Будапеща - перлата на Дунав 8

• 47 015
  • 591
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
В евро в брой определено е по-скъпо, смятат си курса както решат. Хапнахме в едно заведение, цените бяха обявени както в евро, така и в унгарска валута. Накрая на бележката пишеше 52 евро, но при плащането в унгарска валута моята банка ми взе равностойността на 44 евро.

# 286
Единствено за тоалетните трябват форинти,  навсякъде другаде може да се плаща с карта.
Цените като цяло са доста високи, а и навсякъде има процент сервиз по заведенията. Сядане за бърз обяд или вечера за трима е около 80-100 лева. В центъра е доста по-скъпо. Само за сравнение - прословутите мекици може да намерите са 2000 и за 5000 форинта ( еднакви по размер и пълнеж), коминчета ядохме за 700 и за 3500, опаковка 100 гр. червен пипер в центъра 3000 - на халите 250 грама за 1950.

# 287
  • На морето!
Здравейте, прочетох първия пост, на не ми стана ясно нещо за картите за градски транспорт. Отседнали сме срещу Операта и ще сме в Будапеща 4 непълни дни, планирам 72ч карта, но не разбрах има ли значение дали се купува онлайн или на място?
Круизите с вечеря или коктейли струват ли си или е по-добре да си букнем обикновен круиз и да ходим да си вечеряме някъде другаде?

# 288
Круизите с вечеря или коктейли струват ли си или е по-добре да си букнем обикновен круиз и да ходим да си вечеряме някъде другаде?

За картите за градския транспорт не мога да отговоря, но по въпроса за круиза препоръчвам обикновен круиз и вечеря в хубава кръчма/ресторант.
Ние си взехме круиз с чаша пенливо вино и останахме доволни.
Едни приятели отидоха на круиз с вечеря и бяха много разочаровани - обикновена, хипертуристическа храна на висока цена.

# 289
  • Sofia
Ние купихме хартиена за 72 ч , която не се валидира и беше много удобно.

# 290
  • все тук
Здравейте, имам въпрос за круизите с корабче по Дунав - има ли значение от кой док да се качим, на всеки док ли продават билети и има ли паркинг край доковете? Благодаря!

# 291
Здравейте, прочетох първия пост, на не ми стана ясно нещо за картите за градски транспорт. Отседнали сме срещу Операта и ще сме в Будапеща 4 непълни дни, планирам 72ч карта, но не разбрах има ли значение дали се купува онлайн или на място?

Ние картите ги взехме от летището, има гише в ляво от изхода. Така ще ги ползвате веднага при придвижването с автобус 200Е. Не се чекират, не се валидират при качване, но доста често в метрото ни ги проверяваха.

# 292
  • София
Здравейте, планирам посещение на града през август и закупуване на туристическа карта, включваща безплатен вход за доста музеи, както и безплатен градски транспорт. Някой от вас посещавал ли е част от музеите им и заслужава ли си? Зоологическата градина също ми е в списъка, но имаше коментари, че не е нещо особено, може ли да споделите впечатления? Също така ме интересува заслужава ли си баня Сечени, музеят на Мадам Тюсо, както и този, който е бил болница, пещерата Pal-Volgyu, тропикариумът. Ако имате отзиви за лифта и фуникуляра, също ще съм благодарна.

# 293
  • София
Не бих казала, че е нищо особено Зоопарка, но не ми допадна много на мен. 😃 Била съм и в по-хубави. 😃 То не е само зоопарк има нещо и като природонаучен музей вътре. Делничен ден през април чакахме 30 минути за билети.
Аз музеите на Мадам Тюсо много си ги харесвам. И там ми хареса.
Дъщеря ми хареса много 3D галерията. Обаче една жена продава билети, прави снимки, вади снимки. Малко изнервящо беше чакането и там.

# 294
На мен пък доста ми хареса Зоопарка. Вътре има планетариум, Тропическа гора, Японска градина, подводен свят. Със сигурност пропускам нещо, но за 25 лева за мен лично, доста си струва.

# 295
Здравейте! През Септември имаме ранен полет от Будапеща .Трябва да сме на летището към 3,3:30 сутринта.Има ли как да се прдвижим с градаки транспорт ?

# 296
  • София
Здравейте! През Септември имаме ранен полет от Будапеща .Трябва да сме на летището към 3,3:30 сутринта.Има ли как да се прдвижим с градаки транспорт ?
Да, има денонощен транспорт :

https://www.bud.hu/en/passengers/transport/public_transportation … ic_transportation

# 297
100Е е денонощен, само погледнете разписанието в Гугъл Мапс.

# 298
Здравейте! Предстои ни пътуване до Будапеща на 24.08. с автомобил. Имаме запазен апартамент в Дистрикт 1 / Буда/. Това е локацията на апартамента- https://www.booking.com/hotel/hu/bright-home-castle-district.bg. … _availability_msg.
Намира се близо до Рибарския бастион и не разполага с паркинг. Хостът ни насочи към обществени паркинги, но в близост не откривам подходящи. Имате ли препоръка, ако сте използвали паркинг в района?

# 299
  • Варна
В една от улиците зад МОЛ Mammut има платен паркинг, сравнително близо ви е . Обаче не мога да дам координати, вижте дали през Гугъл няма да излезе по-точен адрес.

Общи условия

Активация на акаунт