Гола чутуро

• 67 822
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 75
Познавам жени с   рядка коса, едната заради щитовидна. Еми, ходят и така. Почти всяка жена преживява някакъв дефект- мним или реален. Да  си беззъба, обаче не е добре. Някакви протези , макар и с неудобства, би било по добре, поне за пред хората. А, и дано има полза за храненето.
След като имаш толкова несгоди, не е задължително да се пънеш за висшето на детето ти. Може да работи и учи. Подценяваш го и съвсем ненужно го поставяш на първо място. Казва ти го жена, която точно това е правила, а има и други успешни варианти. Започни едно по едно.

# 76
То няма лошо синът да работи и учи, лошото е, че ще трябва и за нея да дава пари, защото тя не иска да работи. Подозирам това е и причината той да не иска да се изнесе с нея.

# 77
  • София
За мен причината е, че той си има семейна среда, която познава, родителска фигура в лицето на бабата и дядото и че при тези обстоятелства е /съвсем сериозно го пиша/ разглезен тийн.
Осигурява му се стандарт, какъвто семейството му /той и майката/ не могат да си позволят.
Баба и дядо наливат 3/4 от пенсиите и къде да ходи и защо?

# 78
Именно, де. Има стандарт на тийн. Ако се изнесе с Мария, в един - според мен твърде скорошен - момент ще се наложи да ходи да работи, за да додава в бюджета това, което тя не иска да заработи. Съжалявам, ако истината боли, но не е длъжен.

# 79
  • София
Доста добри съвети се дадоха тук и то без всякакво лошо чувство - не смятам, че авторката е нападната чак, просто трябва да се отрезви и да стъпи на земята. Позволих си да погледна предишни мнения, а и ми е позната от форума Красива мама - та да допълня, че трябва да се понаредят приоритетите по отношение на външният вид, а именно зъбна протеза и да се потърси решение за косата - дали ще е къса прическа и безвредна боя, трябва да се допита до фризьор. А не да се продължава презапасяването Rolling Eyes с количества козметика, които нямат отношение по наболелите въпроси а и се отразяват на бюджета ...

# 80
16 годишно момче не е безпомощно пеленаче. Тук трябва да се подредят приоритетите. Ако Мария и за в бъдеще така си ги подрежда, ще остане да виси като прани гащи на простора. Детето след 3-4 години може да каже 'аз се изнасям ". Нейните възможности ще намаляват през годините, сега трябва да направи нещо за себе си, а не да се върти в кръг след опашката си. Съчувствам й много заради болестите, но някои аспекти в живота й са много затлачени, а има възможност да се подобрят.

# 81
  • Сф
Аз се обърках в цялата история. Много хаотично просто. Като почна с първи пост за обидата. Защо толкова навътре я приемаш, като очевидно от историите у вас не са ок отношенията. Не виждам аз нещо чак толкова да ти има на косата, после пък пишеш, че нямаш зъби. Е, това е много по фрапантно! Ченетата не са скъпи, пишеш че работиш по нещо, не разбирам. За приятеля алкохолик, изобщо не ми се коментира като вариант. За болестите също не разбрах кое  налага няколко пъти годишно да влизаш по болници. Чак до такава степен да не си добре. Сега, за пълната хиксетеректомия или както там се казва, познавам жени, да не са вече с телк, работят си, не е нещо нечувано. Ти съобщаваш и за много други болести обаче като невъзможност за работа. В такъв случай трябва много добре да си подготвиш документите за телк и пак да се явиш. Защо не си обжалвала също не знам. Как са те закарали и защо в психиатрия пък докторите ти казали че нищо ти няма. Това просто не може да се случи, защото те не дават информация на пациента,а на близките. От друга страна, сама няма да можеш да се оправиш с живота, така излиза. Затова просто се успокой и приеми нещата към момента. Трябва да си стабилна психически, за да работиш изобщо в някаква посока. Дали приятел нов, дали работа , дали на здравето ще обърнеш внимание, за да извадиш телк. Просто за всичко в тоя живот трябват усилия! О, да , имам приятелка почти без коса от 25 годишна, не знаят откъде и защо. Гледаше сама дете, на квартира в Сф и работеше. В последствие и бнд дойде да им помага. Но периода на трудности, хич не и беше малък , но се справи. Волята моя мила и приоритетите къде са ти? Имаш и прекрасно образование, което не значи автоматично и умения, но все пак е предимство. Но психически не си ли стабилна, никъде няма да те вземат и с  3 висши. Помисли откъде да почнеш и да си обърнеш внимание на теб първо. После ще се подредят постепенно и другите неща. Успех!

# 82
Не съм чела всички коментари, но..
За да получиш уважение от някого, гадже, дете, колега, първо покажи самоуважение. Което значи да сложиш себе си пред котката, за начало.
 Ти си своето близко същество и е крайно време да се самоподкрепиш. Намери начин да излезеш от вкъщи, без котки и деца. Иди в Медицинска академия да си оправиш зъбите без пари. Накарай гаджето да ти купи нова рокля. Подстрижи се подходящо за 10 лв. И най-вече, не се фокусирай върху заболяванията си, не се оплаквай, не се сърди.. Fake it untill you make it.
Пп. Pure, нищо фрапантно няма в липсата на зъби, както и нищо непоправимо. Аз си направих протезата чак за сватбата, не съм седяла самотна и беззъба предходните години и никой не ме е обиждал. Самоуважението, обаче, си личи.

# 83
Но сте прави,че май наистина е добре да се отдръпна от това семейство.
Не. Най-добре е да се отдръпнеш от собствената си зона на комфорт, за стоенето в която се чудиш какви оправдания да намериш. Аз не казвам, че съзнателно търсиш такива оправдания. Но ти заблуждаваш и себе си с глупави оправдания, само и само за да не погледнеш истината в очите. А истината е, че ти си загубила навици за работа и си склонна да живееш в мизерия и тормоз, за да не работиш и плащаш сама за живота си. Не искам да съм груба, симпатична си ми. Но да, твоето е избор. Стягаш си задника и си намираш работа. И спираш да се оправдаваш със здравословни проблеми. Ако не можеш да спреш, да ти разкажа ли как се работи с абокат на едната ръка, защото ти вливат антибиотик, докато си с пневмония? И още мога да ти разкажа, но няма, че имам работа за вършене.

# 84
Аз не разбрах защо кол център не е за теб? Не искаше физически труд - там няма такъв. Дори може да не напускаш дома си, щом имаш и притеснения за външния си вид?

Защо ти е да работиш на три места, когато може да започнеш на едно за постоянно? Ти си майка, абсолютно е забранено да оставаш без доход. И в други теми съм те чела, но в тази съм малко изненада от теб. Интелигентния ти изказ заблуждава, че си борбен човек, но сега се показваш като инертна и мързелива.

И на мен ми се отразява на здравето да работя. Също съм с хормонални проблеми. Пия си хапчетата, ходя си редовно на прегледи и се натоварвам максимално на работа. Ама като дойде време за заплата ми е хубаво. Ако на теб ти е приоритет да си почиваш, ще търпиш насилници. Ако искаш да ти е хубаво, ще трябва да работиш.

# 85
  • Варна
Точно това и аз щях да напиша. Студентите към денталните факултети непрекъснато търсят пациенти, работят за без пари, заплащаш само консумативи на минимални цени. Всичко това става под надзора на опитен преподавател, аз водих детето си там като беше още в детската градина и съм много доволна. Върви, започни лечение, ще ти направят зъби. Ще видиш как ще ти се вдигне самочувствието.

Моята коса също не е кой знае какво, но не ми пука от чуждо мнение. Подстригване редовно, боядисвам се сама и гледам да я поддържам чиста. Според мен това е, което мога да направя и създава впечатление на съвсем нормален, пригледен външен вид.

Относно дрехите, които купуваш на детето, казваш, че не залиташ по маркови, но и обикновените не били евтини. Не съм съгласна. Обличам два пъти годишно бурно растящо на ръст дете с изцяло нов гардероб. Има и съвсем бюджетни варианти. Така че огледай се и си купи някоя дрешка на теб, синът ти гол и бос няма да остане. Като започнеш и да ползваш козметиката, която явно си купувала, всичко това ще ти се отрази.

Бих дала и съвет да не обръщаш внимание на тъпи коментари за външния си вид от страна на родителите, но явно не можеш. Започни от някъде и нататък нещата ще започнат да се нареждат.

П.п. А, да. Тоя дето го наричаш гадже май за нищо не става.

# 86
  • Тра-ла-ла
Работа за кол център от вкъщи....как го виждате?! Ония да крякат и да се карат, а тя да се опитвя да работи...Пък и старото поколение не броят работата от вкъщи за работа

# 87
  • София
Всяко поколение брои парите.
Кат им олекнат плещите и те ще се успокоят.

# 88
Тя не иска да работи в кол център. А и без чене как точно ще говори? Баща ми стоя без зъби 2 месеца, докато си направи протезите, нищо не му се разбираше.
Ония няма да крякат и врякат, ако тя работи.
Това крякане , врякане и обиди може да им е последният опит да я вкарат в пътя. Едва ли някоя от вас ще е доволна 40годишното ù дете да седи вкъщи и да кърши ръце как ама абсолютно нищо не може да върши, защото има нам колко заболявания, докато вие с 3-400 лв пенсия се чудите тока ли да платите, на внука джобни ли да дадете, или да търсите къде има хляб Добруджа на промоция. И като пенсионери едва ли също сте в превъзходно здраве.

# 89
На много места вече общуването вече е само по мейл, може да подбира по този признак, пред това да седи безработна. Интересно ми е какво ще каже като оправдание, защото тази работа е перфектна за хора, които не обичат движението. Освен това е и добре платена. Затова започвам да поддържам тезата, че просто не обича да работи.

Общи условия

Активация на акаунт