Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 72 961
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, а провеждат ли се още дните на отворени врати в Майчин дом? В сайта чета, че са днес, но на посочения телефон никой не отговаря.

# 541
Аз не съм съгласна, че никой нищо не обяснява. Ако попиташ ще обяснят. На 12ти  етаж няколко акушерки ме попитаха,  без аз да питам, дали искам да ми покажат как да сменя памперса. На мен ми е второ дете и отказах. Гледах всяка вечер как го къпят, просто заставах отстрани. Бързи са, да, но при желание винаги можеш да застанеш и да гледаш.
Аз си носех помпа, но ръчна,  за 15 лв. Не я ползвах. Обадих се на консултантката, защото имах нужда от съвет. Ако помолиш, ще се качи да те види и да ти покаже това онова.
А бях свидетел как на млади майки показваха акушерките на столовете пред бокса, откъдето се взимат и оставят бебетата,  как се слага бебето да се кърми. Пак подчертавам,  че говоря за 12ти етаж! На 7ми не съм била и не знам как е там .

# 542
Да, според мен на 7-ми и на 12-ти няма нищо общо като условия. На 7-ми етаж няма как да видиш как се грижат за бебето и да искаш - няма да те пуснат. Пробвала съм не веднъж да звъня в неонатологията, когато вратите са затворени (т.е. не е час, в който да вземеш бебето) и никой не отваря. Пробвах да ги питам едно-две неща и отговаряха в бързането с по 2 думи. Не гледат с добро око да се застояваш, а те насърчават да взимаш бебето бързо и да си отиваш с него в стаята, тъй като те имат процедури за други бебенца и нямат време да се обясняват с всяка майка - отделно, че неонатологията е стерилно пространство и не обичат да се застоява някой там.
Аз например бях в единична стая и тъй като никой нямаше време да ми обяснява - за всичко си пусках клипчета в ютуб. И първия си памперс така смених с едно бързо клипче в ютуб Grinning
По принцип насърчавам хората да са на 7-ми, защото в случай на такова тежко раждане като моето, мисля че е по-добре майката да може да почине някой и друг час без бебето през нощта. Просто уточнявам, че никой за нищо няма да ви показва/обяснява и прочее. За консултантката по кърмене - тя се качва до стаята, потвърждавам.

# 543
На 12ти етаж също не отказват ако искаш да им оставиш бебето през нощта - много майки ги оставяха нощем докато бях там, или по което и да е време през деня.

# 544
Здравейте, знам, че не е тук мястото, но се не успявам да открия нова тема. Интересува ме загубени вещи в майчин дом, на някой случвало ли му се е? В приемното когато постъпих за раждане са останали обувките ми, не са ми ги качили на етажа, а днес ходих да ги питам и ги няма. Чудя се къде да ги търся. Извинявам се предварително за неуместния отговор.

# 545
Здравейте, знам, че не е тук мястото, но се не успявам да открия нова тема. Интересува ме загубени вещи в майчин дом, на някой случвало ли му се е? В приемното когато постъпих за раждане са останали обувките ми, не са ми ги качили на етажа, а днес ходих да ги питам и ги няма. Чудя се къде да ги търся. Извинявам се предварително за неуместния отговор.
   Всичко си прибиране Вие. Никой не е назначен там да ходи по вас и да ви събира обувките. Където сте си ги оставили там са 😊

# 546
Аз родих в Майчин дом преди 10 дни.
Първо - на 7ет не е никаква мизерия! Етажа е ремонтиран, стаите, баните и тоалетните също!!!
Всичките дни беше чисто, санитарките всеки ден бършат прах и метът и мият подовете.
Второ - отношението беше прекрасно. И не, не познавам никой и не съм плащала за екип.
Трето - в неонатологията са много любезни, в определени часове отивате и си взимате бебенцата. Има шишенце с вода и АМ. Ако имате кърма - кърмите. На мен благодарение на електрическата помпа на Авент ми тръгна на втория ден.
Четвърто - нямах никакъв проблем, но в реанимация бях 18 часа, не съм била никакви 6 часа, въпреки че предпочитах да съм възможно най-скоро при бебето.
Пето - второ раждане ми е там и пак там бих родила. И последно да добавя,че кетъринга за храната им е доста приемлив за държавна болница.

Ако имате още въпроси, с радост ще ви отговоря.

# 547
Първо - на 7ет не е никаква мизерия! Етажа е ремонтиран, стаите, баните и тоалетните също!!!
Всичките дни беше чисто, санитарките всеки ден бършат прах и метът и мият подовете.
Второ - отношението беше прекрасно. И не, не познавам никой и не съм плащала за екип.
Трето - в неонатологията са много любезни, в определени часове отивате и си взимате бебенцата. Има шишенце с вода и АМ. Ако имате кърма - кърмите. На мен благодарение на електрическата помпа на Авент ми тръгна на втория ден.
Четвърто - нямах никакъв проблем, но в реанимация бях 18 часа, не съм била никакви 6 часа, въпреки че предпочитах да съм възможно най-скоро при бебето.
Пето - второ раждане ми е там и пак там бих родила. И последно да добавя,че кетъринга за храната им е доста приемлив за държавна болница.

Явно сте късметлийка и сте случили на персонал, на санитарки , жалко ,че не снимах някоя от майките какво беше написала във тоалетните, сигурно вкъщи държат толкова мръсно, във банята , която е една обща за етажа със два душа имаше само една закачалка , на земята слагаш всички принадлежности за баня, който може да се наведе разбира се! Ние бяхме 40плюс родилки, етажа беше пълен! Затова е темата има много какво да се каже и допълва, и всеки има право на мнение🙂

# 548

Явно сте късметлийка и сте случили на персонал, на санитарки , жалко ,че не снимах някоя от майките какво беше написала във тоалетните, сигурно вкъщи държат толкова мръсно, във банята , която е една обща за етажа със два душа имаше само една закачалка , на земята слагаш всички принадлежности за баня, който може да се наведе разбира се! Ние бяхме 40плюс родилки, етажа беше пълен! Затова е темата има много какво да се каже и допълва, и всеки има право на мнение🙂

Написаното от майката,беше насочено към нечистоплътните майки, които хвърляха превръзките си и тн зад тоалетните чинии и оставят след себе си мизерия. Нали не очаквате да се чисти по 100 пъти на ден след такива мърли? Ние бяхме 30 родилки. В банята никога не е имало проблем,  въпреки ,че са две. Бях и на 5ет. там също са две. Който иска отделна, си плаща за ВИП, като навсякъде. Закачалките бяха 4бр на вратата, достатъчни за двама души. Не е драма. Вижте другите държавни болници. Аз съм доволна.

# 549
Подкрепям мнението на mrnn с изключение на последното. Храната им е под всякаква критика според мен.

# 550
  • София
Първо честито бебче!
Аз разпитвах малко по - горе, тъй като с първото раждане бях в друга болница и там независимо дали си в общото отделение или във ВИП стая детето е при майката и тъй като не успях да отида на отворените врати реших да попитам тук. Все още се чудя кой етаж да избера и за това разпитвах как са нещата на 7 и 12 етаж. За 7 етаж след ремонта съм чувала доста хубави неща. За мен единственият плюс на 12 етаж е, че бебето си е почти постоянно при майката.
Като ви изписваха с бебчо, в това топло време с къс ръкав или с дълъг ръкав е по - добре да е облечено бебето ( извинявам се за тъпият въпрос, но сина ни беше есенно време)?

# 551
Относно баните бих допълнила и аз ако се колебаете между 7-ми и 12-ти етаж. На 12-ти етаж всяка стая, било то двойна, или Вип, си има собствена баня и тоалетна, явно на 7-ми етаж нещата са различни. Не съжалявам, че избрах 12-ти етаж преди 2 години. Тъкмо и го бяха ремонтирали, освен, че не попаднах на лошо отношение, каквото очаквах в интерес на истината (от слухове). Simple Smile

# 552
Първо честито бебче!
Аз разпитвах малко по - горе, тъй като с първото раждане бях в друга болница и там независимо дали си в общото отделение или във ВИП стая детето е при майката и тъй като не успях да отида на отворените врати реших да попитам тук. Все още се чудя кой етаж да избера и за това разпитвах как са нещата на 7 и 12 етаж. За 7 етаж след ремонта съм чувала доста хубави неща. За мен единственият плюс на 12 етаж е, че бебето си е почти постоянно при майката.
Като ви изписваха с бебчо, в това топло време с къс ръкав или с дълъг ръкав е по - добре да е облечено бебето ( извинявам се за тъпият въпрос, но сина ни беше есенно време)?

Благодаря.
Първия ми син е зимно бебе и аз се чудех за обличането, но в крайна сметка, по препоръка на неонатоложките и педиатрите, бебо беше с боди с къс ръкав и отгоре ромпърче. Преди да ни свалят долу при близките ни,го повиха в тънката пеленка, която бях взела. А, беше и с тънка шапчица.

# 553
  • София
Здравейте, всички! Моля ви за съвет! Налага ми се да направя прекъсване на двуплодна бременност в 9+ г.с съм. Пратиха ме в МД, но честно казано се страхувам да отида там. Може ли да ми препоръчате конкретен лекар при когото може да се направи там?Може и на лично съобщение. Желанието ми е да намаля рисковете (затова не отивам при случаен лекар), защото много ми се иска да се възстановя бързо и да опитаме отново. А ако даде Бог пак да са близнаци, ще съм много щастлива, но честно казано хич не ми се вярва да имам отново този късмет. Въпросът е спешен, не искам да отлагам нито ден. Благодаря предварително!

# 554
12 ти етаж още е свеж от ремонта, януари бях там. Взех си ВИП единична, исках на спокойствие да си кърмя бебето и да не пречим на никого и обратното. От отношението също съм доволна, имаше само 2-3 сопнати дами, но такива има навсякъде.

Хуанита, не мога да помогна - аз си избрах лекаря в Супер док по отзиви. Съжалявам, че се налага прекъсване на бременността. Пожелавам всичко да е ок и след време да имаш живи и здрави дечица!

Общи условия

Активация на акаунт