Гола чутуро

• 67 815
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Да,и аз работя.
Но преценявам,че доходът не е достатъчен да осигуря сама жилище,храна,дрехи и нормален живот на сина си и себе си.

# 46
Така е. Все от накъде се почва. И моята първа работа в Германия беше мизерно платена и бях нагъчкана в една стая с няколко жени. Питаш ли ме дали ми беше хубаво? Ама си бях сама и не слушах упреци от родителите ми. Постепенно смених, работата, жилището, града и т.н.
Устроих се някак криво ляво. И ти го можеш стига да го искаш. За жалост и аз намирам само оправдания в постовете ти как това няма как да стане.

# 47
  • Бургас
Не знам доколко са оправдания и доколко е реална преценка.И толкова години проба-грешка.

# 48
Моят съвет е първо да идеш на лекар, който да прецени здравословното ти състояние, както аз го направих.
Да ти издаде документ какво можеш и не можеш да правиш и така да се ориентираш.

# 49
  • София
Синът ти на колко беше?
Мария, знам че е трудно и боли, защото аз го правя в момента, но трябва да избереш един път и да го следваш. Така - напред, назад, настрани и всеки те бута нанякъде - дори и ти виждаш че не става!
Освен това имаш на кого да оставиш детето. Аз примерно, нямам.

# 50
  • Бургас
По лекари ходя непрекъснато.
Сега предложението е биологично лечение,също и Имуран е вариант според тях.Аз се плаша много от страничните ефекти,защото често получавам от какви ли не лекарства,но това е друга тема.

Въпросът е,че финансово в момента сама няма как да се справя с наем за нормално жилище дори от една стая+сметки за ток,вода и храна,карта за автобуса...
Общо взето телефон,кабелна и Интернет са около 80 лв,аз си ги плащам.
Картата за автобуса е 60лв
Лекарства,които не са по каса и сама си плащам,са около 100 лв.

Rockstar,на 16 е.
Да,има на кого да го оставя,той си има стая и всичко, което имат на негова възраст тийновете,с немалка част от моите доходи гледам да му осигуря хубави дрехи(не купувам Найк и Адидас,а нормални дрехи,които също не са евтини),учебни материали,всякакви гейминг джаджи,които всичките му приятели имат...

# 51
  • София
Оф, тази възраст... Хем са големи, хем имат нужда от нас...
.....Купи си перука...Или поне хубав шал.

# 52
Мария, ти си изключително интелигентна, умна и грамотна жена. Тези ти качества трябва да ти помогнат да се събереш и да се изправиш.
Каква е професията ти и какви умения имаш? Как можеш да ги използваш без да имаш фиксирано работно време? 
Има работа, която можеш да практикуваш онлайн и от вкъщи.  Език знаеш ли?
Ако ДА - това ти е спасението, можеш да потърсиш онлайн в международна компания, да се регистрираш в LinkdIn примерно.
Като чета постовете ти/изказа ти, спокойно можеш да се насочиш към издателски къщи, да се занимаваш с нещо, свързано с литература, ако не знаеш език.
Спри да се фокусираш върху какво не можеш да правиш. Насочи мисълта си към това, което можеш.
Детето може и баща му да го погледа - ей така, за разнообразие.
И стига с тая котка! Олекваш в момента, в който я споменеш. Подреди си приоритетите!

# 53
  • София
Наистина объркани приоритети, нещо не разбирам.

# 54
Тогава може би трябва да започнеш да пестиш?
Не знам защо изобщо пусна темата.
На всяко предложение му намираш косури - котки мотки. Моята котка от повече от 10 години не съм я виждала. Живее при нашите.
Ако сама не си помогнеш и Господ не може да ти помогне.

# 55
  • Бургас
Оф, тази възраст... Хем са големи, хем имат нужда от нас...
.....Купи си перука...Или поне хубав шал.
Говорила съм с дерматолог за перука.
Така ще се запарва и увреди и останалата коса.Но като гледам грозната картинка,май перука е по-нормалният вариант.

Анонимен,с български и немски език съм.Това ми е специалността,филология, равностойни са двете специалности.
Работя в два езикови центъра+магазин за дрехи,в който не се вдига тежко и може да се седи на стол.
Наистина объркани приоритети, нещо не разбирам.
Да,объркана съм.

Arielle,пестя,но не отделям по много.
За сина си и за евентуално възможността да му помогна да завърши висше образование.

# 56
...
Arielle,пестя,но не отделям по много.
За сина си и за евентуално възможността да му помогна да завърши висше образование.
Глупости на търкалета.
Синът ти има още три години докато въобще тръгне да учи.
През тези три години ти можеш да си стъпиш на краката или да го оставиш без майка - избирай! Защото това, което описваш, не е баш живот.
Може да започне да работи и той - примерно една година след завършване, за да подпомогне образованието си.
Варианти за детето колкото  щеш. Оправдаваш се И с него.
Я ни напиши приоритетите си.
Рязка съм, да. Но ти искаш съвети, ако правилно съм те разбрала, не съжаление.
Вярно е, че никой не е на твое място, но всички, които са писали се обединяват около мнението, че си търсиш оправдания.
Давай сега приоритетите!

# 57
  • Бургас
На първо място е синът.
На второ здравето,което е разклатено много.
На трето влагах време и усилия във връзката,която както виждам няма да продължи или поне там подкрепа няма да намеря.

# 58
Съжалявам за състоянието в което се намираш и за думите и действията, които търпиш.
Но ако ти сама не се вземеш в ръце, не разбереш, че ти сама трябва да се измъкнеш нищо няма да се получи. Съчуствието няма да те грее. Сина след някоя година ще си хване пътя и няма да те погледне защото ще каже, че си виновна за неудачният му живот. Котката ще умре. Приятеля ти вече няма да има нужда от теб, родителите ти ще остареят а ако легнат ще се наложи и да ги гледаш. И на този фон ще си сама и без доходи. Това е личен твой избор, така ти е по-лесно. Подаграта не е постоянна болест, хиляди жени с хистеректомия работят и в магазини и в складове.

# 59
  • София
Ето, примерно, на мен ми дойде "яйцето до дупето". Говорих с дъщеря ми, че е съвсем възможно да си търси работа и да не следва веднага висше след училище.
Нее, грешка! На първо място си ти и твоето щастие. Нещо, което наистина ти прави кеф.

Общи условия

Активация на акаунт