Гола чутуро

• 67 861
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 1 620
В производството е пълно с висшисти. Даже във форума може да попитате, да видите колко народ по някаква причина работи такава работа, въпреки свръхквалификацията си.
Обаче! Както каза Горджъс напред, за работа не е достатъчно само СВ. Трябват и социални умения, поне средна адекватност, отговорност. От тази тема нещо не оставам с впечатлението, че Мария може да се впише в какъвто и да е колектив, без значение дали в производството, дали в учителски.
А за вероятността след тази тема някой не само в бургаското РУО и в бургаските училища да е останал неосведомен за особеностите на характера и поведението ѝ, да не отварям дума.

# 1 621
  • Бургас
Ами кой казва, че не опитвах с протезите?
То беше драма, то бяха рев, сълзи, спополи...
И Деган пих, за да се подтиска уж гаденето...

EmmaT, няма идеални хора.
Всеки има някаква слабост.
Поспрях се с кутиите.
Една на месец да ме радва ще си оставя.

EmmaT, за училищата съм загубила надежда.Това са години и години, през които замествам, но за постоянна работа не мога да се впиша. Това ми е ясно.
Вече за другото, отговорност, социални умения и т.н. може да коментира работодател.

# 1 622
"Няма идеални хора" се ползва за случаи на хора с дребни особености. Един по-продължителен курс психиатър+психотерапия би ти бил много полезен да се погледнеш трезво, но едва ли ще си причиниш този дискомфорт.

# 1 623
Без зъби няма как да се впишеш никъде. Нито да се сприятелиш с хора на твоята възраст. Нито да имаш връзка (освен с някой беззъб алкохолик с физически нужди). Нито да започнеш работа. Особено пък в училище.
Никога няма да стане. Да напиша и аз като Невена - ни-ко-га!

# 1 624
  • Бургас
"Няма идеални хора" се ползва за случаи на хора с дребни особености. Един по-продължителен курс психиатър+психотерапия би ти бил много полезен да се погледнеш трезво, но едва ли ще си причиниш този дискомфорт.
Съгласна съм, мога отново да потърся помощ.

Без зъби няма как да се впишеш никъде. Нито да се сприятелиш с хора на твоята възраст. Нито да имаш връзка (освен с някой беззъб алкохолик с физически нужди). Нито да започнеш работа. Особено пък в училище.
Никога няма да стане. Да напиша и аз като Невена - ни-ко-га!
Ами и със зъби не се получи.
И в един момент човек се отчайва.

# 1 625
Една кутия на месец? Сериозно ли? Какво правиш един крем, един серум, един шампоан, един околоочен или каквото и да има там на месец?
Жено, оправи си зъбите. Бръчките  и бялата коса си  ги носи с гордост.
Ох, няма смисъл. Хем знам, хем се паля.

# 1 626
  • Бургас
Ех това с тези зъби...
Зъбите та зъбите.
Ако мога, ще нося чане.
Ако не мога?
Говорете със зъболекар,с когото поискате и попитайте има ли хора, които не могат да свикнат с протезите.
Има.
Много.
В повечето случаи са доста по - възрастни.

Навсякъде виждам някакво всеобщо мнение, че едва ли не сам човек си е виновен за заболяванията и последствията от тях.
Ето и тук имаше въпрос как не съм се научила да ги контролирам.
Ами не съм.
Нещо не е ок в моя организъм, на каша са били и матката,и щитовидната жлеза.
Затова са и премахнати, здрави органи (уж) никой не премахва.
Единият яйчник още на 12 годишна възраст е бил почти премахнат.
Кръвоизливи правех от 11 годишна.
Това са реални заболяване за съжаление, заради Мюнхаузен синдром операции и премахване на органите не се предприемат.

# 1 627
  • София
Човек без зъби не познавам, носят си ченетата и се вписват, те си знаят как.
Ни млад, но стар.

Глупости говориш.

# 1 628
Това чане ми боде очите.
Чене!
Втора седмица съм с горен десен мост- 6 зъба. Гадно е, убива, трудно се свиква, ама търпя, де ще ходя. Отляво всичко е извадено, и там ще слагам.
Ми не ми е удобно да се вторачват хората в устата ми на беззъба баба.
Седмица поне без да я смъкваш протезата? Чуждо тяло е, трудно се свиква.
Ако останеш без дясна ръка и ти убива протезата? Хипотетично.

# 1 629
  • Бургас
Добре, ясно ми е вече, че общество не търпи хора без зъби.
Явно е по - добре без сутиен на обществено място, отколкото без зъби.
Който няма зъби, трябва да умира от срам.
И да си търпи протезата каквито и неудобства да му причинява.
Ок, разбирам.
Благодаря за мненията.

# 1 630
Аз писах, баба ми не я носеше протезата. Не можеше да свикне. Да, тя не излизаше от вкъщи (вече почина), но ако можеше, щеше да си я носи и да се наяжда нормално, дъвчейки. А тя все на кашички и меки неща беше... не по желание, разбира се.

# 1 631
Аз не вярвам, че Мария е толкова глупава, че да не може да си състави едно CV. Съдейки по изказа й, мисля, че даже доста добре би се справила. Нарочно се саботира сама. То така като гледам, няма работа, която да й е изгодна, визирайки здравето й. Седнала някъде не е добре заради червата. Права  също - заради разширени вени. На смени за човек с толкова болести също не се препоръчва - то някои от нощните смени буквално се разболяват, подуват и т.н.
В училище също не - кофти визия и често ходене до тоалетна.
Дистанционна работа най-добре, но не знам за нея не е ли нужно все пак някакво обучение в офис сред други хора - съответно пак идва проблемът с визията.
Недоумявам как рядката коса е толкова комплексираща за нея, а липсата на зъби - не. Толкова ли няма свикване с тези протези?
Някаква работа в он-лайн магазин - обработка на поръчки и нещо от тоя сорт не е ли вариант?

# 1 632
  • София
Ти отиде ли при стоматолог за консултация, да ти предложи решение?
Ама така, истински?

Неудобство не трябва да има, а комфорт.

# 1 633
  • Бургас
Не е само баба ти.
Стотици и хиляди хора не свикват.
В повечето случаи са възрастни, нормалните и здрави млади хора имат зъби.
Вече почвам да си мисля не е ли по-добре да взема от онези бели маски, които са издадени напред и да се задушавам с такава на обществени места, че да не стресирам с визия.
Или бурка направо.
От онези с мрежа пред очите.
Решава всички проблеми.

И да, в училище не е имало никъде друг човек, който по време на час да тича в тоалетната. Не е прието да се напуска часа. Не е нормално поведение за учител.
Но и памперс не може да спаси положението. Там е грозна история.

# 1 634
Ох, сама пишеш, че си пълна с кремове. Ми те ще се развалят, спри да поръчваш

Общи условия

Активация на акаунт