Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 751
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
Може да не са те харесали. К са по джоли фоникс и още в детската градина се проговаря и започва да се чете на английски.

# 661
Колко да не са ме харесали като ме изпратиха с 2 екземпляра на договор, който да им върна подписан?

# 662
За Саранчани говоря.

# 663
А, не, аз просто не исках да купувам къща там, по ред причини. Иначе ходим да яздим в района и да пием чай с колеги, които си станаха местни.

# 664
  • софия
Може да не са те харесали. К са по джоли фоникс и още в детската градина се проговаря и започва да се чете на английски.
Децата в детската градина ще проговорят на какъвто решиш език. Просто възрастта е податлива. Дайте да не правим нещо специално и гръмко обикновени положения.

# 665
И като проговорят на английски, ела да видиш пети клас. Леле, мале.
/Английският си остава по-силен, това при положение, че умишлено не го учих да пише. В резултат и по английски е зле:))))) /

# 666
  • София
Ех, този английски! Езикът е само помощно средство и в никакъв случай основно умение за бъдещото професионално развитие. И се научава прекрасно и без в детската градина да можеш да казеш: Мамо, дай ми вода!

# 667
Не отклонявайте от темата. Изписа се че не били квалифицирани учителите, че учениците били елинпелински неинтелигенти, дворчето на детската градина не било достстъчно лачено и накрая - не е така както се извъртат нещата и колкото и да се плюе по ранното учене на чужд език, точно от рано се слага основата, а това, че деца от Космос градината "завършват" с добри резултати по изпитите преди КЕТ е бонус, който не е за подценяване.

Виндекинд, така става ако не се чете и пише всеки ден на майчиния език. Идеята да проговориш който и да е език е да го ползваш и развиваш, не да се похвалиш, че си проговорил. Моето в момента е с три проговорени, на два чете и пише (с грешки, естествено), но четене по една страница на български всеки ден е навик, който е изграден от много месеци.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 10:18 от Елфичка

# 668
  • София
Еми, не са квлифицирани учителите. Прилича на родителски кооператив, а не на училище.

# 669
Еми някакъв новопръкнал се родителски кооператив беше поставен като топ училище в някаква неясна класация...

То е ясно, че на всички критериите ни са различни.
Но все пак никъде не изтезават деца.

# 670
Ще напиша за КЕТ т.к. може да е полезно на други родители. В Аво се полагат изпитите.

Пре А1 се нарича Starters,  A1 - Movers, A2 - Flyers, А2 - Key for Schools (KET).

Всички изпити преди КЕТ са без оценки и без минаваш / не минаваш. За тест и самочувствие на детето са, но пък ако се справи добре - и за гордост. КЕТ е вече с pass or fail.

# 671
Космос и аз съм го чувала, тъй като в момента строим вила в Осоица и през лятото много се говореше за него от местните.

Честно казано, не знам как ще успеят да съберат деца само от района. А пък да пътуваш ежедневно от София за едното училище до Осоица?! Ама всеки си знае. Аз дори за вила смятам, че е забутано.

# 672
  • София
Ежедневно от София ми се вижда абсурдно - сега го проверих, от вкъщи /южен квартал/ е 51 или 55 мин. в момента в зависимост от маршрута, и това без задръствания, представям си в трафика.

# 673
Ще напиша за КЕТ т.к. може да е полезно на други родители. В Аво се полагат изпитите.

Пре А1 се нарича Starters,  A1 - Movers, A2 - Flyers, А2 - Key for Schools (KET).

Всички изпити преди КЕТ са без оценки и без минаваш / не минаваш. За тест и самочувствие на детето са, но пък ако се справи добре - и за гордост. КЕТ е вече с pass or fail.

Пак ме изтриха:
https://www.facebook.com/cosmoskidsbg/posts/pfbid02XrnfST2eod6fQ … ye9URJzQkmvRi8DVl

Едно дете пролет не прави. И е Cambridge YLE Flyers, а не КЕТ. Та затова попитах колко деца са с такива успехи? Поне да се види инцидент ли е, на семейството ли се дължи(двуезично, чужденци) или наистина градината подготвя всичките си деца на това ниво.

с добри резултати по изпитите преди КЕТ е бонус, който не е за подценяване.

И не е вярно, че на изпитите преди КЕТ няма "скъсани". Има и още как. И има оценки, но са изобразени, като шилдове. Мисля бяха по 5 шилда в 3 категории, ако не бъркам. Има деца с различен брой шилдове, както и такива, които не са минали изпита.

# 674
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не са им нужни деца от София. Таргетът им е еко хоум общността в околността. Според мен класовете им може да са смесени по възраст даже.

Общи условия

Активация на акаунт