Гола чутуро

• 67 853
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 105
Никой не бие падналия. Какво се очаква от нас точно? Ето, съфорумка сподели, че е била готова да предложи работа, вкоято няма значение имаш ли зъби, гъста ли ти е косата и колко болести имаш. Мария се е покрила. Ами...хубаво, ама като храчи по добрите намерения, да не се чуди що не ù се получава. Тя намира проблем за абсолютно всяко решение, еми жива и здрава, ама да не очаква, че ще има стандарт на меринджейка и синът ù охотно ще иска да излиза на квартира с нея без достатъчно доходи.

# 106
  • Варна
Стига с това гадже бе, хора, този явно не става. Защо да я бутаме да се надене от трън та на глог?! Не е идея да се пусне от единия клон и да се хване за другия, а да си стъпи на краката и да се справя сама. На всичко отгоре онзи се натаралянкал баш, когато трябва да води родител в спешното?! И тая работа я е свършила тя. Да казвам ли на какво ми намирисва? Ще отиде там за да обгрижва болен възрастен, а не за да я подпре някой та тя сама да си стъпи на краката.

# 107

Да,от малка слушам колко съм глупава,некадърна,слаба ученичка,за нищо не ставам.
Сега слушам как мъж не съм успяла да завъртя,дали са ми висше,а аз не съм съумяла да се реализирам в училище като редовен учител...

И на мен са ми го играли това и им се връзвах горе-долу докато станах на 30. Сега баща ми подскача, когато му възразявам, но аз спрях да вярвам, че съм безполезен инвалид.

# 108
С такова отношение в къщи веднага бих си събрала багажа. У роднини, съученички, приятелки - все някъде ще намеря подслон поне за седмица - две. В краен случай в манастир или при о. Иван ще ида, но такова отношение не бих търпяла.

# 109
Не оправдавам отношението на родителите, ама хайде да разсъждаваме по-трезво - ако бяха такива злодеи, щяха ли да издържат 40 годишното си дете и нейното порастнало такова? Мария нищо не иска от мен и пак се натоварвам като я слушам как иска да си седи в кочината. Представяш ли си как се напрягат хора, които повече очакват тя да им помага? А тя не може да оправи себе си.

И според мен никак не си некадърна. Но си страшно инертна или депресирана, не знам.  Това е по-отблъскващо от некадърността. Покажи хъс, някакво желание за живот. Не може да ходиш на работа само като си в настроение и в цветущо здраве. Всички ходим и болни, и скарани с някого и с кофти гаджета. Започни да се бориш и ще имаш каквато квартира искаш и ще си живееш с когото искаш. Като имаш пари и независимост с удоволствие ще се грижиш и за външния си вид. И лека полека целия живот ще се промени.

Ама моля те спри с тези оправдания. Всички ти даваме различни идеи, ти нито една не одобри. И държава ти заявява с телка, че си готова да работиш. На мен също ми се струва че си в доста добро здраве(физическо).

# 110
  • Варна
Авторке, трябва ти да си си приоритет номер 1, след това син, котка и т.н. Никой няма да ти благодари, че си пренебрегнала себе си, заради щастието на друг! Стъпвайки си на краката, ще накараш родителите ти да те уважават и ще респектираш сина си.

# 111
Май всички в това семейство са за психиатър. Авторката за да си повиши самочувствието и да й помогне да погледне живота си от страни. Родителите й - за да се научат да уважават. Но тъй като родителите няма как да промени, авторката трябва да започне от себе си.
   Безглутенова диета -  аз съм на такава. Но с проблемна щитовидна - трябва да ям месо и въглехидрати. Не е чак толкова скъпо, ако си готвиш.
   Защо поставяш външния вид толкова високо в приоритетите си? Ако не беше толкова важен за теб, нямаше да я има тази тема.
   Синът ти вече може да работи - моите и двамата следват/ха и сами си плащат/ха таксите.
   Можеш да си потърсиш квартира с гледане на възрастен - ще ти излезе по-евтино. Та дори и на този твой така наречен приятел - ако се грижиш за майка му, можеш да искаш заплащане( стая, нещо...)
   Защо така се вкопчваш в болестите си?

# 112
  • USA
Много тъжна ситуация!
Казваш, че без вашите не може да се оправиш, но това е временно. Какво ще стане един ден когато те починат.Оставаш отново сама същия доход, ако сега се махнеш.
Сега имаш алтернатива, да го направиш сама , синът да остане колкото е нужно при родителите ти докато се остановиш някъде.
Братя, сестри имаш ли, някой не може ли да помогне с нещо на първо време? Дори и само да поговорите.

# 113
Ако сте готова да чуете едно по-трезво мнение от емпатичното на мамите тук, ето го.
При жените опадването на косата често се дължи на унаследено заболяване с генетичен произход. Предположения за причините всеки е свободен да си прави, но най-общо - виновници са предците ви, вкл родителите. Лекарите знаят, че се среща основно в затворени общности. Примерно жените на ортодоксалните евреи. Какво е тяхното решение? Просто - перуки. Перуката за ортодоксалната еврейка спада към постоянния инвентар като сивата рокля, покриваща глезените, затворените високи обувки даже лятото, забрадката, 5-6-7-те деца Wink
В тази общност даже еврейките , които нямат този проблем, се подстригват късо и носят перуки. Знам, защото дълго време преживявах близо до голям квартал на ортодоксални евреи.
Има обаче един момент, който не е във ваша полза. Като казваме общности, подразбираме солидарност. Евреите са затворена общност, но много солидарна вътрешно. По-богатите подпомагат по-бедните. Няма еврейка без поне 3-4 различни перуки, била тя и бедна.
Мнението ми в едно изречение - не се съсредоточавайте върху страданието си, огледайте се за прости и достъпни решения.

# 114
Не ме кефи как спешавате десетокласника да работи, защото мама вече няма ТЕЛК и пенсия, но продължава да я мързи.

# 115
Напълно подкрепям горното мнение. Мария трябва да се научи най-накрая да си помага сама, не още един човек да върши нейната работа. Работата на тинейджър е да си пише домашните и да се научи да сваля гаджета. Много по-логично е ако ще живее на нечий гръб, да е на този,  за чиято майка се грижи като болногледачка. Ако бях на мястото на нейната майка това също би допринесло за напрежението вкъщи. Нейната майка я хрантути, а тя за да се хареса на мнимото гадже, гледа неговата.

Още в първия пост авторката е прекрасно наясно къде е проблема - писнало им е да я гледат като малко дете. И това няма да се подобри като се прати малко дете да работи.

# 116
Не ме кефи как спешавате десетокласника да работи, защото мама вече няма ТЕЛК и пенсия, но продължава да я мързи.

Има разлика - не го спешаваме за да издържа мама, а за да се успокои мама, че няма нужда да спестява за него, а да си спестява за зъболекар и протези.
  Още - бих предложила много къса прическа, със стърчаща коса, от която да не личи, че е рехава. Но авторката не иска съвети, които да я размърдат.

# 117
  • София
Да не е къса коса, ама едно каре ще освежи нещата.

# 118
Това - ученик да почне работа, че майка му да не се охарчва по него - е някакъв нескопосан майтап, нали?

Косата на Мария не е въобще толкова рядка. Малко по-широк път има и не я боядисва, понеже и за това има болежка. При недостатъчна гъстота точно стърчащите прически заголват брутално и скалпът светва. И аз доскоро бях с къса коса. Преди късата коса бях с втори номер, практически бръсната. Сега косата ми е под раменете и съвсем различно изглежда и тя, и аз.
А и айде да не се лъжем, ама ако ще при Капанов или който там е хитов коафьор в момента да се фризира, без зъби абсолютно няма шанс. Зъбите обаче са поредното нещо, за което намира болежка. Няма угодия. Накрая като ù обясните колко е миличка и синчето ù вече е на възраст да работи, става съвсем красиво.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 21:38 от Нарцùса

# 119
  • София
James, оплешивяването при нея е следствие от тоталната хистеректомия на младини (май е била на 28 г.), поради грешен подход на лекарите. Не може да мине на заместваща хормонална терапия поради други заболявания. Същата е причината и за зъбите. И да, за всичко по визията ѝ има решение (поне в София), но са нужни пари. Сериозна сума пари, която може да спести, ако работи 1-2 години нормално платена работа.

Общи условия

Активация на акаунт