"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 59

• 46 392
  • 853
  •   1
Отговори
# 780
Нека споделя и аз.. Така, започвам от далече, за да бъда максимално обективна.

На 17.01.2023г. посетих дерматолог, заради проблем с косата (причинен от стрес, заради който ми закъсня с 10дни при много редовен 27дневен цикъл), пусна ми изследвания, които направих на 4 ден от цикъла - Пълна кръвна картина, Вит. Д, Пролактин, Прогестерон, Естрадиол, Дхеа-с, ДХТ, ТСХ и T4 - Всички за щастие в норма, с изключение на Витамин Д - тежък недостиг ( 26 - при реф. стойности от 50 до 120) Приемам Д3 на капки и Малтофер фол (желязо + фолиева киселина), понеже е на долната граница желязото.

На 21.01.2023г. цикълът започна. Като след него изобщо ама изобщо не се пазихме. Така стигнах до същинската част. От чисто любопитство реших да си купя тест за овулация, като беше 14 ден от МЦ (03.02.2023г.) - отрицателен, 15ти - лека втора чертичка, но на 16я ден бяха две ясно изразени черти (+), 17 ден - 2бр. отрицателни (днес).

Знам, че няма как да ми кажете дали има бременност, въпреки че много ми се иска. Но възможно ли е положителния резултат на О да се е повлиял от еякулация? Както и щом пика на ЛХ е бил на 16 ден, овулацията би следвало да е до 36ч., а последно тогава направихме опити…

Благодаря за отделеното време! ❤

# 781
  • USA
О да се е повлиял от еякулация- категорично НЕ!
Тестът отчита хормон, не наличие на сперматозоиди!

# 782
Благодаря!
А след като засякох ЛХ на 16 ден от МЦ, овулацията да е 17ти, това означава ли, че цикъла трябва да го очаквам на 31вия ден или пак може да е на 27ми, както е попринцип?

# 783
  • USA
Зявиси колко е ЛФ.Средно е 14 дена ..т.е след ОВУ+14 дена = дата ...ако е по- дълга или къса същата формула.

# 784
Хейй момичета. Аз бях писала тук по темата, но сега имам друго питане и все пак то е свързано със забременяването.
В повечето теми за Дуфастон, жените са писали, че по време на приема няма овулация защото я потиска, но темите са стари и в последната която писах нямах отговор.
Точно преди минути прочетох някакъв линк за Дуфастона и там пише, че НЕ подтиска овулация. Търсих да чета защото,
Вече ще стане 9 ден от последното хапче, вчера правих тест за бременност, защото приятелката ми знае, че нямам цикъл вече 60 и няколко дни и мислеше, че я лъжа и за да и докажа, че не я лъжа направих предвидения ми тест за след евентуалното не идване на цикъл. Отрицателен разбира се, но до вчера имах бяло течение като сняг, а днес имам една много тъпа болка цял ден и течението ми е мръсно бяло а след 3 часа сън като станах всякаш имаше различен цвят към бежово, или кафяво или примесено с кръв. Не успях да го оприлича с нещо.
Помислих, че ми идва, но от 18:00 часа насам, нямам нищо и течението ми всякаш стана прозрачно. Много странно.
Та сега като прочетох това което пишеше в линка за Дуфастона, че не потиска овулация почнах да се вайкам имало ли е овулация, правя си някакви сметки от правенето на секс до сега колко дни са минали 6 дни от последния секс, 8 от предпоследния и 12 от пред пред последния 😅
А тогава по календар ми пишеше, че са фертилни дни, но предположих, че след като жените казват, че подтиска ову, значи няма да имам и не съм си правила тестове. .
Възможно ли е?

# 785
  • София
Така както е написано е много подвеждащо, но по-вярното е, че потиска О. ... ако не я потискаше, защо в ОК един от хормоните е Прогестерон? - точно той потиска О.
При бременност, най-високи са нивата на Прогестерона  в тялото на жената- някоя бременна да е заченала докато е била бременна Simple Smile?!
Пиши на МЗ, на БАБХ ... и ги попитай, та дано да санкционират сайта, който подвежда и дава невярна информация, само и само продуктите му да се купуват... макар че да се продава Хормон по интернет е забранено... освен, ако не е и някакво менте... че то и на медикаментите вече има много ментета в интернет.

ПП. Първото им изречение напр. е супер глупаво... дори лаик не би го написал, какво остава за фармацевт или лекар - каква бременност при липса на Прогестерон... Прогестерон се синтезира само, ако има О., а няма как да има бременност ако няма О.... освен ако не говорят за  АРТ процедури/инвитро............

Дай да видим кой е този сайт, моля

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 07:26 от denis©

# 786
  • София
Написано като дЮфастон явно е някой руски сайт, а техните сайтове бълват глупости на килограм.

Конкретно споменатото течение няма общо с овулацията, а с ниските нива на прогестерона след спиране на хапчетата и вероятно бележи наближаваща менструация или друг проблем, който само лекарят ти може да определи.

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 07:39 от Fever Ray

# 787
  • София
Написано като дЮфастон явно е някой руски сайт, а техните сайтове бълват глупости на килограм.
Peace
Изобщо не обърнах внимание на опаковката ... мислех по въпроса, дали да споделя изобщо възмущението си, от придружаващата я информация.

# 788

Дай да видим кой е този сайт, моля
.

Това е сайта https://bg.fartice.com/duphaston-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%BB … 1%82%D1%82%D0%B0/

Denis, ами в случаите, когато го предписват, когато не е имало овулация. Нали ни се добавя прогестерона по този начин, и казва на тялото, че не е имало овулация и не е имало бременност и за това идва менструацията.
Смисъл ако е нисък прогестерона?

Fever Ray, точно това си помислих и аз, че ще очаквам менструация и ровейки се из Интернет за това дали има овулация след прогестерона и се шашнах на бързо. Не, че не го искам де, но не очаквам така да се получи.

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 10:13 от Geriichka

# 789
Момичета по принцип цикъл ми е 30-31 дена декември ми дойде на 18, но януари подрани с 4 дена- дойде ми на 14 януари . Сега кога да очаквам цикъл 10 февруари или 14? Вчера направих тест на който се показа бледа черта, направих още два вечерта отрицателни. Кога трябва да очаквам сегашния си цикъл нещо се обърках

# 790
  • София
Менструацията в случая няма да е следствие от овулация, а от излющване на лигавицата на матката.
Прогестеронът подтиска овулацията, когато се приема преди нея. След нея или при липсата й - лекарството поддържа високо нивото и запазва цикълът в норма.
При нормалният цикъл прогестеронът в тялото започва да расте след овулация. При бременност просто продължава да расте, а при отсъствие на бременност нивата му падат и затова идва менструацията. Това имитира приемът на прогестерови препарати и спирането им при липса на бременност или продължаването на приема им при наличие на такава.

Дидито, броиш от първия ден на ПРМ.

# 791
Здравейте, цикъла ми закъснява с два дни. Тази сутрин си правих тест за бременност, но не с първа урина и ми излезна отрицателен. Има ли шанс все пак това, че не е с първата сутришна да е отчел грешно или пък да е рано за тест? Цикъла ми е на около 30 дни, като следях овулацията си само с приложение на телефона. Като цяло нямам симптоми освен, че усещам гърдите си като леко пълни.

# 792

Някой вижда ли нещо?

# 793
  • София
А гинекологът какво видя?

# 794
  • София
Важното е какво каза АГ? Няма как да са ви прегледали без коментар.

Общи условия

Активация на акаунт