Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 697
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
  • в страната на чудесата
Ами за мен липсата на пълноценен контакт (такъв, който включва възприятията за по-голямата част от ежедневието) е проблем. Пък вместо да анализирате причината, чакайте обр връзката на учителя и родителска среща. Не разбирам как е възможно това, че детето не споделя за деня в училище ви се струва нормално. А как ще разберете навреме за агресия, булинг, порочни практики?

# 136
Мецане,бил си в СС, трябва да знаеш по колко са били. Освен ако няма някаква промяна.
В АК са по 10мин, но става въпрос за гимназисти, които могат да си кажат какво ги боли и сърби, как се чувстват и вписват. Има разлика с пук нали?

Лейка, дори детето да споделя, съвсем друго е и учител да си каже наблюденията.
Тук изобщо не говоря за материала или че пише криво ченгелите.
Нашата класна 1-3 клас беше цял психолог и явно аз имам високи очаквания. Тази в пук например не беше така. От 4ти клас нагоре вече е нямало кой знае каква нужда от пространна обратна връзка. Вече ако дете сменя клас или училище, също би било хубаво поне в началото да има такава.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 18:58 от Дъждец

# 137
Не, но поне 15 мин. има на дете. Някои родители стоят и по повече, ако има какво да дискутират с конкретния учител.
Докато си казал добър ден и довиждане са минали половната от 5-те минути.

# 138
  • Пловдив/София
Ами за мен липсата на пълноценен контакт (такъв, който включва възприятията за по-голямата част от ежедневието) е проблем. Пък вместо да анализирате причината, чакайте обр връзката на учителя и родителска среща. Не разбирам как е възможно това, че детето не споделя за деня в училище ви се струва нормално. А как ще разберете навреме за агресия, булинг, порочни практики?
Лейка, едно дете имаш, нали?
Децата са различни- едни споделятмс подробности всяка стъпка от деня си, други не го правят. Чак да не е нормално…
Моите си казват всичко преди лягане и затова винаги удължавам времето по леглата им, излизат всички проблвми наяве.
Но племенникът ми например не ще да разказва и това е. На няколко дни едно нещо да сподели…

# 139

И като не споделя, какво да направя? Предполагам, че ако има булинг или агресия, детето ще каже. За мен това, че ходи с желание на училище (за да се види с приятелите), че го канят по рождени дни, че всички поканени идват на неговия и че не желае да чуе за смяна на училище, е достатъчен знак, че се чувства добре. Училището също е такова, че булинг и агресия трудно ще останат незабелязани, на първо място от учителите и възпитателите. Но все как детето е едва на десет. Най-трудните години предполагам, че предстоят.

# 140
  • в страната на чудесата
Не, миличка, имам две. По стечение на обстоятелствата. Големият мина през топ ДУ, малкият в ЧУ.
Въпросът, който коментирам е принципен и допускам, че разбирате какво искам да кажа. Ако не разбирате, съжалявам, че съм отнела от ресурса ви.

# 141
Някои деца просто не споделят. Като дете и аз не споделях, не съм изпитвала нужда да си разказвам деня в детайли и оценявам, че майка ми уважаваше личното ми пространство, имаше ми доверие и не ме подлагаше на разпити. Голямото ми дете и без да го питаш, ще те залее с поток от информация и емоции. Малкото е обрано, неемоционално и много премерено в приказките. Споделя, ако има нужда или търси помощ.

# 142
  • Sofia
Някой има ли отговор от Питагор вече?

# 143
  • в страната на чудесата
Изкуството да водиш разговор не означава разпит. Честно казано се притеснявам да не ви обидя с това пояснение 😂
Явно МОн се съобразява с липсата на комуникация дете-родител и задължава училищата на подробна обратна връзка.

# 144
О, мен Вашето изкуство не ме впечатлява, дано децата Ви го оценяват.

# 145
  • в страната на чудесата
О, мен Вашето изкуство не ме впечатлява, дано децата Ви го оценяват.
Честно казано намесата на децата ми не е белег на доброто Ви възпитание, нито замества разговор по същество.  Разбираемо е да не Ви впечатлява. Едва ли обаче има значение за когото и да е.

# 146
  • Blondeville
Кога ви е било събеседването? Миналата година в системата им още на същия ден беше отразено, там ли следите? Не знам как е тази година, дано се включат родители и на други кандидатстващи.

# 147
  • Sofia
Нашето още не е минало. Ние сме на 3 ноември, но се чудех хората, които са минали дали вече имат отговор.
Кога ви е било събеседването? Миналата година в системата им още на същия ден беше отразено, там ли следите? Не знам как е тази година, дано се включат родители и на други кандидатстващи.

# 148
  • София
Нашето още не е минало. Ние сме на 3 ноември, но се чудех хората, които са минали дали вече имат отговор.

Здравейте,аз се включвам за първи път в темата,но да отговоря...ние още нямаме резултатите . Вчера беше Simple Smile

# 149
Ми и за мен е проблем, ма ей на. Приемам предложения.
Нормално е термин, който не носи много информация, но пък дава оценка. Според мен е напълно очаквано за дете на 5-6 години да не може да разкаже структурирано за безумно дълъг ден и да не може да дефинира сложни емоции. Поне каквото споделяме с другите родители на деца от класа, никое не разказва кой знае какво. Дори с класната като говорих, че ми казва, че не си спомня какво е правил в час, каза, че за тях е много изморително, минават през много материал и много емоции и е съвсем възможно като го попитам конкретно да не си спомня. Аз го питам и въпроси от типа "Какво беше най-смешното/интересното/скучното днес?" и тогава винаги избира да ми каже за игрите и междучасието.

Общи условия

Активация на акаунт