Интроверт или екстроверт сте?

• 11 047
  • 175
  •   1
Отговори
# 75
MBTI (Myers–Briggs Type Indicator) тестовете като по-горните през годините многократно съм чел че са неточни и вече дискредитирани.

В момента като най-точен и модерен го спрягат Big Five (Big Five personality traits). Търсачките са пълни и с тестове от този тип, първите два резултата:
https://www.truity.com/test/big-five-personality-test (тук отдолу на страницата има и допълнително информация за Big Five)
https://openpsychometrics.org/tests/IPIP-BFFM/

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 13:10 от Autarch Severian

# 76
От дете съм си интрвоверт. Имах периоди,когато имах излизания с приятели ,купони ,разходки и подобни ,но вече ми е добре да съм си сама. Абсолютен темерут. ;d

# 77
Амбиверт. Още от малка аз бях свързващото звено, балансьорът в отношенията с приятелките ми от детинство, едната интро-, другата екстроверт. Имам доста от чертите на екстроверта - обичам да контактувам с хора, да се забавлявам, шумни и живи места, големи градове, разнообразието, да предприемам нови неща, но, тук е разковничето, с мярка! Бързо идва един момент, в който съм задоволена, всичко отгоре само ме натоварва. От друга страна забелязвам, че се чувствам много спокойна, заредена и балансирана, когато прекарвам време със себе си, занимавайки се с моите си хобита и интереси. Никога не ми е скучно!  Обичам контакта с природата, по възможност в тесен кръг и без много други хора.

За партньора съм съгласна с мненията, че е хубаво да има някакво сходство. При мен връзка с доста екстровертен мъж просъществува точно 2,5 месеца. Побърквах се постоянно да излизаме и да се срещаме с хора. Сега с ММ можем и да си мълчим и да ни е комфортно вкъщи, и да сме активни, да предприемаме неща заедно.

# 78
Екстроверт в колективните занимания, където давам всичко за да допринеса. В личния пряко не съм интроверт, но си пазя мислите за себе си.
Общителен все пак. Превръщам личния живот в малък социум и пак ставам екстроверт.

# 79
  • София
От дете съм си интрвоверт. Имах периоди,когато имах излизания с приятели ,купони ,разходки и подобни ,но вече ми е добре да съм си сама. Абсолютен темерут. ;d

Ако се гледа само нуждата да излизаш с компании, съм интроверт. Но пък по други показатели биха ме определили като екстроверт. И аз не съм сигурен към кои се водя. Като жабата от вица "аз сега какво, да се разчекна ли".

# 80
Обръщай си внимание кое те зарежда или изтощава - излизания, големи компании, много общуване или по-“самотни” занимания, време, прекарано сам, и ще се ориентираш по-добре.

# 81
Интроверт съм до крайност и съм много мълчалив.
Не съм добра компания за маса, не се чувствам добре там, затова в такова общуване участвам рядко - то затормозява и мен, и околните. За мен не е проблем да мълча и да слушам, интересно ми е, но другите обикновено не приемат това, и по тази причина се избягваме Simple Smile
Обичам занимания за сам човек - най-вече четене и филми. Обичам и да ходя на планина, но също сам, защото никой не търси мълчаща компания. На мен не ми пречи.
Тези дни научих нова дума - antistalking. Нещо, което цял живот правя, без да съм знаел, че си има дума за него. Да изучаваш навиците на другите, за да можеш да ги избягваш. Правил съм го, за да не попадам с някои хора в едно превозно средство, където ще сме затворени задълго и ще настане тягостно мълчание Simple Smile Честно казано, не разбирам защо трябва на всяка цена да се говори каквото и да е, само и само да не се мълчи.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 20:55 от Otus

# 82
Аз май съм и двете. Попринцип не обичам да си стоя вкъщи сама за дълго време, става ми скучно винаги бих избрала да излезна с приятели някъде навън, пред това да си седя сама вкъщи, но от друга страна в голяма компания от хора, особено ако не са много близки не се чувствам ок и не обичам да се изявявам, повече слушам, както и дълго време ако стоя сред много хора после се чувствам психически изтощена, но като цяло мразя да съм сама и да съм вълк единак, случвало ми се е да заговарям хора съвсем любезно, а те ми отговарят с половин уста, всякаш ги карам да копаят..еми не ги разбирам честно

# 83
Какво има за разбиране?... Хората не са длъжни да са винаги отворени за разговор.

# 84
Гледах в едно реалити - двама участници се возят в кола (само те, шофьор и предполагам оператор, които си мълчат, все едно ги няма) и още в началото единият заяви, че ще се побърка, ако само мълчат и започна да приказва без прекъсване през цялото време (уточнявам, че това пътуване не беше фокус на предаването, не е имало сценарий). Ако ми се случи такова нещо, ще помоля да спрат и ще сляза, аз от такива неща получавам мигрена Simple Smile
По път или спя, или зяпам през прозореца (може да слушам музика със слушалки). Разговори - евентуално в почивките за тоалетна.

# 85
За съжаление това явление се наблюдава във всеки автобус/влак/вид транспорт, който споделяш с други хора. Винаги има поне един, който не може да изтърпи няколко часа в главата си, и затова плямпа по телефона през цялото време. Ужас.

# 86
Чакайте малко,в купето на влака е приятно да се бъбри с непознати пътници. Не с часове,разбира се.

# 87
Чакайте малко,в купето на влака е приятно да се бъбри с непознати пътници. Не с часове,разбира се.
За някои хора може би. На мен лично не ми е никак приятно непознат да ме заговори просто така без причина.

# 88
Аз не мога да коментирам купето, защото не съм се возила в такова сигурно от 20-тина години. И общо за целия ми живот съм ползвала влак не повече от 5 пъти.

# 89
Подобни разговори в автобуси/ самолети / на обществени места, където се чака, винаги са ми били много неприятни и нерядко хората отсреща не умеят да четат другите или просто не ги интересува, че не ти се говори, важното е те да се намират на приказка. Най-противно е като те приклещят в някое превозно средство и нямаш място за отстъпление. По принцип съм учтива и провеждам някакъв минимален разговор, но всичко си има граници.

Общи условия

Активация на акаунт