Будапеща - перлата на Дунав 8

• 47 257
  • 592
  •   1
Отговори
# 150
  • Поморие
За предвижване от летището и към него сме ползвали https://www.minibud.hu/ изключително коректни. Единия път полета беше много рано идват взимат те от адрес, преди това получаваш смс в колко часа шофьора ще те вземе  (часа го съобразяват с часа на полета)

# 151
  • Sofia
Това е едната оферта, която бях харесала и една малко по-евтина https://www.airporttransferbudapest.com/.
Бях направила резервация с втората фирма и всичко беше много коректно в комуникацията, но отмених и запазих в booking, защото цената е по-добра. Като кликна на резервацията, излизат подробности и пише, че се очаква да бъдат въведени данни за шофьора и колата. Мисля, че всичко ще е наред (надявам се).

# 152
Моля да препоръчате фирма /сайт за разходките с лодка?

# 153
  • Варна
те са няколко , има и различни маршрути/времетраене и което и да изберете все е хубаво

# 154
  • София
Ние си взехме през приложението Get your guide на Silverline cruises. Нощна Будапеща е много красива, но всички лодки се пълнят доста и много зависи къде точно ще седнеш. Та не беше моето, но детето се радваше. Ако бяхме без него, една нощна разходка покрай Дунав щеше да замести напълно лодката.

# 155
  • София
Давам пресни отзиви, току що се прибираме Simple Smile

В крайна сметка корабче си взехме местния градски - на BKK. Тръгва от порт 5, през 2 часа, първото е в 11. Много удобно. С по едно билетче за около 8лв (на човек) отидохме до острова, разходихме се и се върнахме.

На пристигане ползвахме линия Е100 от летището, на връщане предложението на Букинг - излезе ни около 60лв за трима души с FoxTransfer.

В самият град сме обикаляли по улиците, основните забележителности. Не ходихме на басейн и малко ме е яд, според мен е задължителна спирка, защото всичко по-основно в града се обикаля за ден и половина.

Няма грам пейка, където да седнеш. Може би защото е забранено пиенето на обществени места и обикаляхме в градския парк повече от половин час преди да намерим къде да седнем.
Возихме се на метро линия 1, готино е, но повече ми хареса на трамвай. Карат като луди.

До замъка Буда се качихме с лифта, но не си струва според мен - към 20лв е билета на човек. От същото място, от където тръгва, има и рейс който спира точно на църквата св. Матияш и кулите.

На замъка обаче имаше винен фестивал и не успяхме да посетим вътре.

# 156
  • Sofia
И ние прясно завърнали се - ходила съм много пъти служебно, но никога като турист и ми хареса. Ползвахме и в двете посоки трансфер от Booking, всичко беше абсолютно точно. Карат като луди, потвърждавам.
Апартаментът, който наехме, беше с отлична локация - на 15 мин пеша от повечето забележителности, в близост до ресторанти, магазини, а същевременно на тиха улица.
Ходенето пеша ни дойде в повече първия ден и за за неделя си взехме групова карта за градски транспорт (до 5 човека, доста изгодно излиза).
Аз пък видях много пиещи на обществени места - масово млади хора се разхождаха с бутилка алкохол. Ври и кипи нощният живот.
За корабче не се бутахме, децата посетиха зоологическата градина, и им хареса.

# 157
Здравейте. Моля за съвет. За първи път ще пътувам в Европа с влак и искам да Ви попитам сайта https://jegy.mav.hu/  сигурен ли е?Пътуването е между Будапеща и Виена. Защо билетите там са два пъти по-евтини от билетите на сайта https://www.oebb.at/en/ Има ли нещо притеснително? Някакви допълнителни такси ли ще има?Ще има ли проблем да се купят билети на гарата? Ще има ремонт по линията между 18.09 и 26.10.2023г. според информацията тук https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/jelentosen-m … end-gyori-vonalon така че дали не е по-добре да се пътува с автобус.

# 158
  • Хасково
Здравейте, може ли препоръки за хранене на 2годишно -ресторанти/закусвални, който предлагат супи, готвено. Ако може да се поръча и вземе за вкъщи още по-добре.

# 159
Здравейте, ще прекараме 5 дни в Будапеща със семейството средата на декември. Изчетох тази тема, ще се върна да чета и в по-старите. От прочетеното се ориентирах в общи линии за транспорта, забележителности, ... но не се ориентирах за ресторантите и храната. Моля, ако някой има време и желание нека да напише какво да опитаме (искам да пробваме типични за тях неща, наименования, за да знам какво да търся по менютата) и моля препоръчайте ресторанти.
Платили сме апартамент през Airbnb-то в центъра, в района на Музея на илюзиите близо до Синегогата. В тези 4-5 дена в плановете са ни - коледни базари, нощна разходка с кораб по Дунава (дали декември е подходящ за това?), посещение на Парламента, баня Сечени(и това дали за зимата е подходящо, и трябва ли предварително да купя билети?), техните "хали", ... чудех се за ескейп рум, или за Pinball Museum. А и ледена пързалка - задължително ще отидем, но от това което четох има няколко, ако някой е ходил препоръчайте на коя да отидем. Нещо, което да е интересно за тинейджърки. За съжаление късно се усетих за посещение на операта им, има представление - Лешникотрошачката, но вече няма билети за този период, по-скоро има 5 свободни, но цената им е 225 лв. за единия, така че отпада.

Ще съм благодарна за всяка информация, благодаря ви.

# 160
Зоопарка, остров Маргрет с пеещия фонтан, обувките на Дунава, рибарския бастион, катедралата Св. Стефан, пешеходна разходка с безплатен екскурзовод, за характерна храна - едни мекици, наречени лангош, сладки десерти, които се казват коминчета.

# 161
сладки десерти, които се казват коминчета.
Kürtőskalács

# 162
Зоопарка, остров Маргрет с пеещия фонтан, обувките на Дунава, рибарския бастион, катедралата Св. Стефан, пешеходна разходка с безплатен екскурзовод, за характерна храна - едни мекици, наречени лангош, сладки десерти, които се казват коминчета.
Към всички тия неща  ще допълня техния традиционен гулаш.
А към  местата, които си изброила,  замъкът Буда. От бастиона се открива невероятна гледка към цялата Будапеща и реката, осеяна с многобройни корабчета.

# 163
Корабчетата имат и закрита част, през декември ще бъде подходящо да сте вътре. Предлагат чаша шампанско и парче торта под звуците на "На хубавия син Дунав", много е приятно. Качете се на покрива на "Св. Стефан". Проверете кога откриват Коледните базари, дано съвпадат с вашите дати. Приятно прекарване! Blush

# 164
Здравейте! Планираме посещение на Будапеща през декември. Двама вэзрастни и дете. Ще пътуваме с автомобил. Може ли някой да препоръча паркинг в централната част,  който е сигурен и не много скъп?
Колко пари ще са ни достатъчни за коледните базари и храна на ден?
Какво интересно и традиционно можем да напазаруваме?

Общи условия

Активация на акаунт