ТВ спамо-чат - за минали, настоящи и бъдещи формати, за участниците в тях и не само - тема 10 📺

• 27 995
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Малко хора имат от Фермата. Трябват им още, за да отпаднат като зрели круши, освен един участник от Фермата. Останалите да си направят Съвет, чрез който да гонят добрите атлети от Игрите и да бутат този от Фермата.
А, момент. Това го гледаме в момента.

# 241
И това е супер нелогична посока за Максимал.
Дано до ушите им достигне масовото недоволство от наличието на съвет във формат, рекламиран като реванш на арената.

Съвет и Maximal revenge са антоними по замисъл.

# 242
  • София
Уви, Гуспата много държи на него. Опитах се да го убедя да го разкара, но няма да стане, забравете...
Той иска да има от всичко и не разбира, че така става манджа с грозде.
И иска всичко да е за сила и чест и да говорят високопарни слова, да пример за децата и различни каузи и да няма простотии, но в същото това време вкарва този осарник, наречен съвета на Максимал, където е почва/мравуняк именно за такива неща и отровната Айви, Красимира нагледно го демонстрира.
Айде има някаква логика и последователност все пак и ще кажа защо. Защото съвета поощрява една двойка, а не я гони, т.е. съвета е нещо като последния съвет в Сървайвър, гласуват положително, а не отрицателно. И след него пак има шанс за спасение, а преди него друг шанс. Т.е. за да отпаднеш в Максимал или трябва да си очевидно по-слаб или да те гони страшен карък. Много по-честно е отвсякъде погледнато.
Но въпреки това, не работи. Казах му защо. Хората искат многокомпонентни битки между най-добрите. А не Юлиян да дърпа въже или помни символи. Обаче е ясно, че няма как да се случи, тъй като бюджета е по-малък.

Още нещо от формата, което е много важно.
Игрите са замислени предварително за всеки един етап и най-важното -> самите играчи са знаели предварително във всеки един кръг/етап какви игри ще има. Нещо много важно и това го няма никъде другаде. Така хем могат да си направят някаква стратегия, хъм всичко е прозрачно и не може да има сърдити за нищо. Който каквито карти извади и както си ги изиграе... 😊

Предстоящите битки между двойките финалисти ще са именно многокомпонентни, т.е. Юлиян сега щеше да има шанса да блесне, но уви, няма го там. Бобката също го няма, но поне ще видим Морунов и Тими. И Георги разбира се. Боби от Фермата за мен няма абсолютно никакъв шанс срещу тези противници. И пак ще трябва да разчита на Красимира и Дамяна и гнусотиите в съвета.

# 243
Ами с парите за десет дни на морето може да се направят много по-добри три-четири дни в планината. Проста математика.

Залитането по дълъг формат и съвети с някаква социална игра вкарва Максимал в друга категория. В такава, за която средствата са малко, за да се получи качествен продукт.

Аз даже в момента вече го доглеждам, имах едни очаквания, които определено не бяха задоволени. И това като се има предвид, че каста си го бива и ми харесва.

# 244
Аз даже в момента вече го доглеждам, имах едни очаквания, които определено не бяха задоволени. И това като се има предвид, че каста си го бива и ми харесва.

Дадох му шанс - но не е моето. Съгласна съм с Бен - имах очаквания, които не се препокриха. Язък за прекрасният каст. Максимала трябва да стане ТВ предаване с бест оф дъ бест играчи от всички сезони и всички формати. Нещо като Втори шанс. Ще счупи всички рекорди по гледаемост, но без съвети и социални игри. Два отбора - един срещу друг, най слабите отиват в директен дуел за отпадане.
Всъщност от Максимала може да стане много добър и стойностен Бг формат с кауза. Ама много продуцентите спят. Нещо общо от Фермата/Сървайвър/Игрите/Максимал/Нинджа Уориър....Бих добавила и онова предаване с екстремните спортни състезания....Не помня как се казваше.
Имаме прекрасни спортисти и много добри не-професионални спортисти, много добри бивши спортисти на които им трябва поле за изява, без инфлуенсъри, танцьорки и прочие.

# 245
Уви, Гуспата много държи на него. Опитах се да го убедя да го разкара, но няма да стане, забравете...
Той иска да има от всичко и не разбира, че така става манджа с грозде.

Всеки има право да не се възползва от добрите шансове, които му се дават, понякога и съвсем неочаквано.
Ето, ти му даваш съвети.
Тук също му правим анализ на предаването, което де факто му е безплатна фокус група, както вече писах. Едва ли другаде ще седнат хора да му анализират съвсем точно реакцията на зрителите, точка по точка и да му дадат списък на нещата, които може да подобри в продукта си и тези, които са успешни. Авторът на предаването си няма представа хора с какъв бекграунд пишат във форума и кой на база накакъв опит му прави анализите на продутка. Но може да има късмета тук да сме се събрали хора с различен опит и дори да го критикуваме, той пак може да си извади безценна информация за реакцията на зрителите. Стига да иска. Като гледам рехавите коментари под епизодите, не знам откъде другаде получава такава обратна връзка от зрителите. Ако разчита на познати и роднините на участниците да му дадат честен фийдбек, има да почака.

Този сезон ми беше първо гледане на Максимал, но няма да го доглеждам. Исках да гледам реванша на Юлиян, с радост си припомних Боби, но ентусиазмът ми беше до втория епизод.
Не съществува причина под слънцето, поради която да гледам кокошарник, който ме натоварва. Без спорт, без битки, без участниците, които се рекламират, че участват. Пет минути Юлиян тича по поляна срещу два часа Пенка и Генка от Фермата, които съскат нещо. Не, мерси. Каузата им е добра, но кокошарникът я заглуши. Толкова по-смислени неща можеха да направят около розата. Даже се заблудих, че Съветът ще се занимава с каузата, вместо да прецакват участието на добрите атлети за сметка на своите хора.

Но ако авторите на Максимал искат да си правят такова предаване, това е тяхно свещено право.
Мое свещено право е да не гледам.
Единсвената причина, поради която се занимавам да пиша е, че очаквах да гледам Юлиян и останалите интересни участници (не само от Игрите - Краси и Рори са прекрасна изненада в този каст). Вместо това получих кокошарник и ме хвана яд Sunglasses

# 246
  • София
Максимала трябва да стане ТВ предаване с бест оф дъ бест играчи от всички сезони и всички формати. Нещо като Втори шанс. Ще счупи всички рекорди по гледаемост, но без съвети и социални игри. Два отбора - един срещу друг, най слабите отиват в директен дуел за отпадане.
Аз не съм гледала "Maximal Revenge", но бях чела интервю с Ваня Джаферович, в което споделя, че заедно с Гуспата са предложили оригинална концепция за шоу на Иван и Андрей и те са я харесали, но bTV е отказала да я реализира, т.е. да намери място в програмната си схема. Мисля, че идеята е била именно за "Maximal Revenge" и след това Гуспата я е реализирал като онлайн формат.

Edit: Намерих интервюто:

Скрит текст:
http://www.bgnow.eu/news.php?y18&cat=2&newsid=120548

Както и две други публикации, в които говорят за идеята, още преди да е отхвърлена и става въпрос именно за "Maximal Revenge":
https://sportal.bg/news-2020060714293768691
https://www.nbp.bg/nbp/двама-сървайвъри-готвят-ново-риалити

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 17:20 от La Vikinga

# 247
  • София
La Vikinga,
Защо не гледаш Максимал? Въпреки критиките ни, битките са си интересни. А и твоите любимци, Ваня и Жени също участваха. Всички сезони ги има, всички епизоди, гледа се лесно и бързо. А и тук няма нищо нагласено.

Изгледах днешния епизод. Гуспата каза, че заради откриването на световното ще качи днес само 1 епизод със съвета, а следващата неделя ще има 3 епизода накуп с цели 5 зверски битки.

Този епизод бе съвета на Максимал. Но съвет с приказки за каузата. И с един специален гост. Аз се просълзих в един момент. Много хубави неща се казаха, силни и верни. А Юлиян като взе думата и си каза всичко от-до, както си е, евала.

# 248
Аз загледах Световното днес. За съжаление няма да мога да гледам всичко. Даже с тази интензивна програма и половината няма да успея да изгледам. Вкъщи всеки вика за различен отбор и ще има да се надвикваме пред телевизора Joy

На всичкото отгоре зачетох една интересна книга и май тя ще бие всичко, що го дават по телевизора.

# 249
  • София
La Vikinga,
Защо не гледаш Максимал? Въпреки критиките ни, битките са си интересни. А и твоите любимци, Ваня и Жени също участваха. Всички сезони ги има, всички епизоди, гледа се лесно и бързо. А и тук няма нищо нагласено.
Не ми остава време да се захвана с нещо ново, всичките ми сериали излизат от hiatus долу-горе по едно и също време, и покрай университет и работа почти нямам време освен събота и неделя. А "Игри на волята", което е пет дни в седмицата, се оказа изключително поглъщащо. Но това, което ме кара да дам възможност на Maximal Revenge може би в някой по-дълъг почивен период или през лятото, е че епизодите са му по-кратки.

И като заговорих за сериали, днес е финалът на "The Walking Dead", много съм го критикувала през последните години, но го гледам от 2011 г. (когато наваксах с първи сезон) и сега свършва. Sob Има, разбира се, един активен spin off сериал и два, които предстоят, но все пак главната история приключва. И Рик се завръща в последния епизод. Sob

# 250
Доживях и аз да започна да изоставам с гледането.
Надкаста с Ваня и Максимала от днес съм назад.
Но Максимала ще го смеля с трите битки другата седмица, обаче с това световно стана рязко малко времето Simple Smile

# 251
  • София
Само аз ли гледам "The Walking Dead" в темата? Bowtie

# 252
  • София
Ооо, аз съм болен фен на TWD. На цялата Вселена от бродещите.
След 12 мин. е премиерата на последния епизод по AMC и нямам търпение.
Утре сутринта ще излезе по торентите, а всъщност вечерта ще е по ФОКС от 22:55 ч.
Епизодът ще е около 65 мин. чисто време + 20 мин. реклами.

Има си и тема тук
https://www.bg-mamma.com/?topic=1353655

Simple Smile

# 253
  • София
Ооо, аз съм болен фен на TWD. На цялата Вселена от бродещите.
След 12 мин. е премиерата на последния епизод по AMC и нямам търпение.
Утре сутринта ще излезе по торентите, а всъщност вечерта ще е по ФОКС от 22:55 ч.
Епизодът ще е около 65 мин. чисто време + 20 мин. реклами.

Има си и тема тук
https://www.bg-mamma.com/?topic=1353655

Simple Smile
Аз бях разочарована, че промениха схемата и решиха да излъчат финала едновременно по AMC+ (платформата) и по AMC (тв канала), защото досега вървяха с един епизод напред, откакто създадоха палтформата, съответно той изтичаше една седмица по-рано. Разбирам защо искат всички едновременно да гледаме финала, а не със седмица по-рано, но аз се бях настоила за него още миналата неделя.

Много се притеснявам за Керъл, дано не убият героинята, защото Мелиса МакБрайд няма да е вече част от spin off-а на Керъл и Дерил (с него стават три предстоящи, бях го забравила). Pensive

В неделя има и епизод на "The White Lotus" (HBO, HBOMax) и утре ще ми се съберат два сериала. Sweat Smile

# 254
Само аз ли гледам "The Walking Dead" в темата? Bowtie

Ами, аз не го гледам, затова не се обаждам Blush
Нещо не мога да се разбера със сериалите напоследък.
Зарибих се по Dark, изгледах го почти на един дъх, но след финалната серия ми идваше да ухапя някого и реших за пореден път, че повече по прехвалени сериални няма да се подвеждам.

Общи условия

Активация на акаунт