Будапеща - перлата на Дунав 8

• 47 263
  • 592
  •   1
Отговори
# 135
  • вкъщи
Да, днес ще ходим там след обиколките. Вчера най- накрая хапнахме вкусна храна,че досега все греда удряхме. Едно малко унгарско ресторантче срещу Strudel house. Между парламента и базиликата Свети Стефан.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 10:48 от лелка

# 136
  • Sofia
Трансфер от/до летището някой ще препоръча ли? Аз съм набелязала два сайта, но чакам датата да наближи и не отказвам препоръки. лелка, и за хапването продължавай да сподешяш!

# 137
  • вкъщи
За жалост закрития пазар днес не работи. Отидохме дотам и... На нас букинг ни предложи трансфер безплатен и шофьора ни чакаше на летището и ни заведе до хотела. Много странно,но се възползвахме. Иначе с автобус 100 е се стига до летището. Купува се отделен билет за него. Жегата е убийствена , подгответе се, направо е нетърпимо.

# 138
  • София
Мисля ,че в момента не работи заради жегата. Снощи се возихме на корабче . Уникално е! Но се чака много, големи опашки или просто ние случихме на грешния док. Купихме си на момента билети. Голяма красота е! Изобщо градът е невероятен, за всеки има по нещо. В момента е и световното по лека атлетика.

Защо смятате, че амфибията не пътува - гледам в сайта разписанието си стои по дни и часове, може да се купят билети онлайн?

# 139
  • вкъщи
Защото за пет дни покрай реката не я видях нито денем нито нощем. За мен е по- добре на корабче с открита палуба,да те лъха вятъра , да дишаш въздуха и да снимаш. Снощи пак дълго бяхме на единия мост и после на острова на едно заведение. Минаха стотици корабчета и круизни кораби. Амфибия не видяхме . По цял ден минавахме с трамваи и автобуси по мостовете и покрай реката и пак не сме я видели.Когато преди три вечери чакахме почти два часа нашия кораб,пак не мина. Всички плават по един и същ маршрут. Препоръчвам заведение на острова, много вкусно,огромни порции и евтино. На пазара е адска блъсканица,миризливо , мизерно и трябва да ядеш на пейките или прав в пластмасови съдове. Много задушно,без вентилация и въздух. Бързо се изнесохме. Тази вечер пак сме на острова,фонтаните са уникални. Гледката неповторима,храната вкусна. Не помня как се казваше, довечера ще снимам , едно с много голяма площ и гледка към брега.

# 140
Извинявай, но за остров Маргарет ли говориш и с какво се стига до там вечер?

# 141
  • вкъщи
Да,за него. Ние ходихме с трамвай номер 4 и 6. Има и автобуси ,които слизат малко по надолу. С трамвая се върви около 5-10 минути до долу. Много приятна и жива атмосфера и странно,но заведенията са по- хубави и евтини отколкото в центъра. Явно младежите от града се събират там и кипи нощен живот,но без шума на града. Препоръчвам да се отиде към осем да се хванат пеещите фонтани. Повече ми харесаха от тези в Барселона.

# 142
  • София
Автобусът амфибия си пътува, миналата седмица се возихме. Имаше два възможни часа, и двата през деня, не мисля, че пътува вечер по тъмно. Ние ползвахме краткия тур, мисля че другия щеше много да ни доскучае. Влиза във водата за двайсет минути, тръпка е, даже за възрастните.
Иначе май единственото място, поне из европейските градове, където църквите са с вход, както и синагогата, и то не символичен. Заведенията в центъра, съвсем непретенциозни на вид, но все пак сносни, бяха доста по-скъпи от аналогичните в центъра на Париж, но не видяхме никъде цени , за да се ориентираме, и няколко пъти ядохме ужасно скъпи , а в същото време съвсем обикновени храни. С изключение на това Будапеща е прекрасна. Много благодаря на потребителката препоръчала операта!! Наистина прекрасна видимост и акустика от трети балкон!

# 143
  • София
Будапеща не е единствен град, в който има входни такси за църкви и синагога. В Прага също е така

# 144
  • в града на вечния купон
За качване чакахме. Билетите се купуват от автомат, хора на улицата или от каса. Там не се чака. Самото слизане и качване на кораба става бавно и е много тегаво. В седем и половина бяхме там,чак в 9.10 тръгна. Можехме.да се качим на предния,но имаше места само долу. Онлайн не знам дали се продават. Купете си онлайн за парламента. Много е хубаво там. Всеки час има различна група,аудио гид на съответния език. Аз бях запазила за немска група,а и си знам немски,чиста случайност че имаше места. Базиликата Свети Стефан също е много интересна, и в залата и на терасата. На корабче вечерта, защото е по- хладно и светлините придават уникално чувство.
каква е цената на билетите?

# 145
  • вкъщи
За корабчето май бяха 5000 форинта, но не помня точно. За парламента май пак толкова. Скъпи са навсякъде таксите, за синагогата беше 9000 на човек и се отказахме, защото не ни беше и голям приоритет. Базиликата Свети Стефан е много красива и интересна, както и гледката от панорамната тераса.

# 146
Здравейте.
Ако искате да хапнете традиционна бърза храна, препоръчвам Retro Langos Budapest - близо е до Свети Стефан.

# 147
  • София
Здравейте!
А на кое от всичките корабчета препоръчвате да се качим? Букинг ми дава някакви опции, но изобщо не мога да се ориентирам.
Струва ли си обиколката наистина?

Имам и още едно питане - отново от Букинг ми предлагат опция за частно такси от квартирата до летището. Отделно и домакините ни предлагат но малко по-скъпо - за 40 евро. Полетът ни на връщане е в 6 сутринта и мисля да запазя частното такси, но се чудя да не ни изпържат или да не объркат адреса... Някой да има опит с тези през БУкинг?

# 148
  • Sofia
Здравейте!
А на кое от всичките корабчета препоръчвате да се качим? Букинг ми дава някакви опции, но изобщо не мога да се ориентирам.
Струва ли си обиколката наистина?

Имам и още едно питане - отново от Букинг ми предлагат опция за частно такси от квартирата до летището. Отделно и домакините ни предлагат но малко по-скъпо - за 40 евро. Полетът ни на връщане е в 6 сутринта и мисля да запазя частното такси, но се чудя да не ни изпържат или да не объркат адреса... Някой да има опит с тези през БУкинг?

лелка е ползвала такси от Booking (даже на тях им е било безплатно) и всичко е било наред. Ние също сме с нощни полети, резервирах през Booking такси и в двете посоки и следващата седмица мога да ти кажа как е минало. От амфибията се отказах заради лошите отзиви в Tripadvisor, а за корабче още се двоумим. Ще решим на място според навалицата - мразим масовки, чакане на ред и бутане за нещо. Платила съм билети само за парламента, за друго ще решаваме на място.

# 149
Ползвахме такси от букинга до летището ,всичко беше точно.Шофьорът изпраща смс,че е на адреса.Апартамента ни беше на ул.Ваци до, летището цената беше 46 лева.Това обаче миналото лято.

Общи условия

Активация на акаунт