрик Бакман; Сестрите от Монмор, Жером Лубри; За мишките и хората - Джон Стайнбек; Истории от старите калдъръми, Йорданка Петкова; Следа към Вега-Орион, Светослав Славчев; Вох, Камила Лекберг и Хенрик Фексеус;   Убийствен ум, Майк Оумър …

Имаше и някои за малинки, за тях няма да пиша.

# 155
Аз харесах "Глад" Simple Smile Приятен софт-хорър-мистерия. Нямам забележки към книгата Simple Smile
И на мен много ми хареса, беше ми интересна през цялото време, с хубави чувства я затворих.
Дочетох "Нощ в Каракас" - още една книга, която ми допадна, написана е сякаш е автобиографична, но всъщност е художествена измислица. Разказва се за живота на хората по времето на социалните бунтове срещу диктатурата във Венесуела, които трябва да оцеляват въпреки престъпността, овластена от държавата, чудовищната корупция и обезценяването на парите и още повече -  на човешкия живот. За бягството като единствена алтернатива на смъртта. Много приятно, разбираемо и подредено пише авторката, но темата е безумно тежка, на моменти ми беше непоносимо да продължа и просто я оставях, за да си почина от картините на убийства,  грабежи и тормоз върху най-обикновени хора, от всеобщия упадък и лудост, обхванали цялото общество.
Ще продължа с "Балканска рапсодия" на Мария Касимова - Моасе.

# 156
Глад ще е следващата, която ще прочета!
Опитах Глад от Джамал Уараши, но я изоставих.
Разчитам адашката да ми хареса.

Сега черпих идеи в другата тема и видях колко сте мили! Ще ми излезе име на мила и добра, пък то съвсем не е така. 😂

# 157
Започнах “Конемара” на Никола Матийо. Съвсем в началото съм, но ми прави добро впечатление и ми върви бързо и леко засега.

# 158
  • Mostly in my mind
И аз харесах "Глад". На места хич не ми беше софт Stuck Out Tongue Winking Eye

Затворих Фуриите. Леле, както казвате, отвя ме. Прекрасна книга. Какви ли не емоции предизвика в мен. И плаках, и се забавлявах със Сирил. Откровено се смях на доста от диалозите му с другите герои. Прекрасна книга. Simple Smile

Продължавам със "Слепота" на Жозе Сарамаго.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 20:46 от Лолита

# 159
Забравих да допълня за Глад.
Всевъзможни сексуални ориентации.Wink
Като цяло книгата ми хареса, защото е написана увлекателно. Не съм пропуснала нито една страница.
Но за всеки влак си има пътници.
Това не беше моят.
След вълната от ясновидци и контактьори с извънземни през 90те, се отказах от тематиката.
Но съм си приготвила Жената в черно от Сюзън Хил, след като случайно попаднах на финала на филма ,който е по книгата.
С една дума– хем ми се иска, хем ми не стиска.Sweat Smile

# 160
"Box" Камила Лекберг и Хенрик Фексеус.
Интелигентно написан трилър. Имаше няколко бруталности покрай убийствата но всичко в рамките на нормалното. Двамата ни главни герой бяха със своите обсесии единия със синдром на Аспергер а другия с Обсесивно-компулсивното разстройство  в частност  Мизофобия, мисля че добре бяха представени маниите им. Добре изградена сюжетна линия стъпка по стъпка всичко се заплиташе и отплиташе. Може би една идея по-кратък можеше да е романа 520стр ми дойдоха малко в повече, особено след като развръзката беше ясна имаше едни последни 20стр ,които бяха излишни според мен една от историите не ми стана ясна покрай полицайката.. може би ще има продължение защото мислех, че ще свърши по друг начин.

Чета Съвършени останки.

# 161
“Box” има продължение, в смисъл със същите разследващи - “Култ”, но какво от сюжетните линии ще продължи там - не знам. За съжаление на английски ще се появи (когато гледах в Амазон) към края на м.април догодина, а предполагам, че тук работят по превод и ще я има вероятно някъде тогава и на български. На мен езиково, стилово не ми хареса тази книга, затова много се чудя втората книга на какъв език (в оригинал не мога) да избера да чета.
А е замислена като част от трилогия, но в момента не мога да се сетя за името на третата книга (преди време го бях намерила и мисля, че писах в предна тема, но няма как сега да погледна).
Скрит текст:
Искам да разбера какво се случва с момичето, което следи Мина- имам две предположения за нея- или че е нейна дъщеря, по принуда дадена за осиновяване, или е дете, което тя е наранила неволно в пътен инцидент и затова се интересува от съдбата ѝ след него.

# 162
  • Mostly in my mind
Размених я Вох с една дама от фейсбук. Утре я чакам. А всъщност как четем заглавието? На английски? На български?

# 163
На английски, в превод кутия. Свързан е с името на фокус, който има роля в историята. И тъй като въпросният фокус е популярен в съответните среди, се използва популярното му английско наименование, защото така той е най-разпознаваем.
Прави впечатление и използването на доста английски думи, но това е характерно за съвременния шведки език (информация от първа ръка).

# 164
Момичета,

Не знам къде да си задам въпроса… искам да купя три книги за подарък за три дечица съответно на 5 - момченце, 9 - момиченце и 14 години - момиче.

Ще ви бъда благодарна за съвети и мнения!

И за да не е празен пост. След като прочетох Сам на Лиса Гарднър продължавам със следващата налична “Единствения оцелял”.

Затрупах се с книги напоследък - 3 поръчах от промоцията на “Бард” и наличните от въпросната поредица за Д. Д. Уорън. За момента ми допадат доста.

Общи условия

Активация на акаунт