Интроверт или екстроверт сте?

• 11 020
  • 175
  •   1
Отговори
# 60
Аз съм интроверт, но работата ми изисква да съм екстроверт. Неведнъж шефът ме е критикувал, че не съм "видима".  Понякога ми е супер досадно да отида за кафе до барчето и да ме спрат 5 човека с Как си? Какво прави уикенда? и да ми разкажат за децата си, кой къде ходил и какво готвил.
Ако цял ден съм с компания и вечерта пак ми се налага  да съм сред повече хора, е много изморително за мен и на следващия ден трябва да се усамотя да заредя батериите.

Обаче, с годините усещам, че работата ме разчупи някак и по-лесно понясям социалните активности.

# 61
Амбиверт - по-малко от двете.

# 62
  • Great Britain
Интроверт.

# 63
Винтоверт.

# 64
Аз съм интроверт, но обичам градската среда и суетня. Обичам да се скитам по улиците с часове, не ме привличат никакви горички и полянки. Безкрайно досадни са ми и не бих отишла сред природата без компания. Най-голям кеф ми е да обикалям улици и магазини сама. Не за друго, но обичам, когато нещо ме заинтересува, да го разгледам спокойно, без някой да бърза до мен. Искам да седна да пия кафе там, където искам, без да се съобразявам дали на някой му харесва това място или не. Спокойно мога да си седна, да пия кафе, да хапвам сладолед и да си чета нещо на таблета. Е, обичам и с компания, все пак не съм абсолютен темерут.

# 65
  • София
Аз съм интроверт, въпреки че повечето хора се учудват, когато им го кажа. Нямам никакви проблеми със социализирането, общувам с лекота и самочувствие. Но определено са ми по-интересни занимания, които не са напременно свързани с хора, бързо се отегчавам на партита, и обичам да презареждам батериите като се усамотявам с мои си занимания. В крайна сметка интровертността/екстравертността се свежда до едно нещо - от къде черпиш енергията си. Дали от общуване с други хора, или чрез усамотение. Всички други неща са следствия.

*Хората не са само интроверти, или само екстраверти. Това е скАла, и всеки се намира някъде по нея, като някои са около средата. Ако ви е интересно това, Юнг има цяла личностна типология, в която разделя хората на 16 профила. Интроверт/екстраверт е едната скАла, но има още 3. Тестът съм го правила на доста хора, и резултатите обикновено са впечатляващо точни - откриват голямо припокриване с описанието. Пускам ви два линка, един на теста, и друг на профилите. Може би ги има и на български, но тези съм установила са най-точните.

https://www.humanmetrics.com/personality/test
https://www.personalitypage.com/

# 66
Какъв е този човек,който бяга от другите хора,понеже те не го оставят да бъде самотен? Laughing

# 67
Вероятно идеята е,че когато е сред хора, които не му допадат го карат да се чувства самотен, не черпи енергия. Затова предпочита да е сам.

# 68
направих теста и се оказа че, съм интроверт само 38%. Чудно ми е, при това положение интровертите с по-голям процент как живеят, какво ги прави по-интровертни от останалите хора?

# 69
И аз мисля, че 16 personalities теста е най-точен, тук има доста подробна (и вярна) информация за всичките https://www.16personalities.com/free-personality-test

# 70
Mind
This trait determines how we interact with our environment.
13%
87%
EXTRAVERTED
INTROVERTED

Това са ми резултатите (от последния линк, нямам време да правя всички тестове Simple Smile  )- ето, показа ми че съм с 87% интровертен ум. Останалите показатели са горе-долу балансирани - 60 на 40% или обратно (подобни проценти). В много случаи натисках средата, защото нямам отговор на зададения въпрос. Примерно - можете ли да познаете как се чувства някой от пръв поглед - отговорът ми е "не знам, мога да предположа как се чувства, но чак пък да позная от пръв поглед...".
 На мен хората ми смучат енергията, когато започнат да ми досаждат. Под досаждане разбирам класическото определение - занимават ме с нещо, което не ми е работа и не ме интересува, въпреки че знаят, че не ме интересува.

# 71

Аз направих първия.

# 72
Той и вторият е същия, просто там има повече информация за типажите.
Аз съм INFJ.

# 73
Правила съм същия тест преди 3 години. Реших да се погледна в проекция . Резултатите са почти идентични - Тип Дифендър. И преди бях такъв. Екстроверт  към Интроверт - 9% към 91%.

# 74
.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 13:24 от eleaa

Общи условия

Активация на акаунт