В момента чета ... 80

• 45 323
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
  • Mostly in my mind
За всеки влак си има пътници. Важи за всяка една сфера.

# 691
Всяка година по това време чета книги на коледна тематика, в повечето от които почти не се и загатва или най-много тук-там е подхвърлено. Открих сезона с "Коледа завинаги", е такова чудо не е имало в съвсем другата крайност. Чувствам се и аз опакована с всякакви коледни финтифлюшки, вали украса от всяка дума.

# 692
  • София
Ооооо колко ми хареса Глад, просто перфектният трилър. Абсолютно неочакван край, обрати в градацията на персонажите, плюс че историята до някъде е достоверна, плюс свръхестественото в него. Абсолютна 5-ца, не знам защо е с толкова ниска оценка в ГР, за мен е перлата в този жанр за тази година.
Плюс че има от всичко
Скрит текст:
любов между брат и сестра, насилване на баща към дъщеря, ЛГБТ линията, насилник към съпругата си….  Но в никакъв случай не е това водещото в книгата, просто е добре балансирано и включено в основната линия

# 693
Всяка година по това време чета книги на коледна тематика, в повечето от които почти не се и загатва или най-много тук-там е подхвърлено. Открих сезона с "Коледа завинаги", е такова чудо не е имало в съвсем другата крайност. Чувствам се и аз опакована с всякакви коледни финтифлюшки, вали украса от всяка дума.

Така е . Скоро четох Коледна тайна ами нямаше нищо коледно освен , че се споменава, че наближава Коледа нищо друго .
А тази , която приключих, е там имаше малко повече Коледа. Елхите, снега и т.н .

# 694
Ана Каренина.
За втори път. Първия път преди 15тина години.
И, простете, че ще го напиша: ама се чудя как е възможно след досега до този гигант , някои хора да се напъват да пишат, и да бъдат наречени "писатели"?!?
Не отварям дискусия.
 Само давам мнение за книгата , с която си прекарвам дните напоследък Simple Smile
Напълно споделям мнението ви! Наскоро четох "Петър първи" и си задавах същите въпроси.

# 695
Толстой е талантлив в детайла,но му липсва поглед отвисоко,за да види цялата картина. Във "Война и мир" например,е описал детайлно войната,сякаш самият той участва вътре в нея на фронта,но само толкова...

# 696
  • София
Ооооо колко ми хареса Глад, просто перфектният трилър. Абсолютно неочакван край, обрати в градацията на персонажите, плюс че историята до някъде е достоверна, плюс свръхестественото в него. Абсолютна 5-ца, не знам защо е с толкова ниска оценка в ГР, за мен е перлата в този жанр за тази година.
Плюс че има от всичко
Скрит текст:
любов между брат и сестра, насилване на баща към дъщеря, ЛГБТ линията, насилник към съпругата си….  Но в никакъв случай не е това водещото в книгата, просто е добре балансирано и включено в основната линия

По отношение на  "Глад" отдавна ми прави впечатление, че мненията са доста поляризирани.
За мен също книгата е перфектна във всяко едно отношение (перфектно мрачна, перфектно зловеща, перфектно мистериозна и т.н. ) и , наистина, балансирана. Стилът на Алма Катсу също ми беше допаднал, както и интерпретацията на историческите факти. Абе, перфектна е! И аз съм я закичила с пълни 5* Blush

Аз прочетох "Последното което ми каза" на Лора Дейв - приятно трилърче, става за уикенд четиво или ако си болен вкъщи, както е моят случай Neutral Face

Снощи почнах една любопитна книжка, която някак си ми е убягнала от вниманието, което е странно, защото обичам подобен жанр четива, а именно "Щастие" от Зюлфю Ливанели.
Случайно попаднах на пост в една фб група, където една дама даваше идеи на издателите за преиздаване на стойностни и редки книги. Едно от заглавията беше това "Щастие" и я намерих адски опърпана в Столична библиотека.
Първа среща ми е с този турски автор. За момента ми харесва много!

# 697
Изкуших се и днес поръчах "Тайната на Димана" и "Когато животът ти изпрати хипопотам".
И докато чакам нетърпеливо книгите да пристигнат, в кафе-паузата зачетох "Сестра ми, сериен убиец" на Оинкан Брейтуей.

# 698
И аз ще ги поръчвам онлайн заедно с още 5-6 книги,препоръчани от форума тук.
Дочитам "Моя мрачна Ванеса" ,доста ме трогна тази история,на моменти ме обземаше съчувствие към героинята,на моненти й се ядосвах,а по отношение на "причинителя" многократно имах позиви за повръщане,освен омраза...досега книга не ми го е причинявала това.И дълго ще я помня...явно авторката си в свършила добре работата,ако е целяла да достигне до сърцето ми.Но не бих я номинирала-заради силния негатив от емоции,който отприщи в мен,все си мисля,че четето е за удоволствие,а иначе има блогове,форуми и т.н,където такива истории се споделят...това е реалния живот за съжаление,но сами по себе си добре разказани тежки преживявания върху лист хартия/лично за мен/ не са литература,не са изкуство...
Това са като записки на психо-терапевт,които винаги биха ми повлияли,без значение как са нахвърляни.

# 699
Започнах "Корабът" Лиляна Михайлова, интересна ми е засега.

# 700
И аз ще ги поръчвам онлайн заедно с още 5-6 препоръчани от форума.
Дочитам "Моя мрачна Ванеса" ,доста ме трогна тази история...

Много благодаря за отзива, Calabria, и мен ме чака тази книга, честно казано съм със свито сърце какво ме очаква, но пък аз обичам книги, които разглеждат човешката психика.

А "Тайната на Димана" засега е чудесна! Няма го за мен това пренапрягане, което напоследък срещам в българските автори - задължително да се харесат, да покажат колко им е богат езикът или как са открили отново топлата вода с някоя философия за живота... Просто хубав, изчистен стил на писане, с мистериозен, засега заплетен сюжет... Мисля, че ще си допаднем доста с тази книга!

# 701
“Корабът” много ме трогна и е сред моите номинации, Лиляна Михайлова е прекрасен автор, който не бях забелязала и “открих” тази година и не мога да си обясня защо не е сред по-често споменаваните (погледнато назад във времето в сравнително близкото минало) имена. А финалът на “Корабът” за мен беше доста неочакван.

# 702
Ана Каренина.
За втори път. Първия път преди 15тина години.
И, простете, че ще го напиша: ама се чудя как е възможно след досега до този гигант , някои хора да се напъват да пишат, и да бъдат наречени "писатели"?!?
Не отварям дискусия.
 Само давам мнение за книгата , с която си прекарвам дните напоследък Simple Smile
Тъкмо преди малко си мислех за това: дали аз съм преситена, или новите книги в голяма част "не стават", не знам. Но е факт, че се изккушавам все по-малко...

# 703
  • София
Не само книги, но и филми, музика...всичко е сякаш ерзац на стари образци.
Стойностната литература е отстъпила място на литературни еднодневки с ЛГБТ уклон..
Това е положението.

# 704
ЛГБТ-уклонът е навсякъде! Дори сега в "Последната велика княгиня" за лекарката в полевата болница и едната медицинска сестра имаше намеци. Защо? В исторически роман за Романови, защо трябва и там да го има това...
Не съм против, знаете колко възхвалявах "Невидимите фурии...", но не ми харесва навсякъде да го има този уклон...

Общи условия

Активация на акаунт