КОЛЕДА 2022/2023

• 102 027
  • 981
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте,
Пак съм аз. Питането ми остана без отговор, затова напомням за себе си. Моля ви, ако някоя от вас знае, нека ми каже. Направих една доза от напуканите шоколадови сладки. Получи се това:

Като цяло съм доволна, аз не съм добра пекарка, да не кажа никаква (това ми е първи опит в живота да въртя коледни сладки), та като за първи път, смятам, че добре се получиха, много са вкуснички. Отделен въпрос е, че се оплясках до ушите Joy Ще се прави обаче и втора доза, но не знам дали сега или е по-добре да изчакам следващата седмица. Дали ако ги изпека довечера, дали ще стават за хапване по празниците или ще се развалят?
Според моя опит ако се държат на студено издържат и месец.

# 586
  • In transit
YanaDG, много добре са станали. Това формичките от Пепко ли са?
Може да вдигнеш захарта с 10-15г, не повече. 

# 587
  • Euskal Herria
Благодаря ти! Да, от Пепко са формичките, малко бях скептична към тях, но учудващо добре изрязват и отпечатват.

# 588
Yst_89, в добре затворена кутия или буркан и на студено, но не в хладилник издържат спокойно две- три седмици.

# 589
Моля, някои да подскаже еквивалент на брашно 0000 /меко копринено брашно Pillsbury със съдържание на протеини е 11%. / или на 000

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 18:18 от niljaniljo

# 590
Може да се наложи да правя меденки, на които за първи път да лепя картинка от захарна хартия и фондан. Имам питане за самия процес. Лепенето става скоро след изпичането им, или може и няколко дни по- късно?

# 591
Моля, някои да подскаже еквивалент на брашно 0000 /меко копринено брашно Pillsbury със съдържание на протеини е 11%. / или на 000
По-скъп вариант - Манитоба на Дивела.
По-бюджетен - брашно за баница на София мел.
Манитобата е с протеин малко над 11%. Това на София мел е с малко над 13%.

# 592
Скрит текст:
Може да се наложи да правя меденки, на които за първи път да лепя картинка от захарна хартия и фондан. Имам питане за самия процес. Лепенето става скоро след изпичането им, или може и няколко дни по- късно?
Марѝ, на студена бисквитка се лепят. Може и след дни.

# 593
  • In transit
Обикновено тип 500, тип 350 (незнам дали още се произвежда в България) или тип 00 от италианските, на което пише DOLCE(т.е за сладки неща).
Ако ще правиш сладки (бисквити) в никакъв случай не слагай силно брашно(тип Манитоба). Колкото по-малко глутен има, толкова по-хубави стават.

# 594
Благодаря, 2в1!

# 595
Mykkey, Нищо лично, благодаря.
Да за фини бисквити ми трябва. Това дали ще СТАНЕ? Водят го тип 405 - сладкарско брашно с по-
ниско съдържание на глутен (8-10%), подходящо за меки и ронливи теста.

# 596
  • In transit
Mykkey, Нищо лично, благодаря.
Да за фини бисквити ми трябва. Това дали ще СТАНЕ? Водят го тип 405 - сладкарско брашно с по-
ниско съдържание на глутен (8-10%), подходящо за меки и ронливи теста.
Идеално е.

# 597
Щом е за бисквити, ти трябва точно тесто за такива печива. С по-ниско белтъчно съдържание. 450, като това, което си показала, е най-подходящо за всякакви сладки.
Аз реших, че за панетоне или нещо подобно то трябва брашно. Затова те насочих към Манитоба.

# 598
Здравейте,
Пак съм аз. Следобед направих и едни меденки на Джемма. Извадих ги мвкички, но пак се втвърдиха. Точих ги с бутилка, понеже съм новодомка и съвсем накрая се сетих, че нямам точилка Joy, но горе долу се получиха. Остава ми само да ги напръскам с шоколад. Сложих ги в кутия. Затворена ли да я държа, за да омекнат, да слагам ли ябълка? На стайна температура може ли или на студено, като напуканите сладки? Ние нямаме студено у нас, затова напуканите ги сложих на терасата. Дали пък няма да им е твърде студено?

# 599
  • София
..................................
правя и щолен, уж по рецепта за дрезденския с марципан, но съм пропуснала да си взема захаросани корички а имам корички в пакетче сухи 🙄 дали ще стане и цялото ли да сипя 🙄
Не! Трябват ти захаросани корички, захаросани плодове

Общи условия

Активация на акаунт