Гола чутуро

• 68 538
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Просто попитах.Само и единствено се информирах.
Това каза и последния гастроентеролог,при когото ходих.
Каза месо и малко зеленчуци.
Без друго.
Това се прави и в криза-бульон от кости.
А тази ъъъъ течност е по-добра от колаген и т.н. за болни стави.Уж.
Има ефект при колит,пробвала съм.

Но пък има и всякакви други теории.

# 721
Днес на две работи беше, на всеки пост отговаряш. Евала това работно време. Sunglasses
Или пак от леглото цъкаш, както винаги.

Детето кой му готви, трети път питам.

# 722
  • Бургас
Ела в магазина някоя неделя,даже и филм може да изглеждаш преди някой изобщо да влезе.
Тъкмо може да си харесаш нещо.

# 723
Просто попитах.Само и единствено се информирах.
Това каза и последния гастроентеролог,при когото ходих.
Каза месо и малко зеленчуци.
Без друго.
Това се прави и в криза-бульон от кости.
А тази ъъъъ течност е по-добра от колаген и т.н. за болни стави.Уж.
Има ефект при колит,пробвала съм.

Но пък има и всякакви други теории.
Ами пробвай нещо! За тези години през които страдаш, трябваше отдавна да си се научила да слушаш тялото си! Като начало спри да пиеш вода със захар. Започни да ядеш разделно.

Невена, благодаря! Много са ми полезни постовете ти!

# 724
Даре, какво само я питаш. Само баба му му готви. Майка му като му направи сандвич мрънка, че му реже като за прасе..
Гледам Невена кога ще изгуби контрол Joy

# 725
Мария, синът ми повръщаше като бебе. Кака му по същото време беше с тих рефлукс. Понеже тя беше вече на 4г и имаше само болки вечер беше на диета. Половината от разрешените й храни все още не ги беше прояла. Пиеше и два вида хапчета, но стрити на прах, че на 4г тежеше едва 10кг. и някак си трябваше да се дозират, затова ми ги дозираха на прахчета в една аптека. А на бебето давах антирефлуксно мляко. Въпреки това повръща докъм годинката, когато млякото остана само сутрин и малко вечер, а основно беше на готвено.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 22:11 от Mama Ru

# 726
  • Far away from here...
Би било полезно за авторката да ни сподели своя план в малки стъпки и задължително със срокове.
И после да ги отмята една по една.
Ако е по-лесно, може да си ги раздели по теми: домакинство, работа, здраве/външен вид, финанси и т.н.
Че много чудесни съвети и идеи се дадоха, обаче не е ясно кои точно ще бъдат последвани и кога.

# 727
  • Бургас
Малки стъпки:
Изпратих CV.
И ще  продължавам да изпращам докато намеря подходяща и добре платена работа.
Сядам и пиша какво съм купила този месец.
Започвам да приемам мисълта за протеза и явно правя такава в близкия месец.Вече ако и останалите 3 зъба са за вадене,не съм особено навита.Не за друго,страх ме е от упойката,след онзи случай не знам изобщо някой някаква упойка ще ми сложи ли.И не ми се мисли.

# 728
Ела в магазина някоя неделя,даже и филм може да изглеждаш преди някой изобщо да влезе.
Тъкмо може да си харесаш нещо.
     и ти верно  си там....при всичките претенции и висок капацитет на  полезна  дейност....

# 729
За вадене ще са, ти какво очакваш? За какво ще държиш изгнили корени? Предишните как ти ги вадеха, нали пак с упойка? Наистина се глезиш. Зъбите са важни, проумей го, моля те, и преодолей страха си от упойки, гадене и т.н. Имам колежка, която също е алергична към упойка, това лято вади зъби и прави протези и преди всяко вадене слагаше урбазон и пиеше някакви лекарства. Зъболекарят трябва да знае предварително, едва ли само ти имаш такива проблеми. Искам да кажа, че това не би трябвало да ти е пречка да си направиш протезиране. Освен ако не си търсиш извинение нищо да не правиш, разбира се.

# 730
  • Paris, France
Искаш да кажеш изобщо да не ям?
Нищо?

Ми ти и сега нищо не ядеш. Яденето започва с дъвкане.

В някакъв период пълен глад е много полезен.

Трябват ти по 2-2.5г протеин на килограм чисто тегло за да не губиш мускулна маса. Трябва ти омега 3 за възпалението, всички витамини, минерали, някакви успокояващи като капсаицин и куркумин (люти чушки и куркума), цитрат за да разтваря пикочната киселина и да не направиш камъни в бъбреците и ..... това е.

Пилешко или пуешко, в експрес тенджера, защото бързо се разлага от бактерии и ядеш веднага.

Като ти присветне и влезеш в кетоза, ще свалиш килата и тогава ще започнеш бавно FODMAP и ще си намериш какво да ядеш. Чесън, лук, праз, джинджифил, куркума ще ти хранят добрите бактерии, бавно ще увеличиш ВХ и ще можеш да се храниш нормално, като всички нас. Нормално изключва безалкохолни, рафинирана захар, бяло брашно, маргарин, алкохол и още някои боклуци, но включва всички бобови, корени, повечето плодове и зеленчуци. С подагра вероятно няма да можеш да ядеш плодове и захар.

Аз постя гладно за автофагия. Не целя отслабване. За месец пълен глад, никаква храна, само соли и вода и по 1 кафе дневно, свалям 3-4 кила, които връщам. Някои хора свалят и по 10 и 20 кила. Около 48-52 кила се движа. 200 килограмовите свалят по 50, 60 и 90 кила на година глад.

Гледам Невена кога ще изгуби контрол Joy

Като се включи strahlivata 🥳. Засега удържам фронта.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 20:02 от Nevena Virolan

# 731
Малки стъпки:
Изпратих CV.
И ще  продължавам да изпращам докато намеря подходяща и добре платена работа.

т. е. св-то ти е било готово и е чакало само стотина души във форума за напишат "пускай"?
на телефона ли го написа?

# 732
  • Бургас
Чак пълен глад е крайно решение.

bubanka,имам акаунт в jobs.
Изпращала съм и преди.
Този въпрос защо е?
Със CV се кандидатства навсякъде.

# 733
защото не схващам защо го правиш чак сега

# 734
За какво е магазина?