Интроверт или екстроверт сте?

• 11 019
  • 175
  •   1
Отговори
# 30
Аз се определям като холерик.

Разбира се, хубаво е, че сме шарени. Все пак затова и намираме себеподобни. Аз за себе си знам, че с интроверт не бих могла да съжителствам, но пък си намерих мъж, с който много си допадаме в това отношение.

Предполагам и за интроверт би било трудно да съжителства с екстроверт, макар че познавам такива двойки.

# 31
Съжителстваме си, и още как! 😃Той си ходи на лов и срещи с приятели, аз си чета книжка у дома. Прибира се, разказва ми, смеем се, правим любов и си лягаме.

# 32

Предполагам и за интроверт би било трудно да съжителства с екстроверт, макар че познавам такива двойки.
Мен хора, които са ярки и експресивни, често ме привличат, но постоянно съжителство с такива би ме натоварило.

# 33
Вечен компромис ще е и за двете страни. Все пак зависи къде се намират по спектъра.  Ако са в двете крайности, едва ли изобщо ще се стигне до съжителство.

Но да, не мога да си представя да живея с някой, който иска да излизаме с хора всяка вечер (или дори 2-3 пъти седмично), да трябва да слушам и участвам в разговорите... абсурд.

# 34
Съжителстваме си, и още как! 😃Той си ходи на лов и срещи с приятели, аз си чета книжка у дома. Прибира се, разказва ми, смеем се, правим любов и си лягаме.

Имаме едни такива приятели. Всъщност жената я видях веднъж на един техен семеен празник, на който бяхме канени. ММ е много близък с мъжа, но хората живеят в чужбина и си идват веднъж годишно. Идват си по различно време (тя с децата и той). Той е вечния купон, тя май има 1 приятелка евър. С него можем да затворим бара, дискотеката, да се съебрем 20-30 души компания и пак да е супер. Тя и да е в БГ с него, никога не идва с нас. Предполагам, че не е компромис.

Мен ако някой ме натиска да си седя вкъщи на д-то, много ще ми коства. После ще почне да му коства и на него, защото ако не виждам хора 2-3 дни побеснявам. Grinning Ако не излизам 2 дена (хоум съм, така че ми се случва) ставам като домашен любимец, който е събрал твърде много енергия. Grinning

# 35
Не е компромис, разбира се. Просто любов и приемане на другия, уважение към неговите нужди и малко доверие.

# 36
Не става дума да не се излиза изобщо. Става дума за срещите с хора. Навън може да се излезе и без да се срещаш задължително с някой, както и има много локации, които не са барове. :Д

# 37
  • В Космоса
Е, ние сме живия пример екстроверт+интроверт 22 години щастлив съвместен живот.Blush
Така хубаво се допълваме!

Излизанките - с приятели е лесно, знаем се кой какъв е. С непознати ми е трудно сама, но с ММ е по-лесно, тъй като той поема вниманието.

# 38
Аз не обичам да общувам с много различни хора в личния си живот (имам предвид такива с абсолютно различни интереси). Просто няма как да продължи дълго, тъй като не обичам компромисите.

# 39
И аз при интровертите. И нашето съжителство беше трудно и изпълнено със скандали. Аз не се разбрах сама, той не ме разбираше. Вярно, че често излизаше сам, но аз се уморявах и с децата и исках малко време за себе си. Да заредя батериите. Налагаше се със скандал да тресна вратата в къщи и да изляза сама(докато бяха малки децата).
После беше по-лесно. Излизах си сама и се разхождах. Така си намерих книга за интровертите и ми стана по-леко - вече се разбирах. Обясних го на половина и изисквах времето за себе си.

# 40
  • Между гори и планини
Вероятно винаги съм била интроверт. С изключение на кратък период от време, когато много излизах по заведения. В последните години съм отново интровертен тип. Обичам да си бъде у дома, винаги имам какво да правя, разходките предпочитам да са в гората, а не в парк пълен с хора. Хората ме изморяват, сякаш ми пият от енергията. Контактувам с малко хора, които времето преся. Детето ми го виждам, че е същото. И е много неразбран. Когато хареса някой и се отпусне, или сред близките роднини и приятели, показва чувство за хумор и разнородни интереси. Но в училище вероятно го мислят за пън.

# 41
Май екстровертите не се занимават с форуми и писане. Както гледам, все интро сме се събрали. Помня, като студентка бяхме някъде и едно момче ми предложи да ми направи тест дали съм интроверт или екстроверт. Аз, не знам защо, но не исках и се дърпах. Накрая все пак го направих. Заключението на момчето беше, че съм абсолютен интроверт, каза че го е разбрал още преди да види резултата, само от това , колко трудно ме е убедил да направя теста.

# 42
Аз също съм интроверт и се чувствам съвсем добре така. Никога не ми е скучно, не ми се налага през всеки почивен ден на всяка цена да търся с кого да изляза. Имам си интереси и занимания, на които ми е безкрайно приятно да се отдавам сама - мога да уча езици сама, чета много, образовам се по разнообразни теми и всичко това ме развива и ме зарежда.

Относно приятелите - имам доста приятели, и то много близки. Просто не общувам с тях по купони и не се събираме на софри по 20 човека. Това си е моят начин и с годините се научих да си го отстоявам. Не ми е приятно някой да ме наставлява как трябва да си прекарвам времето и рязко пресичам реплики от рода на "Абе какво ще правиш цял ден у вас, стига с тия пенсионерски изпълнения". Аз самата не назидавам другите и не бих казала нещо от рода на "Абе вие защо не седнете на една спокойна вечеря по двама и не проведете един дълъг и смислен разговор, вместо да се събирате по 20 души и да вдигате врява като маймуни" (Макар да си го мисля!). Всеки има своите начини да се чувства добре и е хубаво да се учим да уважаваме това.

# 43
На работното си място съм екстроверт, работата ми предполага много контакти -директни и индиректни, с много  колеги от различни отдели. Нямам проблем с това.
В личния си план съм по скоро интроверт- не търся контакт с цената на всичко. Търся събеседници с които ми е приятно, да водим разностранни разговори, без превзетости, без простотии.И  затова контактите ми в личен план са по -ограничени. Иначе обичаме да пътуваме и го правим често. Използваме всяка свободна минута, да странстваме и ни е добре така.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 11:32 от Crissy

# 44
Аз съм по средата, може би. Държа компаниите, с които излизам да са ми близки. Излизала съм с краен екстроверт - искаше да излизаме всяка вечер някъде по компании, няма значение дали си на работа или не. В началото нямах против, но впоследствие ми беше ужас. Като му обясних, каза, че за него било разтоварващо и щял да откачи ако не излезе. Покрай темата се замислих дали сега има деца и как издържа да се прибира при тях...

Общи условия

Активация на акаунт