Гола чутуро

• 67 823
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 90
  • Сф
В кол център може и на мейли да отговаряш,смисъл да си в чат съпорт , не всичко е слушалки. Обаче език ,който не е практикуван..да не говорим, че искат и по два - немски и английски примерно. Не е за всеки тази работа по принцип. Не случайно са все млади и временно. Имам и по- възрастни познати, но натоварването е голямо. Никъде не ти подаряват големите пари все пак.
Има и от вкъщи понякога, аз съм работила така aма е още по - неприятно:)
Авторката не е в Сф. Не знам в техния град какви възможности за работа има. Останах с впечатлението,че е от Бургас обаче, където особено сезонно според мен има доста работа. Включително и сам да започнеш нещо.

# 91
И аз съм в Бургас, и въпреки че няма възможностите на София, в крайна сметка и хората са по-малко. Има работа за всички. Специално с немски има поне три фирми в Бургас. Заплатата също е много хубава като за стандарта в Бургас. И за мен е нормално на работа да се измаряш, да общуваш с хора, които не харесваш, клиентите да те ядосват и шефа да не те разбира. Затова се казва работа. И гаджето не я прави щастлива, ама не се отказва от него.

# 92
  • ЯМБОЛ
Вариант учител ,частни уроци?

# 93
  • София
В момента имам приятелка, която влезе в немски проект на чат и мейл.
Аз лично изтървах един проект с испански, защото оня ме беше омаял нещо точно за датите на започване и обучение, а минах интервютата.
Но продължавам напред - работа за филолози има. Аз всъщност имам работа, но си търся нещо яко платено.

# 94
Съжалявам за състоянието ти, обаче то не е оправдание. Майка ми също има няколко болести, претърпя две сложни операции за няма и месец, имаше и усложнения. Обаче сега работи, не се е оставила. Сега особено след ковид-а има много фирми, които предлагат варианти за работа от вкъщи. Щом си с немска фиология може и на свободна практика да работиш - да преподаваш частни уроци, да правиш преводи и т.н... Просто бъди по-изобретателна.

# 95
Ония няма да крякат и врякат, ако тя работи.
Това крякане , врякане и обиди може да им е последният опит да я вкарат в пътя. Едва ли някоя от вас ще е доволна 40годишното ù дете да седи вкъщи и да кърши ръце как ама абсолютно нищо не може да върши, защото има нам колко заболявания, докато вие с 3-400 лв пенсия се чудите тока ли да платите, на внука джобни ли да дадете, или да търсите къде има хляб Добруджа на промоция. И като пенсионери едва ли също сте в превъзходно здраве.
Не се знае, има всякакви родители. Те може сами да са й създали тази зависимост от тях, с години да са я тормозили психически, емоционално, да са й сринали самочувствието и сега тя съвсем искрено да вярва, че наистина за нищо не става. Това по принцип, не знам в подробности конкретния случай, но не е невъзможно.

# 96
За мен липсата на зъби е най показателна. Не може жена на 40 да е толкоз занемарена. Има варианти за малко пари да се направи нещо. Дори и да не са всичките, поне предните.

# 97
  • Бургас
Вариант учител ,частни уроци?
Да,в двете частни школи това работя,
На граждански договор.

Не знам защо мислите,че съм постоянно вкъщи и без доходи.
Да кажем,че в магазин,дори на пълно работно време,не може да се вземат повече от 700 лв чисто.
И сметката не излиза-телефон,карта за пътуване+лекарства 250.
Храна само за мен 300(ако сложим по 10 лв на ден)
С 250 не знам как се плаща ток,квартира и т.н. и всякакви други разходи.

Ако синът е с мен,аз не мога да му осигуря нормален живот.
Да,свикнал е да има всичко.
Да,от малка слушам колко съм глупава,некадърна,слаба ученичка,за нищо не ставам.
Сега слушам как мъж не съм успяла да завъртя,дали са ми висше,а аз не съм съумяла да се реализирам в училище като редовен учител...

Опитах в два от кол центъровете.Не се справям с работата,това ми казват.Явно съм некадърна за там.

# 98
Докато ТИ вярваш, че си некадърна ще е така. Иначе да си говори кой каквото ще.

# 99
  • София
Мария, в Модис с немски постоянно търсят хора, кол център е, но се работи дистанционно от къщи, дори само съботно-неделни смени да поемаш, пак ще правиш около 2 хил. Ако ти се работи повече, над 3 чисто. Лаптоп и външен екран ти пращат те, обучаваха дистанционно. От теб се иска само да поискаш.

А Хари е вече голям, кастриран, няма да надере мебелите у гаджето ти. Наш Барни като бебе порази едни трапезарни столове от изкуствена кожа, та вече няма достъп до тях, но канапета не е бастисвал. Имай му малко вяра.

А сина ти е голям, дори и да остане при баба си, не е от голямо значение, той така или иначе скоро ще (и трябва) да се отдели от теб.

# 100
Аз не разполагам с 10 лв на ден. Айде по-сериозно.

Не се знае, има всякакви родители. Те може сами да са й създали тази зависимост от тях, с години да са я тормозили психически, емоционално, да са й сринали самочувствието и сега тя съвсем искрено да вярва, че наистина за нищо не става. Това по принцип, не знам в подробности конкретния случай, но не е невъзможно.
Бел, с най-добри чувства, али-бали са това в случая. Тя не се опитва особено усърдно, да не кажа хич.. Докато не опита наистина, няма как да знае.

# 101
  • София
Жертва на обстоятелствата или на самата теб?
Не искаш, това е.

Искаш уважение и респект, които обикновено никой не ти дължи.

# 102
  • Бургас
Нарциса,имам непоносимости,глутеновата е една от тях.
Ако някой може да яде хляб,аз рядко си го позволявам.
Но безглутеновата храна е скъпа

Sharky*,ще погледна Модис.
Ако е същата агресивна реклама и натиск над клиентите да купуват и натиск над служителите за лични постижения,съм опитвала и не съм аз човекът.

# 103
  • София
Тя ги има, просто не там, където ѝ се иска.

И е жертва, на психическо насилие от родителите си, на лекарска грешка (хистеректомията).

Има една приказка "Не бей лежачего" (превежда се - "Не бий падналия"). С рязко отношение нищо няма да постигнете, тя го получава в изобилни дози всеки ден вкъщи. Тя го очаква, но то не я изважда от дупката.

...
Не, работят по проекти с Германия, нищо общо с реклама. Първа линия IT съпорт  (смяна на пароли, логини, и такива неща). На всичко обучават, няма да те пуснат незнаеща да работиш. Имат и нощни смени, стига да искаш (за тях пък взимат още по-веднага).

Пиши ми на л.с. да те свържа с моя роднина, която работи това, да поговорите по телефона, тя ше ти разкаже по- в детайли какво и що, аз все пак ти казвам какво виждам "отстрани".

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 12:39 от Sharky*

# 104

Бел, с най-добри чувства, али-бали са това в случая. Тя не се опитва особено усърдно, да не кажа хич.. Докато не опита наистина, няма как да знае.
Именно, затова писах, че мнението ми е по принцип. Иначе и според мен човек трябва сам да си помогне. А че не е лесно, не е.

Общи условия

Активация на акаунт