Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 72 982
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Аз ходих в 34 гс, защото ми беше първо посещение при лекаря, а той направо ми записа час за секцио в 37+4. То стана по-рано в крайна сметка, един ден преди датата тръгна раждането.

# 511
Някоя раждала ли е скоро планово секцио? Колко дни преди това отидохте да уточните датата за прием?
Разбрахме се за дата, може би около 10 дни преди това.

# 512
Никога не съм чувала да има изискване за дрехите. Носите, каквото вие смятате за добре. Лятото в жегите никой не може да ме накара да сложа дълъг ръкав на бебето си. Дори като новородено в края на февруари, е носило дълъг ръкав само март. От април беше по боди с презрамки или къс ръкав - никога не е завивана в количката и прочее. Това са бабини деветини да изнежваме децата от изписването в 10000 ката дрехи, одеала и завивки. Не вярвам акушерките да имат такива изисквания Simple Smile

# 513
Дааа една възрастна жена, май свещички ни предложи да ходим да палим при изписването, ми се скара, че бебето много леко било облечено. Беше края на януари, имаше сняг навън и бебето беше с памучен комплект с дълъг ръкав под вълнен ромпър и памучна шапка, опаковано в поларена пелена. Като нали, времето прекарано навън щеше да бъде 5 крачки от изхода до колата и още толкова от колата до входа ни.

# 514
  • Седмото небе
Няма изискване за дрешките, по ваша преценка е.
Аз като си дам сметка колко леко съм я обличала първите месеци, чак потрепервам. И на мен също ми се караха всички, понеже аз я обличах само с поларен комлект, завивах я с едно не супер дебело одеало и даже често не и слагах покривалото на коша 0+. Но пък често беше с дъждобран отгоре, после в топлото леко облечена и с мрежата-комарник отгоре. От началото на март не сме пропускали ден без разходка, почти при всякакви условия я извеждах. А като я преместих в коша 6+ още на 4+ месеца, беше вече почти постоянно по къс ръкав. Тогава беше-амааа така не трябва…

# 515
Здравейте! При планово секцио приемът в деня на операцията ли е или един ден преди това? На кой етаж те настаняват? Задължително ли се прави клизма преди секцио? Колко часа се стои в реанимация?
Има ли изискване за дължината на нощниците? Мога ли да бъда с дълга нощница до земята или трябва да е по-къса? Пижамите подходящи ли са или по-добре да си купя нощници?
Трябва ли да си нося помпа за кърма в болницата?

# 516
Здравейте! При планово секцио приемът в деня на операцията ли е или един ден преди това? На кой етаж те настаняват? Задължително ли се прави клизма преди секцио? Колко часа се стои в реанимация?
Има ли изискване за дължината на нощниците? Мога ли да бъда с дълга нощница до земята или трябва да е по-къса? Пижамите подходящи ли са или по-добре да си купя нощници?
Трябва ли да си нося помпа за кърма в болницата?

Кога ще те приемат зависи от това какво си се разбрала с доктора, при който ще раждаш. Аз постъпих в деня на операцията. Формално бях настанена на 5-ти етаж. Затова и там отидох в деня на раждането. Там правят клизма.
В реанимация по принцип се стои до следващия ден, но е възможно и по-рано да те раздвижат и качат в стая.
За нощниците не мисля, че има изискване, но пижама знам, че не е Ок.
Помпа за кърма има, но аз си носех моя за всеки случай.

Момичета, актуален ценоразпис има ли някъде? Не успях да намеря…

# 517
Със сигурност поне един ден преди секциото те приемат. На кой етаж ще си зависи от лекаря, при който ще раждаш. Ако си без избор на екип и масово повечето лекари настаняват на етаж 5. Клизма се прави сутринта преди операцията, това е задължителна процедура. Не съм чула по-рано от следващата сутрин да местят от реанимацията в стая. Ако родиш следобед например, ще имаш по-малко часове в реанимацията от тези, които са родили сутринта, но пак ще те преместят на следващия ден рано сутринта. Пижама може вече в стаята да си облечеш, но за самото секцио е задължително да си с нощница (къса или дълга, както прецениш, тя ще бъде вдигната така или иначе)

# 518
Има доста операции на ден и може и да те раздвижат още в същия ден и да те качат на етаж.
Пижамите не са удобни, защото се минават и визитации всеки ден.

Ариел ето ценоразпис

https://maichindom.com/wp-content/uploads/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0% … 1%81-09112022.pdf

# 519
На визитация ми гледаха само белега, а не отдолу. Така че не съм имала проблем да си смъкна леко долнището на пижамата и да погледнат/пипнат. Може би наистина ако има повече родилки, има опция да те качат по-бързо от реанимацията в стая. Но това няма кой да ти го гарантира.

# 520
Дори и да се налага да се сваля пижамата не мисля, че е проблем. Стига да не са много силни болките де или пък може само за визитацията да се сваля изцяло долното и после през деня да си ходиш както е удобно. Аз раждах нормално, но през стаята минаха 4 родили секцио, всички ги гледаха и отдолу. Моя престой беше дълъг и накрая и с дънки се разхождах 🤣🤣, на визитация смъквах леко и готово, но то и нямаше какво да ме гледат след 4-5тия ден, след като беше всичко наред.

# 521
Много странно какво са им гледали отдолу 🙄 След като ме почистиха в реанимация, за да стана и да се раздвижа, повече никой не ме накара да си свалям гащите 😁 То и секциото след втория ден ми се струваше че го гледат колкото да се отчете дейност. Аз нямах нито конци за махане, нито нищо.

# 522
Лохии? Знам ли? Мен ме натискаха, за да видят как се прибира матката и сигурно кървенего гледаха.

# 523
Колко време след операцията можеш да се изкъпеш или поне да се измиеш?
Бихте ли ми препоръчали гащи и превръзки за след раждането, от които сте останали доволни? Колко броя е добре да си купя?
Трябва ли да нося памперси за бебето или в болницата имат?

# 524
Памперси и мокри кърпи за бебето се носят, да, по един пакет. Може да се измиеш/изкъпеш като те качат в стаята след реанимация. Превръзки носех такива, каквито ползвам при всеки цикъл  един пакет нормални (always sensitive normal plus) и един пакет нощни, като нощна превръзка така и не сложих. Нищо особено не беше течението, което имах. Специални гащи не съм купувала, носех си памучно бельо

Общи условия

Активация на акаунт