Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 73 132
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета. Някоя знае ли колко г/д струва раждане в майчин дом с избор на лекар?

Здравейте,
Родих със секцио по спешност преди десетина дни с избор на екип - 900лв, плюс нощувките на 12 етаж в двойна стая ( 75лв.по 4 нощувки), плюс 50лв.за документа за отпуската на таткото по бащинство.
По принцип щях да съм с планово секцио и ми казаха,че се плаща и около 140лв.за комплект за операцията( чаршав,шапка и др.) ,но на мен не ми искаха,защото се наложи спешно секцио още при приемането в болницата.
Благодаря ви! А исках да питам и за тази обменна карта, моята АГ ми каза, че вече не издава такава и сега не знам от къде да я намеря, може ли и без нея да ме приемат?

# 241
Споко, никой няма да ви върне от раждане за токова нещо.
Здравейте, момичета. Някоя знае ли колко г/д струва раждане в майчин дом с избор на лекар?

Здравейте,
Родих със секцио по спешност преди десетина дни с избор на екип - 900лв, плюс нощувките на 12 етаж в двойна стая ( 75лв.по 4 нощувки), плюс 50лв.за документа за отпуската на таткото по бащинство.
По принцип щях да съм с планово секцио и ми казаха,че се плаща и около 140лв.за комплект за операцията( чаршав,шапка и др.) ,но на мен не ми искаха,защото се наложи спешно секцио още при приемането в болницата.
Благодаря ви! А исках да питам и за тази обменна карта, моята АГ ми каза, че вече не издава такава и сега не знам от къде да я намеря, може ли и без нея да ме приемат?

# 242
Някой знае ли какво е положението в момента на 12ет относно помпа за кърма? Наложи се 2 дни вече да не е при мен малкия и не ми дават да го кърмя, но поне да стимулирам. Мъжа ми донесе една ръчна, но тя не става за нищо, не прави добър вакуум. На ръка успявам само по няколко капки да изкарам, а ако се наложи още да седи при акушерките изобщо няма и да тръгне кърма сигурно. Или някой ако знае в магазина долу има ли помпи?
Здравейте, а защо не ви го дават поне за стимулация? Защо да не го кърмите, то така се тръгва в началото полека лека, със стимулации и така?
беше на кислородна палатка 3 дни, дадоха ми да го на кърмя веднъж там, но се изтормози и не беше желателно да го вадя, кърменето отнемаше много енергия, от която имаше нужда. В крайна сметка стартирахме кърменето на 3тия ден следобед, когато вече го взех при мен и сега вече е основно на кърма.

# 243
Здравейте, колебая се при кого да се запиша за следене по ЗК - дали да е при д-р Шикова или при д-р Диков. Това, което искам да попитам тези от вас, които са се следили при някой от тях, дали всеки път гледат бебето на ехограф, защото знам, че по принцип по ЗК не се полага, но все пак?

# 244

Здравейте,

Мен ме приеха без обменна карта. Нос х си всички изследвания и те отделиха тези,които им трябваха.
Проверете дали изследванията за Wass и HbSAg са ви актуални. Мисля,че имат давност от 6 месеца. Аз си ги направих пак в началото на 9 месец.
Също си носете и изследването за кръвна група. Няколко пъти ме питаха за него.
Тук има пълен списък с необходимите неща за прием в Майчин дом:
https://maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

# 245

Здравейте,

Мен ме приеха без обменна карта. Нос х си всички изследвания и те отделиха тези,които им трябваха.
Проверете дали изследванията за Wass и HbSAg са ви актуални. Мисля,че имат давност от 6 месеца. Аз си ги направих пак в началото на 9 месец.
Също си носете и изследването за кръвна група. Няколко пъти ме питаха за него.
Тук има пълен списък с необходимите неща за прием в Майчин дом:
https://maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
Тези съм ги направила, само обменна карта ми липсва

# 246
Здравейте, насочила съм се да раждам в Майчин дом. Искам да си избера екип за планово секцио. Следя се обаче другаде, в частен кабинет. Това дали ще е проблем, тъй като разбрах,че в някои болници не можеш да родиш при тях ако не си си следил цялата бременност от началото до край при тях? Което много ме озадачи, но както и да е. И още един въпрос,ако тръгна да раждам по-рано, а все още нямам уговорка с лекар как се процедира, ще ме приемат ли за секцио или могат да ме накарат първо да опитам да родя нормално?

# 247
Може да си изберете лекар за раждане, но ще трябва все пак и той да се запознае с медицинското ви състояние, не може да отидете направо за раждането. Може да се следите където си искате, но поне от 6-7 месец трябва да почне да ви преглежда и лекаря, при който искате да родите. Ако почне раждане и отидете, без медицински показания и без избор на екип, едва ли ще ви направят секцио по ваше желание

# 248
Ами не точно, зависи при кого.
Аз се преместих при д-р. Гърчев чак в началото на 9ти месец. Аз взех ново направление за жк от лл и по този начин се прехвърлих. Избрах го за екип, но по принцип можеше и да съм без. Попита ме на прегледа кой искам да ми прави секциото, сали искам избор на екип. Аз му казах, че искам да е той и той отговори: а, това променя нещата. Записа ми телефона, записа ме в неговия график и така. Каза ако си имам къде да ходя на тонове да му ги изпращам само на вайбър. Отговаряше ми там, че записът е ок.
После при приемането ме пита още веднъж дали искам него да избера за екип.
Още на първия преглед при него ми даде да си избера дата за секцио. За след две седмици от деня на прегледа. Занесох всички изследвания от Надежда, където следих цялата бременност. Приеха ме в петък за секцио в понеделник. Раждането тръгна в неделя. Прегледа ме лекарят на смяна. Щом се разбра, че е започнало раждане, първо ме питаха дали имам уговорка с него (ако нямах, щеше да ме оперира дежурният екип). Веднага му се обадиха, той дойде за час от къщи, не беше дежурен и в 14ч вече бях в реанимация. Акушерка снима бебето веднага, изпрати му снимките и той ми ги изпрати на вайбър. Всеки ден е идвал да ме види и да пита как съм. 3 пъти се бяхме срещали и 3ят път беше на операцията,но отношението и професионализмът бяха страхотни. Радвам се, че избрах точно него!
Колкото до секциото по желание, винаги може да отидеш на очен и да го помолиш да ти пише, че имаш противопоказания за нормално раждане. Едва ли някой ще откаже. Първата бременност ходих и лекарката ме пита дали искам да ми напише, че съм за секцио. Аз исках нормално тогава и отказах. Та, взимаш бележката от очния и я носиш с останалите документи. Няма как да те накарат да родиш нормално. Все пак по-добре да се оправят нещата документално преди да е започнало раждане, за собствено спокойствие, че всичко ти е уговорено и организирано.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 15:12 от Elektra.13

# 249
Потвърждавам всичко написано за д-р Гърчев! Невероятен Човек и Професионалист. Направи ми секциото, аз го поизмъчих малко, а той на мен се извини. След това идва 3 пъти да ме види в реанимация и след това всеки ден в отделението. Лично ми сменяше превръзките, кото си съобразяваше с това дали е време за кърмене на бебето. Лично ми махна и конците. Просто каквото и да кажа за него ще е малко. При нужда отново бих се обърнала към него.

# 250
И аз съм много доволна от д-р Гърчев. Някой път ще разкажа историята на раждането. Реагира навреме и спаси живота на сина ми като направи спешно секцио. Доста се изплашихме всички, но в крайна сметка сме живи и здрави и аз, и детето.
Живот и здраве пак ще съм при него Simple Smile

# 251
Здравейте,

Кои доктори бихте препоръчали за следене на бременност, раждане?

Благодаря

# 252
Ами не точно, зависи при кого.
Аз се преместих при д-р. Гърчев чак в началото на 9ти месец. Аз взех ново направление за жк от лл и по този начин се прехвърлих. Избрах го за екип, но по принцип можеше и да съм без. Попита ме на прегледа кой искам да ми прави секциото, сали искам избор на екип. Аз му казах, че искам да е той и той отговори: а, това променя нещата. Записа ми телефона, записа ме в неговия график и така. Каза ако си имам къде да ходя на тонове да му ги изпращам само на вайбър. Отговаряше ми там, че записът е ок.
После при приемането ме пита още веднъж дали искам него да избера за екип.
Още на първия преглед при него ми даде да си избера дата за секцио. За след две седмици от деня на прегледа. Занесох всички изследвания от Надежда, където следих цялата бременност. Приеха ме в петък за секцио в понеделник. Раждането тръгна в неделя. Прегледа ме лекарят на смяна. Щом се разбра, че е започнало раждане, първо ме питаха дали имам уговорка с него (ако нямах, щеше да ме оперира дежурният екип). Веднага му се обадиха, той дойде за час от къщи, не беше дежурен и в 14ч вече бях в реанимация. Акушерка снима бебето веднага, изпрати му снимките и той ми ги изпрати на вайбър. Всеки ден е идвал да ме види и да пита как съм. 3 пъти се бяхме срещали и 3ят път беше на операцията,но отношението и професионализмът бяха страхотни. Радвам се, че избрах точно него!
Колкото до секциото по желание, винаги може да отидеш на очен и да го помолиш да ти пише, че имаш противопоказания за нормално раждане. Едва ли някой ще откаже. Първата бременност ходих и лекарката ме пита дали искам да ми напише, че съм за секцио. Аз исках нормално тогава и отказах. Та, взимаш бележката от очния и я носиш с останалите документи. Няма как да те накарат да родиш нормално. Все пак по-добре да се оправят нещата документално преди да е започнало раждане, за собствено спокойствие, че всичко ти е уговорено и организирано.

Благодаря за изчерпателния отговор. А защо е нужно ново направление за Жк? Не трябва ли само да си взема документите от гинеколога, следящ ми бременността и да ги занеса на новия?

# 253
На някоя скоро да се е налагало да лежи повече време, заради лечение при бебето? Вече 8 дни сме тук, като ще се наложи да поседим поне още 4-5. Аз съм готова за изписване от няколко дни още, но малкия е на антибиотик и няма да го пуснат, докато не му излезе отрицателна хемокултура. Днес чух коментар, че Д-р еди кой си дано не направи проблем, че не съм изписана, можело да ме изпишат, ама аз пък кърмя, а и детето няма да си го оставя само тук. След като си плащам леглото не виждам как така някой ще направи проблем. Но все пак някой ако е минал през нещо такова да сподели, моля!

# 254
Катя, не мога да кажа дали става без направление. Когато говорихме, докторът каза, че да, това е, което е трябвало да свърша документално. Т.е. явно е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт