Интроверт или екстроверт сте?

• 11 016
  • 175
  •   1
Отговори
# 45
Като му обясних, каза, че за него било разтоварващо и щял да откачи ако не излезе. Покрай темата се замислих дали сега има деца и как издържа да се прибира при тях...

Ми, не се прибира при тях. Харизал ги е на майката и от работа срещи с приятели(по на биричка - нали и "Аз съм човек и имам нужда да почина). И се прибира когато децата вече спят. Ляга, спи и пак на работа....

На работа наблюдавам колежка - екстроверт. Мълчим, някъде около 4 часа(работим сред машини, шумна среда, трудно се водят разговори). За мен - перфектно. Но тя не издържа и почва да говори. Колко сме се чули, колко разбрали няма значение. Тя приказва - според мен зарежда батериите. Това й пречи на работата(става по-бавна), но тя не забелязва. Просто й е нужно да говори.

# 46
Тоест, екстровертите си хвърлят децата там на някого и не ги гледат. Големи заключения.

Ако и двамата родители са екстроверти, направо ги зарязват сами вкъщи и отиват на бар. 😂😂😂

# 47
Като му обясних, каза, че за него било разтоварващо и щял да откачи ако не излезе. Покрай темата се замислих дали сега има деца и как издържа да се прибира при тях...

Ми, не се прибира при тях. Харизал ги е на майката и от работа срещи с приятели(по на биричка - нали и "Аз съм човек и имам нужда да почина). И се прибира когато децата вече спят. Ляга, спи и пак на работа....

На работа наблюдавам колежка - екстроверт. Мълчим, някъде около 4 часа(работим сред машини, шумна среда, трудно се водят разговори). За мен - перфектно. Но тя не издържа и почва да говори. Колко сме се чули, колко разбрали няма значение. Тя приказва - според мен зарежда батериите. Това й пречи на работата(става по-бавна), но тя не забелязва. Просто й е нужно да говори.

добре, че се отръвах Grinning
Ние имахме такава колежка, но си вършеше работата, някак успяваше да съчетава.

Тоест, екстровертите си хвърлят децата там на някого и не ги гледат. Големи заключения.

Ако и двамата родители са екстроверти, направо ги зарязват сами вкъщи и отиват на бар. 😂😂😂
по-вероятно става дума за крайни екстроверти. Вероятно има и крайни интроверти - тези, които ходят от работа напров вкъщи и никъде другаде...

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 12:37 от Dania1

# 48
Според мен децата по-вероятно да пречат на интроверта отколкото на екстроверта, понеже са източник на шум, движение и други подобни.

# 49
Имам колежка, с която сме в една стая, тя постоянно говори по телефона си: с детето си, с мъжа си, с приятелка и т.н. по няколко пъти на ден. Разговорите и продължават по 10-15 минути, всеки от тях.  Досадно ми е, постоянно да слушам разговорите и за всякакви битовизми. Направих едно тактично изказване към нея да се усети, но  тя ми отговори че, и аз говоря много по телефона- постоянно ми звънели колеги по един или друг въпрос / вярно е/.
Simple Smile Такъв аналог направи.

# 50
  • Между гори и планини
Аз имам семейство приятели екстроверти. С тях е вечен купон, с повод и без повод събират приятели на гости, почти всяка седмица ресторант, всеки почивен ден нощно заведение. Децата си гледат, вече са големи и излизат чудесно без тях. Като са били малки, купоните са били домашни. Дойдоха ни на гости на село, хубаво им беше, но това за тях е разнообразие, за ден-два. Иначе абсурд да оцелеят между гори и поляни. Докато на мен ми е супер, мога с месеци да не слизам до град. Най много да ни дойдат приятели на кафе следобед, или на вечеря веднъж месечно, или ние да отидем. Съвсем съзнателно избягах от големият град, който ме изнервяше.

# 51
Според мен децата по-вероятно да пречат на интроверта отколкото на екстроверта, понеже са източник на шум, движение и други подобни.
Те са си техни деца, не чужди, родителите интровертни се настройват и свикват. Не мисля, че децата са проблем за която и да е страна.

# 52
Скрит текст:
Те са си техни деца, не чужди, родителите интровертни се настройват и свикват. Не мисля, че децата са проблем за която и да е страна.
По-скоро беше в кръга на шегата, макар че аз като виден интроверт предпочитам да отбягвам деца, когато е възможно.

# 53
Скрит текст:
По-скоро беше в кръга на шегата, макар че аз като виден интроверт предпочитам да отбягвам деца, когато е възможно.
  О, аз съм екстроверт и също ги отбягвам. Grinning

Сега малко пак в кръга на шегата- най-гадно е да си дете екстроверт с родител интроверт. Голяма мъка, майка ми е срамежлива и свита, опитваше се да ме прави като нея. Даже не разбираше как може да изляза и цял ден да ме няма. Обикалям си просто, ходя насам-натам. Ей, аз на 30 ще стана, тя 60 мина и пак не ме разбира. Grinning

# 54
Със сигурност не съм интроверт!
Но не обичам и шумни компании. Много обичам да си лежа сама вкъщи с книжка в ръка или да си пусна филмче-това е моето време:)))
Мисля,че едното не изключва другото.
Но се адаптирам добре в различни ситуации сред хора.

# 55
Ей това е неприятно, да са различни родител и дете и родителят да иска детето да бъде като него. Ами не може, то си е отделна личност.

# 56
Интроверт съм. С годините все повече имам нужда от време сама със себе си, от тесен кръг от хора. За мен интроверт не е човек, който си седи вкъщи, никъде не излиза. Просто няма нужда от 100 приятели, ежедневни шумни компании, да си излива постоянно душата, някой да му бубни нон стоп в ухото.  Интровертът е приятен в комуникация, рядко обсебващ, добър слушател, но си има граница, която не му е приятно да бъде прекрачвана и след която иска да бъде оставен на мира. В някакъв, аспект си е самодостатъчен, но не е самотник нито социофоб. Както казваше татко ми -  има нужда да погледне навътре към себе си.
Най- ужасния екстроверт, който познавам, е свекърва ми. Направо ме изпива. Енергиен вампир. Най-любимият ми екстроверт - дъщеря ми. Постигнали сме перфектен баланс с нея.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 17:19 от _re_ge

# 57
Не знам дали е възможно наистина, но аз често се замислям по този въпрос и съм на мнение, че се промених от екстроверт към интроверт. До към 26- 27- годишна възраст бях царица на купона- барове, дискотеки, излизания. Нямаше празно, все бях сред хора и ми харесваше, зареждаше ме. В един момент ми омръзна и сега не съм така. Обичам тишината, спокойствието на дома, разходките сред природата, риболова. Не ми липсват нито нощните излизания, нито шумните компании. Добре ми е вкъщи с ММ и децата. Харесва ми да се вихря из кухнята, да чета книжки.

# 58
  • Видин
Е, ние сме живия пример екстроверт+интроверт 22 години щастлив съвместен живот.Blush
Така хубаво се допълваме!

Излизанките - с приятели е лесно, знаем се кой какъв е. С непознати ми е трудно сама, но с ММ е по-лесно, тъй като той поема вниманието.
Точно така сме и ние, но от скромните 19 години. Заедно в позната компания ми е ок, отпускам се, познават ме. Но има ли непознати - мм поема разговора и никога не остава неловко мълчание, което обикновено настъпва в даден момент ако ми се налага да комуникирам с непознати. Никога не ми е пречело, че съм интроверт.
Едното ми дете е интроверт, другото екстроверт.

# 59
  • Между гори и планини
Аз мога да контактувам с непознати, и работата ми е била свързана винаги с много хора. Но като се приберях у дома, исках пълна тишина и да съм сама. Дори симпатични и приятни хора и приятели могат да ме изцедят ако сме повече от 3 часа заедно. Нямам никакъв проблем с дни да не говоря и да не ми се говори.

Общи условия

Активация на акаунт