Раждане в Майчин Дом - София (9 тема)

• 72 865
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Ако не искате да ви “пришпорва” някой естествения процес на раждане и да ви се правят “излишни” процедури и интервенции, изберете си лекар и/или акушерка, на които да имате доверие, че няма да го направят, и родете с избор на екип. Като, разбира се , имайте нагласа, че всеки план за раждане може да се обърка по всяко едно време и да се наложи лекаря да взима бързи решения с цел запазване живота на майката и бебето

# 631
  • София
Ragazza, не случайно Майчин дом е най-добрата болница за раждане в България. Специалистите там са на най-добро ниво, поне това е моето мнение. Заставате ли зад думите си, че няколко акушерки в Майчин дом твърдят, че лекари използват излишни манипулации  с цел да се приключи по-бързо раждането? Бебето извадено с форцепс и починало- в Майчин дом ли е станало?

Не подлагам на съмнение нивото на Майчин дом като институция, нито на лекарите там, надявах се да не се разбере така поста. Аз също избрах да родя там, след като посетих деня на отворените врати. Починалото бебе е изродено в МД - Варна, като споменах случая единствено с оглед че използването на форцепс в други държави е вече преустановено, а не че се прави излишно и за добър ден. Акушерките, с които съм разговаряла, са практикували през годините в различни болници. Естествено това са неофициални разговори, не са насочени конкретно към МД София, а са споделени наблюдения като цяло в практиката. Именно затова поставих въпросите си към раждалите тук и в желание да се ориентирам дали имат такъв опит или наблюдение в болницата, към която и аз съм се насочила живот и здраве да постъпя.     

AlisonParker, благодаря за съвета.

# 632
Ragazza, не случайно Майчин дом е най-добрата болница за раждане в България. Специалистите там са на най-добро ниво, поне това е моето мнение. Заставате ли зад думите си, че няколко акушерки в Майчин дом твърдят, че лекари използват излишни манипулации  с цел да се приключи по-бързо раждането? Бебето извадено с форцепс и починало- в Майчин дом ли е станало?
акушерки не работещи в родилна зала могат да ви кажат, че можете да висите от тавана докато раждате 🤣

# 633
Когато аз раждах, имам ясен спомен как лекарят тръгна да прави перинеотомия, а акушерката каза, че мисли, че няма нужда. Но той пак я направи. Предполагам, че е имало смисъл, но жената изобщо не изглеждаше сигурна.
Също така бях легнала през цялото време и следяха тоновете на бебето. За мен не беше проблем, но реално не съм била с рискова бременност, че това да го е наложило.

# 634
Здравейте,

Позволено ли е по време на естествено раждане да се приема малко количество вода?

# 635
Аз не съм пила, но не помня и да съм била жадна. Не знам, наистина.

# 636
Здравейте,

Позволено ли е по време на естествено раждане да се приема малко количество вода?

Не, абсолютно противопоказно е. Мен ме накараха в 10 сутринта да спра всякакви течности - родих в 20:30 вечерта. Това, което правят е, вече като мнгоо ти пресъхнат устните, лекарката (поне моята) с една влажна марличка ме понамокряше. Щото се мъчиш и се гърчиш нали и само ти липсва колко си пресушен на стафида.

Според мен е правилно нито храна, нито вода да са позволени - аз повръщах и от болка, а после и при напъването на финала. Ако бях и пила вода, и яла - не знам на какво щеше да прилича тая родилна зала.

# 637
При раждането във вана е позволено всичко. Това като вметка извън Майчин дом.

# 638
Ние сме на 6++ и все още не може да стои седнал, но аз и от скоро го слагам. Мисля, че при всяко дете е различно, но г/д към 7-8 месец, започват да са стабилни. Иначе и  моето момче обикаля в кръг и само назад за сега. Момичета вие следвате ли някакви схеми за захранване, кое-кога да се вкарва, че аз малко съм се филмирала 😂. Дайте идеи как да направя пюрета за морето, за да не се занимавам там или да му взема готови?

# 639
  • Седмото небе
Ема, дали не сте объркали темата с горния си пост? Не че ми пречи да кажа принципно, но тука други вълнения се обсъждат…

# 640
Ема, дали не сте объркали темата с горния си пост? Не че ми пречи да кажа принципно, но тука други вълнения се обсъждат…
Ох, извинявам се много. Объркала съм. Това не знам как съм го направила 🤷🏻♀🤷🏻♀🤷🏻♀

# 641
Ох, извинявам се много. Объркала съм. Това не знам как съм го направила 🤷🏻♀🤷🏻♀🤷🏻♀

Аз да ви успокоя, че моята на 9 месеца проседя Grinning Нищо, че не е за тая тема.

# 642
Здравейте, момичета! Избрах да се следя при др Ибриям (той се още не знае, дори не съм и ходила), но ще ми е полезна всякаква информация, веднъж в месеца ли ходиш на преглед, само в частните центрове ли преглежда, ако стане нещо извънредно мога ли да се свържа с него, при необходимост отговаря ли по тел или вайбър (не злоупотребявам с притесняването на лекарите в никакъв случай), ако има нещо може ли да ме види и в МД, проследяването по каса как се случва (аз ли избирам лекар или той препоръчвай свой колега. Всякаква информация ще ми е от полза, благодаря предварително!

# 643
Здравейте, момичета! Избрах да се следя при др Ибриям (той се още не знае, дори не съм и ходила), но ще ми е полезна всякаква информация, веднъж в месеца ли ходиш на преглед, само в частните центрове ли преглежда, ако стане нещо извънредно мога ли да се свържа с него, при необходимост отговаря ли по тел или вайбър (не злоупотребявам с притесняването на лекарите в никакъв случай), ако има нещо може ли да ме види и в МД, проследяването по каса как се случва (аз ли избирам лекар или той препоръчвай свой колега. Всякаква информация ще ми е от полза, благодаря предварително!
Аз се следя при д-р Ибрям на частно и се следя само при него, не по ЗК.
Ако бременността протича нормално, както в моя случай, прегледите са веднъж месечно. Прегледите са супер обстойни и всеки път е като фетална морфология (защото той е специализиран и в тази насока). Много е търпелив и ако бебенцето се е скрило, си го чака, за да го огледа и винаги иска да ти покаже лицето и да ти даде снимка. Следи кръвоток всеки път. Шийката ми я измери в 17 седмица с вагинален ехограф и ме предупреди, че всеки път ще ми я мери до 34та седмица. Като не съм била със скъсена, просто явно му е част от практиката, винаги с вагинален ехограф.
Отговаря по Вайбър много бързо, на мен не ми се е налагало да го търся често, но винаги като го потърся, отговаря.
За МД не знам, защото не ми се е налагало.
Иначе като допълнение - изключително спокоен е, не говори глупости, винаги пита дали имаш въпроси и отговаря обстойно. Досега никога не е повдигал въпроса за секцио, привърженик е на естественото раждане.

# 644
Здравейте, момичета!
В новия ценоразпис на МД за здравноосигурени пациентки намирам:
Раждане: 2000 лв.
Избор на екип: 900 лв.
Стая: еди колко си ...
Неонатална грижа: еди колко си .............
Можете ли да ми разясните това "раждане" какво включва?
Защото, ако трябва да сумирам всичко по отделно ...нещо не му излиза края

Общи условия

Активация на акаунт