Как да осъдя Български пощи?

• 2 887
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
Предполагам, че трите пъти, в които е попълвала документи, това е правила - упълномощавала ги е, без резултат.

А и като знам на мен какви съобщения са ми изпращали, без изобщо да се споменава думата "митница", може да не е знаела и сега да е разбрала. Даже последният път точно с това се шегувах, искали документи за освобождаване на пратката. Откъде обаче, не е ясно.. от затвора ли? :Д

# 31
  • Далечният изток
На мен ми изпратиха много подробно съобщение с телефон за връзка. Обадих се, казаха ми какво се прави, какво искат, колко струва и така... И нещата се случиха, малко бавно наистина, но се случиха.

# 32
Момичета, куфарът вече е при мен. Получих си го през приятел. Повече няма да се занимавам с БГ пощи, да ми е за урок.

Пусната ли е рекламация през норвежките пощи? По принцип през пощата, която е изпращач се пускат рекламациите.

Да, от там ми отговориха, че по техни данни е в БГ митницата и подлежи на митническо обработване.

Ще ти платят, ако ги натиснеш да го направят. За съжаление, някои се правят на “дръж ми шапката”, дори и да си напълно в правото си.

А към питащата, наред с оплакванията към съответните комисии, аз бих написала и няколко имейла към пощите/куриерната фирма. Установила съм, че каквото не става с любезни запитвания обикновено става с любезни заплахи. Най-късно на 2-я,3-я заплашителен имейл се намира някой управител, запознат с правилата, или служителят прехвърля имейла към правния им отдел за съвет и оттам им казват да си изпълнят задълженията.

Над 10 имейла съм пуснала с най-различен тон на съобщенията - от любезен, през любезни заплахи, до откровени заплахи + няколко саркастични подигравки, ей така просто, за разкош. Не кълват на нищо!!! Да не говорим колко пъти звънях на онези цифри в сайта, които ги пишат за телефон. Явно са само за украса на сайта.

пускайте жалбата в КРС /които имат правомощие да наложат санкция за липса на отговор в срок/, не в КЗП /ще изгубите месец, тъй като КЗП само препращат/. иначе за намиране на пратката ще получите само съдействие /поне да се изяснят обстоятелствата/.
за отговорността - зависи каква е пратката. ако е непрепоръчана не отговарят и не може да се проследи. при препоръчаните вече е различно.

Благодаря, точно така звучи най-логично да се разплете възела - КРС да наложи санкция за липсата на отговори. Препоръчана пратка е.

Ами, да. На митница ги задържат пратките с по-голяма стойност и се ходи лично да се вземат и да се плати мито понякога. Стандартна практика. Норвегия не е ЕС.

# 33
AIDA_N, както е написала Elunaria - получателят не ходи на миница. Тъй като е пощенска пратка, освобождаването от митница и придвижването до пощенски клон се извършва от пощенския оператор, в случая - БП.
Не е така. Имала съм пратка на митница. Освобождават я пощите само ако са изрично упълномощени. Иначе сам си я освобождаваш.

Точно така е. Попълва се една декларация-съгласие в случай, че искаш БГ пощи да те представлява пред Агенция Митници. Иначе сам си се представляваш.

# 34
Да... и няколко пъти са искали от авторката да им попълва едни и същи данни, без обратна връзка какво точно се случва. Т.е. това забавяне, как не е грешка на БГ пощи?

# 35
  • Далечният изток
Питаме, не казва... Остава да гадаем.
Пак казвам, думата Митница се спомена вчера за сефте...

# 36
От норвежките пощи е разбрала, че пратката й е на митница, а не от нашите. Поне от това, което е писала, така излиза.

Не знам, аз лично не виждам мистерия тук, вината на БГ пощи е, че в случая не предоставят адекватно информация към получателя.

Общи условия

Активация на акаунт