В момента чета ... 80

• 45 384
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
fenyx
Скрит текст:
Точно и аз си мислех, че й е дъщеря. На няколко пъти в романа се среща че тя има много допуснати грешки в миналото.. а може и тази мания с чистотата да се е отключила поради загубата на дъщеря ѝ а също така си мислех,че ще се залюбят с менталиста.

[/quote]

# 166
Coco`Milk,
Скрит текст:
Колебая се между двете предположения, защото имаше и нещо свързано с инцидент и вероятната причина Мина да ходи на терапии, но вече ми се губят подробности, четох книгата в началото на годината. Но изненадващо е оставила следа в съзнанието ми, защото много често забравям прочетените книги сравнително бързо, явно тази ме е впечатлила.

LieToMe,
За такава група деца бих препоръчала Катя Антонова- Феята от захарницата.

# 167
Момичета,

Не знам къде да си задам въпроса… искам да купя три книги за подарък за три дечица съответно на 5 - момченце: Пук и Чук 9 - момиченце: Матила и 14 години - момиче: има доста тийн поредици, но макар и не от тях, бих препоръчала: Бьорнстад.

# 168
  • Mostly in my mind
Феникс, благодаря ти за разяснението  Simple Smile

# 169
Момичета,

Не знам къде да си задам въпроса… искам да купя три книги за подарък за три дечица съответно на 5 - момченце, 9 - момиченце и 14 години - момиче.

Ще ви бъда благодарна за съвети и мнения!

За 5 момченце - Емил от Льонеберя
За 9 момиченце - Хари Потър
За 14 момиче - Здрач

# 170
Препоръчвам с две ръце книгите на Мая Дългъчева за деца. Уникален талант!

# 171
  • Варна
"Глад" на Алма Катсу ми хареса и я оцених високо. " Големи лъжи в малкото градче" също ми допадна. Много харесвам книги с 2 времеви периода и допирателната накрая.

Иначе наскоро завърших "Уроци по химия" на Бони Гармъс. Тази книга ще остане вкъщи. Няма нещо в нея което да не ми допадна. Много мой тип книга. Хареса ми силата, борбата, умът на главната героиня. Пък и за мен e един вид новатор, с малки стъпки се опитва да промени наложеното статукво, модел , в който живеят хората. Висока оценка сложих на книгата. Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 21:14 от floren

# 172
  • София
На мен пък вече започват да ми идват в повече книгите с два времеви периода, имам чувството, че 4 от 5 книги вече са такива. 🙄

# 173
На мен пък вече започват да ми идват в повече книгите с два времеви периода, имам чувството, че 4 от 5 книги вече са такива. 🙄

И на мен, и на мен!  И "Сенките", която все още побутвам криво-ляво, е така: два времеви периода, две гледни точики (на Пол и Аманда). В "Сенките", например, тази на Аманда ми е излишна и главната сюжетна линия би могла да бъде по-интересна и по-богата без линията за Аманда. И в съвременни български романи я виждам тая вече не нова тенденция. Отдавна не е оригинално Sad

Започнах да чета парaлелно "Убийствен Ум" на Майк Оумър. И тук има две времеви точки.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 23:06 от Cool_Cat

# 174

Аз писах преди време за това също.
Дори и "техниките" на рекламираните автори са вече толкова банални, че говорят само за творческа импотентност и "шедьоври" от поточната линия на бизнес издателствата.
Съжалявам, че звуча грубо, но, всъщност, грубо е това подценяване на читателската аудитория и възпитаване във все по-ниска критичност.
По "темата" довърших книга на една японска авторка, която следя над 25 години ("Пътуване, наречено живот" https://www.ibs.it/viaggio-chiamato-vita-libro-banana-yoshimoto/e/9788807882227) и дочитам една биография на Рафаело от любим изследовател ( "Рафаело. Един щастлив живот" https://www.ibs.it/raffaello-vita-felice-libro-antonio-forcellino/e/9788842087472).

# 175
  • София
Започнах и бързо изоставих "Зелените очи на вятъра" на Здравка Евтимова. Често се споменава в темата и то все с добро, та някак си се подлъгах. Ами не е моето, колкото и да е хвалена за изказа си. Сравнение след сравнение, след сравнение. Някакви подредени думи, колкото да се покаже оригиналност. Непоследователна и дразнеща история, не събуди в мен нито интерес, нито съчувствие.

# 176
Не съм чела "Зелените очи...", но този подход е класически за повечето съвременни български автори. Без тези сравнения, книгите са почти изпразнени от смислено съдържание, което ги прави безсмислени за четене.

# 177
Аз пък довърших "9 зайци" на Виргиния Захариева,  и си празнавам ,ч е малко на инат я дослушах. И на забързана скорост. Мне, не я допуснах до себе си тая книга. Нищо не си взех от нея.
В началото ме подлъга : разказа за детето  на 6 години , отглеждано от студената си отрудена баба, беше приятно поднесен, интересен , цветен.
Ала големия скок след това към  жената на около 50 беше съвесем различно преживяване.
С неразбираеми метафори и напудрени изрази и много логорея  се разкрива лицето на една претенциозна и силно фиксиране в себе си жена.
 Книгата имаше и някои смислени идеи , ала бяха претопени в цялата картинка Simple Smile

Рязко смених посоката и сега чета П.Г.Удхаус- "Чичо Фред през пролетта" . Зная , че няма как да бъда разочарована и отблъсната от  многото претенции на автора Grinning

Tsugumi_, моля те , посочи отново линк към биографията на Рафаело. Заинтригува ме , а не мога да отворя линка. И книгата не намерих по заглавие.

# 178
Виргиния Захариева имаше прекрасно списание P.S. през 90те, което изправари за времето си много културни и социални идеи,  прокарващи си път едва сега. За съжаление, излезе само в няколко броя. Пиша това с уговорката, че нямам интерес към тази книга и не съм я чела.
Вероятно някои си спомнят и списанието “Ах, Мария”, което за първи път  предлагаше някои имена на български език и изданията му бяха тематични.

Сега видях въпроса за Рафаело - ще сложа друг линк: https://www.amazon.it/Raffaello-vita-felice-Antonio-Forcellino/dp/8842087475 Книгата се казва Raffaello. Una vita felice.
Горещо препоръчвам този автор - Антонио Форчелино: пише достъпно и завладяващо на иначе уж скучни теми.

# 179
  • София
Тарталета, сподели моля те добри твои попадения в Сторител, че нещо не е на добре работата. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт