Клиники в Истанбул - тема 16

• 77 332
  • 917
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Не защитавам никой, аз просто написах с какво впечатление съм останала от тях. Не са имали никакви пропуски в изследванията ни при лечението. Надявам се всички да имаме положителни резултати и да се сбъдне това за което сме ходили там❤️

# 496
Здравейте Simple Smile Предполагам знаете, но в Турция има голям недостиг на Cetrotide отново и координаторките на Мемориал ме помолиха да си нося за следващата стимулация. Та - минавам само да кажа, ако някой търси и е във Варна, че в Аптека Манолова имат налично за поръчка, вчера си поръчах, днес ще дойде, ще споделя каква е цената на цялата кутия от 7 бройки като ги взема. Хубав ден !

# 497
Здравейте момичета отново , вчера се прибрахме от Турция. Бяхме на преглед в мемориал да се готвим за втори трансфер. Докторката отново ми изписа преднол макар че знае че миналия път не съм го взимала и им казвам че има лактоза която аз изобщо не усвоявам и не ми допада далаверата да имам болки и диария през целия прием . Не знам колко се пие ама сигурно поне 5-7 дена.
Има ли дами които като мен го пропускат ? Аз предния пропуснах.
Отделно направихме цветна снимка пак. Страха от предната болка беше много голям но този път ме заболя само за миг ( 1 минута ) беше адски силна но беше за кратко.После ме боля корем като при цикл ( леко ) и все още ми тече кръв , нее зацапване а ми като край на йикл все едно да речем или начало.Писах им казаха нормално било ама не ми се вижда нормално , снимката е била вчера в 3  сега е 10 аз още си тека.
Ще се готвим жа трансфер на естествен цикл с Преднол ( който смятам да нк взимам ) лутинус . ( той ли ще се слага до 12 та ) прогестан( той колко дена се бие че ми дадоха само 2 кутии )  и антибиотик

# 498
Здравейте момичета отново , вчера се прибрахме от Турция. Бяхме на преглед в мемориал да се готвим за втори трансфер. Докторката отново ми изписа преднол макар че знае че миналия път не съм го взимала и им казвам че има лактоза която аз изобщо не усвоявам и не ми допада далаверата да имам болки и диария през целия прием . Не знам колко се пие ама сигурно поне 5-7 дена.
Има ли дами които като мен го пропускат ? Аз предния пропуснах.
Отделно направихме цветна снимка пак. Страха от предната болка беше много голям но този път ме заболя само за миг ( 1 минута ) беше адски силна но беше за кратко.После ме боля корем като при цикл ( леко ) и все още ми тече кръв , нее зацапване а ми като край на йикл все едно да речем или начало.Писах им казаха нормално било ама не ми се вижда нормално , снимката е била вчера в 3  сега е 10 аз още си тека.
Ще се готвим жа трансфер на естествен цикл с Преднол ( който смятам да нк взимам ) лутинус . ( той ли ще се слага до 12 та ) прогестан( той колко дена се бие че ми дадоха само 2 кутии )  и антибиотик
Здрасти, Bochinka.
Лутинусът и прогестанът ми го изписаха до 10гс при положителен тест. Аз ги продължих до 11-та. Фолиева киселина до 11гс. Ще ти стигнат сега преди трансферът, защото ще започнеш да ги слагаш 36ч. след блокиращата инжекция някъде….. нещо такова беше. Вземи си повече, като се прибираш след транфера. Антибиотиците мисля бяха дните преди трансфера само за 4 дни, ако не се лъжа. Аз си пиех преднила, защото нямах проблем с това. То нали беше имуниподтускащ медикамент. Ако нямаш проблем с имплантацията не виждам какво би навредило, ако не го пиеш още повече, че предишният път си забременяла и без него. Но все пак питай лекарите.
Успех 🍀☺

# 499
Фолата аз си го пия до край че имам кофти гени.
Иначе да тря да купа повече кутии значи и от двете

# 500
Ние се прибрахме преди 2 седмици някъде от Турция и изобщо не сме имали проблеми с комуникацията с  координаторите, паднахме се при Зейнеп и тя е просто нямам думи какъв добър и отзивчив човек. Абсолютно през цялото време бяха до нас, съдействаха ни със всичко. Дори бяхме много впечатлени от вниманието и от лекарите и от координаторите изобщо от целия екип на фона на тукашния ни опит няма да споменавам къде, но светлинни години. Единствено ме тревожеше, че имам изменение в гените за тромбофия в pAI мисля обаче не ми изписаха нищо нито аспирин нито фраксипарин, а пренния път в бг си биех и пих. Но пак съм сигурпа, че тези хора си знаят работата. Пожелавам ви успех.

# 501
Здравейте, искам да попитам някой правил ли е ЗЕТ в Аджибадем Маслак. Преди това имало подготовка от  поцедури,  вливки, лепила, промивки. Тази промивка казаха че не е много приятна. Може ли да се прескочи?

# 502
За тромбофилията не разбрах аз какво визираш под изменения ? Аз имам бая гени , предния път те казаха че нее нужно но аз си следвах назначение о от Русев и после след + от Вецев ( моето АГ ) . Днес писах  на Вецев и го питах каква терапия да предпринма каха Аспирин 75 преди трансфера и да го спра 3 дена преди и да почна отново след + ьест

# 503

Нормално е да има някакво леко кървене- аз имах такова леко зацапване в продължение на 4 дни след това. Не е нормално ако се вдигне температура и има силен дискомфорт. При мен забелязах, че и следващия ми цикъл дойде 2-3 дни по-рано от обичайното.

# 504
Здравейте,
Бихте ли ми казали как протича подготовката за ЗЕТ в Мемориал? На кои дни ходите на прегледи, на кой ден ориентировъчно се прави трансфер? Зная, че при всяка е индивидуално, но бих искала да имам някакъв ориентир.
Благодаря!

# 505
ходите на 2 ри ден , след това те ви казват кога , при мен бяхма много чести , в началото през 2 дена някъде , после ептен всеки ден даже имаше.Трансфера е горе долу когато е овулацията ( не в деня ) но тогава . Реално се чака да озрее фоликула до стадий в който озрява за овулация , след това се блокира за да не настъпи овулация и се прави трансфер , все едно сте имала овулация правила сте кекс и сте забременяла , ако ембриона е 3 дневен значи 3 дни след овулация все едно ако 5 дневен то 5 дена 😀нещо такова

# 506
ходите на 2 ри ден , след това те ви казват кога , при мен бяхма много чести , в началото през 2 дена някъде , после ептен всеки ден даже имаше.Трансфера е горе долу когато е овулацията ( не в деня ) но тогава . Реално се чака да озрее фоликула до стадий в който озрява за овулация , след това се блокира за да не настъпи овулация и се прави трансфер , все едно сте имала овулация правила сте кекс и сте забременяла , ако ембриона е 3 дневен значи 3 дни след овулация все едно ако 5 дневен то 5 дена 😀нещо такова

Интересно, в Турция викат през ден и почти всеки ден, а в България - мен лично, през седмица 😭

# 507

Интересно, в Турция викат през ден и почти всеки ден, а в България - мен лично, през седмица 😭
Не е чак генерално за Турция.
Аз имам друг опит с трансфер на стимулиран цикъл при др Тургут.
Ходих общо 1 път на преглед - на ден 14 от цикъла. Трансферът беше на ден 20 и самият трансфер си беше успешен, но бременността приключи в ранна седмица.
Всъщност много зависи, дали ще ви правят ЗЕТ трансфер на естествен или стимулиран цикъл.
Ако е на естесвен, навсякъде прегледите са много чести.
В България съм чувала, че ЗЕТът е само на стимулиран.

# 508
Здравейте,
Благодаря за отговорите. Обсъждахме с докторката да е на естествен цикъл. Предполагам, че ще се реши след изследванията и прегледа на втори, трети ден.

# 509

Не е чак генерално за Турция.
Аз имам друг опит с трансфер на стимулиран цикъл при др Тургут.
Ходих общо 1 път на преглед - на ден 14 от цикъла. Трансферът беше на ден 20 и самият трансфер си беше успешен, но бременността приключи в ранна седмица.
Всъщност много зависи, дали ще ви правят ЗЕТ трансфер на естествен или стимулиран цикъл.
Ако е на естесвен, навсякъде прегледите са много чести.
В България съм чувала, че ЗЕТът е само на стимулиран.
При мен и двата замразени трансфера и в България и в Турция при д-р Тургут бяха на естествен цикъл и с по един преглед преди овулация около 10ти ден. Д-р Тургут направи повече изследвания да проследи овулацията в сравнение с БГ.

Общи условия

Активация на акаунт