Гола чутуро

• 67 863
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Благодаря на всички за мненията,важно е да видя всичко от няколко гледни точки.

Sharky*, благодаря,точно сайт за поддръжка е добра опция за мен.
Ще бъда изключително благодарна за контакти.

Зъбите са резултат от заболяване на паращитовидните жлези,за които не знаех,че съществуват.Сега и те(или поне три),и щитовидна жлеза също са премахнати оперативно.

Вече за заболяванията е спорен въпросът.Първо на никого не ги пожелавам,второ обаче здрав човек няма как да си го представи.
Не всичко е до воля и мързел.
Има и голяма доза болка и страх.Не всеки се справя с тях.

# 121

Вече за заболяванията е спорен въпросът.Първо на никого не ги пожелавам,второ обаче здрав човек няма как да си го представи.
Не всичко е до воля и мързел.
Има и голяма доза болка и страх.Не всеки се справя с тях.
Тук мога единствено да се съглася.

# 122
  • София
И аз имам някои дни, тресне ли ме колитът или мигрената не мога да стана. Но човек някак свиква и с този ритъм. Лежиш, лежиш, па вземеш че рипнеш и животът продължава.

# 123
  • Бургас
И след няколко пъти ползване на болнични работодателят започва да те принуждава да напуснеш.

# 124
Ох, не знам как да го кажа вече... Дават ти се пет решения , ти представяш двайсет и пет епикризи. На никого не му пука. Важното е, че има решение за всичките ти проблеми, но ти не искаш да го приложиш, защото ти е удобно да си обидената жертва. В друга тема ти дадох решение за фамозната коса на цена 30 лв за нов сешоар и по 20 за подстрижка два пъти годишно - пак получих обяснения от какво си болна.
Ето, сега болничните са проблем. Ами и другите се разболяват.
Сериозно, имам чувството, че изпадаш в някакъв делириум като предизвикваш търпението на хората и после ги сочиш с пръст и казваш, че са лоши, пък ти си милата и добричка. Сеир да става.

# 125
  • Сф
И след няколко пъти ползване на болнични работодателят започва да те принуждава да напуснеш.
Ааа, не . Има и места с взаимнозаменяеми хора. Какво да кажат майките на малки деца, които боледуват често и няма кой да ги гледа ?
Не съм съгласна със Шарки обаче ,че всичко е скъпо по поддръжката на авторката. А за косата има и естествени багрила. За зъбите също и казаха. Та тя няма реални разходи,защото е при техните и все пак работи! Не от вчера е самата история също вероятно. Досега е можела да реагира десетки пъти адекватно, но очевидно не е . За причината можем да гадаем.

# 126
Мария разчувствахте ме! Интелигентен човек сте и умеете да пишете добре. Пиша Ви за да вдъхна малко надежда и да кажа че има варианти. Аз съм със сериозни последствия след короната, също припадъци, не мога да седя права повече от 10 мин, не мога да измина повече от 500метра пеша, замаяност, никакви сили, и 12 часа на ден да спя, не мога да се наспя. Лекари 10000 обиколих това е няма решение. Освен това живея и гледам възрастен роднина който не може да се оправя сам. Да, по-млада съм от вас, нямам дете, но положих усилия, търсих много. В момента работя изцяло от вкъщи към аутсорс център само с английски език за близо 3000лв заплата, без предишен опит на подобна длъжност. Работа на компютър, който се дава от компанията, изключително лека, буквално отнема минути, имам време за всичко, работя само в една програма, няма чат, няма мейли,няма телефонни обаждания. Доколкото знам подобни американски аутсорс центрове имат политика против дискриминация и гледат с добро око на хора със заболявания или различни сексуални ориентации и прочие. Може би имат и програми. Ако знаете английски и имате компютърна грамотност моят съвет е кандидатствайте или в джобс.бг или се свържете с HR агенция, така аз намерих моята работа, благодарение на служителка на такава агенция. Ако не знаете английски или не разбирате от компютри потърсете курсове от бюрото. Аз дете на 16 бих оставила да си живее при бабата и дядото щом иска. Предполагам апартаментът е по-голям, няма да му е удобно с вас тийн момче ако наемете 1 стая а не е и нужно. Ако можете наемете стая и си починете поне известно време от този тормоз. Благодарни или наистина обичащи родители рядко се срещат, така са възпитавани тези поколения, ако не си здрав, енергичен и перфектен, не трябва да живееш. Дори и те самите като се разболеят продължават да наглеят. За снимката на косата, не мисля че е чак толкова зле, една боя и няма да личи изобщо. А щом знаете немски, заплата 2000-3000 не ви мърда! Знам момиче с много тежко заболяване, инвалид, работи в съпорт центъра към DHL за 2500 с немски.

# 127

Ами, не е така. Имах колежка със заболяване, поради което беше в болничен минимум няколко дни в месеца. Друга пък беше спортист и отсъстваше често за състезания. Влизаха им в положение.

А и нашата работа вече е почти изцяло дистанционна, примерно веднъж в месеца може да се наложи да отидеш до офиса. Според мен без проблем може да се работи от човек с такива заболявания. Не е кол център и има голямо търсене за хора с немски, само че трябва и поне базово ниво английски. В други фирми може и да има такива позиции изцяло само с немски.

Възможности винаги има, само трябва желание.

# 128
Мария, ти си във форума от години. Не се криеш, активна и заставаш с личността си. Наясно си създавайки темата, колко критики ще отнесеш. ❤
Искрено се надявам да получиш помощ и тласък към продуктивност.
Дете и коте няма да оставиш. Работа и пари ти е важното. Чувствителна си, но в работата иска да се доказваш и да се бориш. Когато стабилизираш финансите, ще се нареди и другото.
Не мисли колко си полезна ти. Продаваш труда си и искаш адекватна заплата.

# 129
  • Бургас
Бях освободена от няколко места заради болничните.Факт.
Беше ми казвано,че нарушавам процеса на работа,факт.
Вероятно има места,където има и разбиране,само мога да си пожелая да попадна на такова и да съм добре,за да съм пълноценна.

Самите лекари за съжаление често също ме закопават с изказвания"Ама какво искате,при толкова много заболявания,ще трябва да се примирите с положението.""Болестите си следват една тенденция и нито ще се подобрявате,нито ще оздравеете,приемете си състоянието."
"Това са дегенеративни промени,които са започнали като следствие от липсата на органи,не могат да се спрат,прогресират"
И т.н....
Довечера ще прегледам всички обяви за стаи и ако се съгласят за квартирант с котка,се хващам и се местя.Животинката не е виновна за нищо и няма как да я изхвърля/оставя, защото просто не познава друг живот и общо взето е равносилно на убийство да спра да се грижа за нея.

# 130
Не мога да вдяна. Хем си много болен по твои думи човек, хем нямаш ТЕЛК и помощ от държавата?

# 131
  • София
Сигме, де е тая държава? Знаеш ли дори с ТЕЛК каква пенсия по болест дават?

# 132
Пенсия по болест има Шарки. Стига наистина да се вземе телк. Матка и яйчници няма да и пораснат, нали.

# 133
  • София
Напоследък има тенденция да се порязват под 50/ телковете, именно при хора с липсващи части на тялото.

# 134
Не мога да вдяна. Хем си много болен по твои думи човек, хем нямаш ТЕЛК и помощ от държавата?
Ами нито едно от заболяванията не води до инвалидност за да има нужда от ТЕЛК.

Пенсия по болест има Шарки. Стига наистина да се вземе телк. Матка и яйчници няма да и пораснат, нали.
И кое от тези неща води до инвалидизация? Ако работата като сурогата майка е законна могат да дадат ТЕЛК.

Общи условия

Активация на акаунт