Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 72 994
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Аз искам само да добавя, че когато раждах 2016г секцио по мед причини, след като извадиха бебенцето ми веднага ми дадоха да го видя. Допряха неговото лице до моето за няколко минутки. Това също се счита "контакт кожа до кожа" макар и минимален. Този месец ми предстои отново да раждам там и ще ви споделя актуална информация. Не съм била с избор на екип.

# 496
Аз родих през 2015 нормално без избор на екип, околоплодните води ми бяха зелени, но въпреки това ми дадоха да подържа бебчо за миг в ръце. След това разбира се веднага започнаха с прегледи и почистване.

# 497
На повечето жени е дадено бебето веднага поне за няколко минути, да го гушне и целуне, но нали се нахвърлихте, че не било достатъчно и не се водило първи контакт 🙄 А относно коментара ми за раждането вкъщи, защо така се потресохте? Там от където идва цялата тази мания за дълго гушкане непосредствено след раждане, отложено клампиране, слагане веднага на гърда  и ако може цялото семейство да присъства, точно раждането вкъщи се практикува масово и е най-нормалното нещо, когато родилката иска раждането да е изцяло по нейн план 🙄🙄

# 498
  • Костинброд
Мисля, че цялата дискуция относно въпросното отложено клампиране е излишна тук в тази тема.  Нека не забравяме, че Майчин дом е болницата занимаваща се с най-тежките случаи, с майки с усложнения и диагнози, както и с бебета с безборй проблеми. За специалистите там целта е едно - майката и бебето да си тръгнат живи и здрави, дори да се наложи бебчето да бъде препратено към друга специализирана болница за допълнителни процедури. Аз родих там през 2016 и ако не бяха бързите действия на екипа, нито аз нито бебето щяхме да сме живи. Относно Тина Киркова, през 2012 направих спонтанент аборт и там ми отказаха прием независимо, че бях с обилен кръвоизлив. Приеха ме единствено в Майчин дом. Затова за мен лукса и различните теории за това какво е полезно и добре за майката и бебето не стоят като приоритет и съм избрала да раждам отново там този месец. Неонатолозите са изключително натоварени, а и графика на планираните раждания е пълен и като добавим и непланираните раждания, мисля, че болницата е наистина претоварена за да може 1 екип да си позволи да отделя часове след всяко раждане. Видяла съм много тежки случаи по време на двата си престоя там и не бих очаквала нищо извън това живота на майката е бебето да бъде спасен.

# 499
Здравей те аз бих искал да  да попитам дали е възможно да е положителен теста за бременност преди закъснението аз си направих теста и показ две черти последната ми  менструациа беше на 19.05 а аз го правя теста на 11.06  ми дали наистина съм бременна ?

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 00:36 от Malina13

# 500
Здравей те аз бих искал да  да попитам дали е възможно да е положителен теста за бременност преди закъснението аз си направих теста и показ две черти последната ми беше на 19.05 а аз го правя теста на 11.06 преди менструацията ми дали наистина съм бременна ?

Да възможно е - ако има две черти вероятността да сте бременна е много висока. Идете на кръвен тест ако искате да потвърдите със сигурност.

# 501
  • София
Здравейте, въпросът ми е свързан не с раждането, а с престой по време на бременността. Предложиха ми от спешното да ме вземат за 3 дни в отделение, поради зацапване. На кой етаж са хоспитализираните? Как са условията в стаите? Има ли опциите като при раждане, да се доплаща, но с по-добри условия и санитарен възел към стаята?

# 502
Освен ако не се договорите с лекаря, вероятно ще сте на 5 етаж, където всички казват, че условията и отношението като цяло са лоши. Аз бях само една вечер преди раждането, но доктора ми ме настани на 3 етаж, без аз да съм искала, той си го реши. Условията и отношението бяха добри. Не знам дали защото бях пациентката точно на този лекар, но и след това отношението беше повече от чудесно. Улесниха ме максимално за много неща

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 23:12 от AlisonParker

# 503
Здравейте, въпросът ми е свързан не с раждането, а с престой по време на бременността. Предложиха ми от спешното да ме вземат за 3 дни в отделение, поради зацапване. На кой етаж са хоспитализираните? Как са условията в стаите? Има ли опциите като при раждане, да се доплаща, но с по-добри условия и санитарен възел към стаята?
Мен ме настаниха на 8-ия етаж, защото на 5-ия беше пълно. И на мен ми казаха, че ще ме приемат за 3 дни, но стоях 5 дни, защото пътеката била за толкова. В стаята бяхме две момичета. Имаше баня с тоалетна към всички стаи на етажа. На 5-ия етаж имаше и самостоятелни стаи и вероятно ще можете да си платите, ако искате и ако има места. Отношението на персонала беше добро. Храната обаче е под всякаква критика и ходихме да ядем в стола или в кафенето на първия етаж.

# 504
Да, аз след раждането бях на 8 етаж, в такава двойна стая, но друго момиче така и не дойде, та си бях сама. Стаята беше ок, храната не съм я и виждала, мъжа ми ми носеше всеки ден, понеже аз съм си капризна.

# 505
Някой да е раждал с акушерка Надежда Христова? Може ли да сподели мнение?

# 506
С нея не, но съм чувала добри отзиви. Ако сте решила да раждате естествено с избор на акушерка мисля, че няма да сгрешите. Аз родих така второто си дете и бях изключително доволна, доктора на смяна се появи 2-3 пъти в родилна зала, а тя беше до мен неотлъчно. Успех Simple Smile

# 507
Здравейте, искам да попитам има ли изискване в Майчин дом за дълги дрешки при изписване на бебето? Четох че в някои болници имат такова изискване - дълъг ръкав независимо от сезона, а в момент избирам дрешки за изписване реших да попитам.
Терминът ми е за средата на юли и мислех за боди и панталонки + тънка пеленка, но пък сега взех да се чудя дали наистина няма да е добре ромперче. Но пък юли??? Честно казано не зная какво да избера.

# 508
Не знам да има изискване за дрехите. Обадете се на регистратурата на болницата и питайте.

# 509
Някоя раждала ли е скоро планово секцио? Колко дни преди това отидохте да уточните датата за прием?

Общи условия

Активация на акаунт