Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 72 838
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
От всичко прочетено тук разбирам,че на 7ми етаж ( където не се заплаща стая ) не може бебето да е с теб непрекъснато?

# 61
  • Седмото небе
Точно така, на 7 етаж бебетата са с график на взимане и връщане. На 12 са почти постоянно с мамчетата си, освен когато ги взимат за преглед/визитация или тоалет.
Явно освен цените има и други промени, защото преди когато бях аз на 7 етаж(тогава само той работеше) тройните общи стаи бяха безплатни, а платени двойната ВИП и самостоятелната такава.

# 62
  • София
Искам да кажа нещо на всички бъдещи мами и най-вече на тези, които за пръв път ще раждат и искат да бъдат на 12-ти етаж непрекъснато с бебето. Момичета, помислете и за вариант на 7- ми етаж. Защо го казвам? Раждането, дори и най-лекото и без усложнения е акт, който изключително натоварва организма, психиката също. Хормоните бушуват, щастието е пълно, живота се преобръща на 180°, преливате от емоции и всичко това изтощава. Ако отидете на 7-ми етаж, там има график, който е строго определен и има часове, в които бебетата са с майките, а през нощта ги гледат сестрите. При това положение можете да отпочинете, да си вземете душ, да слезете до кафето долу и т.н. без да се чудите дали да викнете някоя акушерка да е при бебето. Казвам всичко това съвсем добронамерено и се надявам да бъда разбрана правилно. Нямам нищо против 12-ти етаж, но не подценявайте това, че ще имате нужда от помощ и от почивка. Миналата година беше лудница на 7-ми етаж, всички, с изключение на положителните за Ковид бяхме там и бебетата се гледаха добре, винаги бяха чисти, преобути, изкъпани навреме. Ако пък държите да сте с бебето нон стоп няма лошо, постъпете така, както усещате. Успех на всички бъдещи мами и много здрави и пухкави бебоци да родят, а за след това - не го мислете от сега, каквото и да изберете, ще мине и замине Wink

Сега като го прочета, да, доста правилно и разумно звучи. Май няма и за етаж да претендирам толкова, ще се оставя на късмет да ме води:hugs: а живи и здрави, може би с някоя от вас ще се засечем по етажите 😊

# 63
Бихте ли казали кои лекари минават на визитации след раждането ?

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 19:35 от SlanteNSt

# 64
Как какви лекари? Аз родих в събота следобед, първата визитация ми беше в неделя преди обед и на практика само надникна една млада лекарка, пита ни всичко наред ли е и това е. На следващия ден вече имаше завеждащ отделение, главна акушерка и още една жена, която записваше нещо. В стаята и трите момичета бяхме след естествено раждане, поглеждаха шевовете, опипваха матката дали се прибира, докосват гърдите и питат за оплаквания. Това е.

# 65
На мен ще ми е второ раждане. Предния път бяхме в друг град, но пак с бебето заедно. Вярно, има я умората и чуденето "А сега какво?", но все пак да сте си заедно в първите дни на бебчо ми се струва задължително. Ще ми е по-спокойно да си е при мен. Simple Smile

# 66
Навремето именно в МД научих крилатата фраза "От тук може да излезете недоволни, но не и неродили" . Е аз бях и доволна и благодарна. Човека вече е на 28.

# 67
Точно така, на 7 етаж бебетата са с график на взимане и връщане. На 12 са почти постоянно с мамчетата си, освен когато ги взимат за преглед/визитация или тоалет.
Явно освен цените има и други промени, защото преди когато бях аз на 7 етаж(тогава само той работеше) тройните общи стаи бяха безплатни, а платени двойната ВИП и самостоятелната такава.

Не, няма промяна - двойната все още си се заплаща - 75 лв. доколкото видях от новия ценоразпис Simple Smile

# 68
Здравейте, търся мнения за раждане с избор на екип и конкретно за д-р Шикова 🙂

Здравейте,

Следих втората си бременност и съответно родих при доктор Шикова. Уникален Човек и лекар е тя. През цялата бременност ми беше супер спокойно за това че имам лекар, на когото мога да разчитам. Преносих 4 дни, тя ме преглеждаше и бях спокойна, че всичко е наред. Когато дойде време за раждане, обадих и се, реално докато ме приемат, тя вече беше в болницата. Благодарение на нея, родих много бързо и безболезнено. През целият ми престой в болницата идваше да ме провери, как съм.
Аз няма да спра да я препоръчвам навсякого и навсякъде, защото тя наистина е много всеотдайна и добра.
За себе си, единствено мога да кажа, че съжалявам, че не я срещнах по-рано.

# 69
Здравейте! Нощницата за родилна зала може ли да бъде с дълъг ръкав или е задължително да е с къс?

# 70
Тъй като не съм наясно, какви обезболяващи свещички бихте препоръчали да си нося?
Но реално ако искаш да си потърсиш обезболяващи свещички, няма кой да ти даде. Така че може да се каже, че се изискват.  На мен още след секциото моят доктор ми каза да ми донесат.

# 71
Cat_woman Профенид свещички.  
Нощница може и с дълъг ръкав, но аз родих на 30.11 миналата година и бях постоянно с къс ръкав, беше топло на етажите, а то май и от хормоните ти е жега. Носих си една жилетка за всеки случай да си намятам при нужда

# 72
  • Седмото небе
Моите свещички също бяха Профенид, доволно ме обезболиха. Имах две нощници с къс ръкав, една за раждането и една резервна. Основно обаче се движех с дълга пижама пак за кърмене, на която също ръкава беше къс, но дадох на шивачка да ми го отреже, понеже с дълги ръкави почти не се търпя, камо ли пък да спя. Жилетката я слагах само по коридора като се движа. За 8 дни доста багаж насъбрах, хем постоянно връщах към вкъщи разни неща. Раждах в края на януари хем и въпреки жестокия студ и сняг, който хвана тогава, по стаите беше много топло.

# 73
В МД има вероятност да е студено през преходните сезони. Аз съм била септември и април. Беше топло и приятно. Първият път заради лятото, втория заради парното. Grinning

# 74
А къде можем да открием Тамара? Предполагам е много заета и ще е трудно. На място ли да попитам за нея?

Общи условия

Активация на акаунт