Приятелката ми не иска да правим секс

• 18 555
  • 355
  •   1
Отговори
# 45
  • Далечният изток
И аз я зарязвам, ако съм на негово място...

# 46
Кой твърди, че е виновен?

# 47
  • София
Деа месеца е криза, две години е статукво.
Аз за два месеца няма да хукна, след две години ще стои само спомена за мен.

# 48
Накратко - никой не е виновен за това, че иска или не иска секс, божа работа си е либидото. Виновен е този, който стои във връзка между двама несъвместими сексуално и мрънка, докато чака Годо (тоест другият да се промени). Като се види, че не става следва раздяла, а не взаимно мъчение.

Накратко, виновен е който не адресира проблема. Той го адресира, а тя се прави че нищо няма. Ако той си тръгва ще излезе че е един пръч който мисли само за секс докато тя невинната остава нещастно изоставена. Не е така, казвам го на всички жени които виждат себе си в приятелката на автора и се смятат за невинни в такава ситуация.

# 49
  • Далечният изток
В такива теми срещам масово, че в началото, първите години, всичко е било наред, чудесно, прекрасно, никакви проблеми в сексуално отношение и в един момент единият не иска да правят секс... Не мога и не мога да се начудя как е възможно. Ако си сексуален, няма как да станеш асексуален. Ако си бил асексуален, такъв ще си останеш, това не може никой да го промени. Дали в началото единият, за да задържи другия евентуално, му е "пускал" като е прикривал по някакъв начин нежеланието си, но с времето е спрял да играе роля и е показал истинската си същност, не знам... Другият вариант е партньорът да има някакви свои проблеми, поради които не му е до секс, ама наистина сериозни проблеми, стрес, депресия, но другият упорито да си затваря очите и да се интересува само от собствените си желания...

# 50
Тези неща са взаимни. Не може само едната страна да е инициатор, да полага допълителни старания, тип:вечери,свещи,рози,почивки и тн. , пък другата страна да е на режим изчакване( или тип “дърво”😄)…
И тези неща са за разнообразие, като цяло има ли мерак, мястото и обстановката нямат голямо значение, поне за мен!Ама аз като цяло не съм от най-романтичните типажи де!

# 51
Асексуалният, дори да се прави на сексуален за някакъв период, пак няма да спре рязко с театъра. А тука има рязко спиране. Най-вероятно е заболяване или много големи лични проблеми.
И да кажа, че за моите няколко петилетки на любовния пазар съм забелязала, че огромната част от мъжете или нищо не прави, или действа колкото за участие. После са супер изненадани и сърдити, че , в първия случай, са несправедливо обвинени как нещо са направили, а във втория - несправедливо не им се признава огромното усилие. С ръка на сърцето, досега не съм видяла един мъж, ни мой, ни чужд, който да си дава зор, колкото жена си. Все едно гледаш постановка по сексистки виц. Като споменах вицове, то затова и вицовете за жените са далеч повече от тези за мъжете - вижда се кой има твърде много свободно време да се бъзика, докато друг опъва и за него.

# 52
Асексуалният, дори да се прави на сексуален за някакъв период, пак няма да спре рязко с театъра. А тука има рязко спиране. Най-вероятно е заболяване или много големи лични проблеми.
И да кажа, че за моите няколко петилетки на любовния пазар съм забелязала, че огромната част от мъжете или нищо не прави, или действа колкото за участие. После са супер изненадани и сърдити, че , в първия случай, са несправедливо обвинени как нещо са направили, а във втория - несправедливо не им се признава огромното усилие. С ръка на сърцето, досега не съм видяла един мъж, ни мой, ни чужд, който да си дава зор, колкото жена си. Все едно гледаш постановка по сексистки виц. Като споменах вицове, то затова и вицовете за жените са далеч повече от тези за мъжете - вижда се кой има твърде много свободно време да се бъзика, докато друг опъва и за него.
Дори да е така, не трябва ли тя да му признае и поговори какво не е наред? Защо стои тя с него тогава?
На мен ми се струва, че акълът й е на друго място…
По думите на автора, получава внимание от него, остава я разлюбване , я здравословен проблем…

# 53
Имам една теория върху този проблем с охладняването и спирането на секса след няколко години връзка. И тя е не достатъчно привличане по начало и липса на силна тръпка. Много двойки се събират не защото са голямата си любов един за друг, а защото да не са сами, допадат си до няква степен, не искат да рискуват да търсят нещо по добро и т.н.
В началото има няква тръпка и привличане докато още всичко е ново и хормоните играят, има нормален сексуален живот, но с течение на времето това затихва постепенно най вече при единия. И резултатът е този, изнасилен секс от време на време, изнервяне  мрънкане и проблеми във връзката.
Не мисля, че има управия. При наличие на деца и дълъг съвместен живот си струва някви усилия или до колкото е възможно да се прежалиш ( не че е възможно когато другия е силно сексуален), но при връзка тип гадженца просто няма смисъл.

# 54
  • Далечният изток
Да, ама ако нямаш привличане към този човек, не ти се прави секс с този човек. Не спираш секса по принцип...

# 55
Ми примерно не иска да изневерява и да си разваля връзката (към момента), и като добавим по слабата сексуалност по принцип, това е крайния резултат.  Обикновено докато се появи някой друг на хоризонта и почнат да играят пеперудите, тогава вече ясно.

# 56
  • Далечният изток
Аз си мисля, че и в началото си личи, когато единият е по-слабо сексуален и определено не са на близки нива, но другият поради някакви си свои причини си е позатворил очите или си мисли, че с времето нещата ще се променят, в смисъл ще се подобрят. Само че винаги стават по-зле...

# 57
Началната тръпка може да поддържа достатъчно добър и с достатъчно честота секс, но след като се изчерпа ( от няколко месеца до годинс-две) и всичко приключва. Естествено влияят и други фактори- порастване, ако са много млади, смяна на приоритети и др. Едва ли това е универсално обяснение, но да кажем важи в много от тези случаи като настоящата тема.

# 58
  • Далечният изток
В масовия случай не се изчерпва с година-две... Това са по-скоро изключения. Не ми се струва и точно тези фактори да имат общо с темата.

# 59
Аз бих заложила на хронична умора на приятелката, някакви разбутани хормони, такива неща.

Авторе, ако предизвикаш разговор на тази тема и тя не прояви желание да се изследва профилактично, хормони на щитовидната жлеза, пълна кръвна картина и прочие - ако тя не възприема проблема като проблем, то вашата връзка не е връзка и единият трябва да си отиде.

Ако е въпросът за връзка без секс, тя на кино може да ходи с приятелка или с майка си.

Общи условия

Активация на акаунт