Интроверт или екстроверт сте?

• 11 033
  • 175
  •   1
Отговори
# 150
  • София /Абсурдистан
Според въпросника на БАН имам умерена интровертност. Не е съвсем краен вариант, но достатъчно, за да избягвам големите навалици и шумотевици.

# 151
На мен ми се е случвало в компания примерно, хората да обсъждат нещо, аз по стечение на обстоятелствата да съм много по-навътре в темата, обаче да не гъкна. Слушам ги, мълча си. Никой даже и не подозира, че аз имам отношение, или знам нещо. Може и даже да се усмихвам отнесено.
Никога не ме е интересувало какво мислят хората за мен, само ме интересува аз какво мисля. Майка ми ми каза веднъж като се карахме, че всички се съобразявали с мен, защото съм особена. Ми мен ме устройва. Иначе не съм егоист, обичам да пазарувам за близките, знам всеки какво обича да носи, да яде, все гледам да ги зарадвам. Ако трябва да се обърне внимание на баба, с всички истории от младостта, преповтаряни, преговаряни, аз съм насреща. Ако има проблем в родата, аз съм медиатор.

# 152
В компании всеки може да идва и да не говори, не е длъжен,  може само да слуша. Винаги има някой дето е по-интересен и приковава вниманието към себе си, няма как всички едноврменно да говорят.

# 153
Става въпрос за малки компании, примерно с мъж гадже, и негов приятел с половинка. Просто обичам да слушам, не да говоря,  и не обичам другите да знаят какво мисля. Сякаш ме разголва това.

# 154
Аз точно теми, в които съм се задълбочила най-много, избягвам да коментирам. Ако някой конкретно ме попита - да, иначе дори грешки и дезинформация вече не поправям. Само кимам с дружелюбна физиономия, за мен това е дзен-състояние Blush

# 155
Палечка и Ли-Лу, все едно аз съм ви писала последните постове. Избягвам да говоря точно по темите, с които съм най-запозната, особено ако събеседника знае по-малко от мен. Заради това мислех, че нещо не съм наред, благодаря ви Blush

# 156
“Живея в онази самота, която е болезнена в младостта, но възхитителна в годините на зрелостта.” - това е мисъл на гений, когото до 4-5годишен са считали за бавноразвиващ, защото не е можел да говори. Мисля че е прав, в младостта си сме повече конформисти и чуждото мнение ни е необходимо за да се валидираме в обществото, след това, започваме да ценим индивидуалността си повече от груповото мислене. Мисля, че повечето хора следват тази траектория като тръгнат към средната възраст.

# 157
С възрастта човек обикновено става по-уверен в себе си и по-малко се вълнува от чуждо мнение. Не мисля обаче, че това има общо с типа характер.

# 158
Заради това мислех, че нещо не съм наред
Наред сме си, сигурно преобладаваме даже Hug При мен причините са две.
Скрит текст:
Едно, че разговорът би трябвало да стане ужасно дълъг, в който вече няма да се разнообразявам аз, а ще "презентирам" и друго, че обикновено не навлизам в полемики, защото ме натоварват излишно, а и не на всички в компанията може да са интересни.

Различно е да си разменим книги и после да ги обсъждаме или един да изведежда "лекция" на цялата група. Колкото по-оживено започва да се дискутира отстрани, толкова по-мълчалива ставам. Обикновено прави впечатление, защото съм смесен тип, а не пълен интроверт и като цяло водя разговор.

# 159
Вчера бях при лекар. Понеже съм за вторичен преглед и без час почаках поне  два часа пред кабинета докато ме приеме лекаря. След мен дойде още една жена без час. Седна до мен и почна да ме разпитва за лекаря, понеже й била първа визита, чак почна да ме пита за моя проблем и да ми разказва за своя. Опитвах се да симулирам че се занимавам с телефон обаче тя доста настойчиво ме прекъсване с "извинете че ви притеснявам но да ви попитам за...". Явно беше притеснена, макар проблемът й да беше доста по-незначителен от моя. По едно време ми идваше да избягам. Винаги съм се чудила с какво вдъхновение бабките и дядовците си разказват за болести пред кабинетите. Ами станах бабка но на никого не искам да разказвам , както и никого не искам да слушам. Понеже влязох преди нея като излязох рипна да ме пита казал ли ми е нещо оптимистично лекаря, като й казаха че няма оптимизъм в диагнози те  на нашата възраст направо посърна. Пожелах й нейния проблем да се окаже по-лек от това, което очаква и се ометох...

# 160
За някои възрастни хора това са малкото социални контакти, които имат. Забелязвам и желанието да се обясняват на касиераката в хипермаркета, на фармацевта в аптеката. Онзи ден една не можеха да я изгонят от аптеката, като почна да пита за някакво лекарство беше, ама лекарство тип Парацетамол, какви странични ефекти имало, как да го пие. Всичко по пет пъти й се обясни и тя пак!

# 161
Това не е ли по темата за Наглеци, досадници и прочие? Мен ме е жал за старите хора, повече от които са истински самотни, (кой иска да им слуша за изживяния живот и болежките?, а всеки от нас натам върви!). Две празни приказки не ми пречи да обменя при нужда.

# 162
Да, възрастните хора, останали сами, обикновено търсят контакти. Едната ми баба, която не живее с нас, направо не млъква, когато се съберем. За мен, като виден интроверт, нейната бъбривост си е мъчение, обаче тя явно има нужда от общуване.

# 163
Донякъде разбирам жената в поликлиниката. Когато притеснени чакаме лекар да ни съобщи присъдата, разговорът с някой друг те разсейва и не трепериш толкова.
В аптеката ми идеше да убия една жена на средна възраст, която направо го беше ударила на медицински консултации. Докато я чакам ми изтече зелената зона и трябваше да пускам нов СМС, защото тя нямала пари за лекар и се консултира с аптекарката. Накрая това обясни, като видя, че едвам я издържам вече.

# 164
Аз нямам затруднения в общуването. Дори прекалено бързо се вписвам/напасвам, което много често работи срещу мен, защото после ми е много трудно да си осигуря дистанцията, която ми е нужна, за да функционирам добре.
ЛиЛу, и аз така. Вече нямам желание да влизам в полемики и да ограмотявам някого.

_re_ge, и с теб съм съгласна. Много мразя да говоря за здравословни проблеми. Даже и да ме боли нещо, мълча си и не натоварвам хората. Не е до години. И моите напреднаха.

Общи условия

Активация на акаунт