Будапеща - перлата на Дунав 8

• 47 337
  • 592
  •   1
Отговори
# 300
В една от улиците зад МОЛ Mammut има платен паркинг, сравнително близо ви е . Обаче не мога да дам координати, вижте дали през Гугъл няма да излезе по-точен адрес.

Благодаря! Ще погледна.

# 301
Здравейте! През септември ще посетя за първи път Будапеща. Тъй като ще бъда сама с дъщеря ми имам нужда от насоки за място за настаняване с удобна локация или поне съвет в коя част/квартал да търся.
Предварително благодаря!

# 302
Здравейте! През септември ще посетя за първи път Будапеща. Тъй като ще бъда сама с дъщеря ми имам нужда от насоки за място за настаняване с удобна локация или поне съвет в коя част/квартал да търся.
Предварително благодаря!

Някъде четох около Св. Стефан и Синагогата. И ние сме за първи път и резервирах зад Св. Стефан.

# 303
  • София
Ако сте с кола - където има удобен паркинг, ако сте със самолет и не искате да ползвате такси от и до летище - до спирка на автобус 100Е - това е моето мнение.
Аз харесвам района иколо улица Ваци.

# 304
Здравейте!Ще помоля за малко помощ.Понеже много изненадващо изникна идеята да посетим Будапеща,ще ми трябва бърза организация,защото след 10дни тръгваме.Изчетох много набързо оттук оттам,но естествено всичко е хаос в главата ми.Та...ще пътуваме 3-ма възрастни през Румъния с кола.
1.Къде да паркираме в централната част.Препоръка за апартамент с паркинг или евтин платен паркинг.И как е по добре..да си остане колата на паркинга или да се движим с нея до забележителностите?
2.Каква карта за транспорт да си купим за 5дни за 3-ма възрастни?Не си падаме изобщо по вървенето.Или да ползваме тези туристическите автобуси,дето се слиза и качва,но незнаем от къде да ги вземем.
3.Коя къпалня е най-харесваната?Искаме половин ден и там да бъдем.
4.Кои забележитешности си заслужават и отвътре да се разгледат?
5.Искаме вечерна разходка по Дунав.Как да си купим билет?
6.До зоологическата и терариума как се стига.Четох,че терариума е нещо в ремонт май...вярно ли е?
8.Препоръка за вечерно заведение на прилични цени или тип бързо хранене.
7.Какво има на този остров Маргарет?Интересно ли е там?
8.От Будапеща до Виена как се стига с влак?

# 305
  • София
8. От гара Budapest Keleti.
7. Парк за разходка, просто парк.
3. Széchenyi е най-популярната.
2. При 5-дневен престой най-бюджетната карта за градски транспорт е тази за 15 дни.

# 306
8. От гара Budapest Keleti.
7. Парк за разходка, просто парк.
3. Széchenyi е най-популярната.
2. При 5-дневен престой най-бюджетната карта за градски транспорт е тази за 15 дни.
Картата за 1човек ли важи и за всякакъв транспорт ли?Колко пъти на ден може да се ползва?В Истанбул се сещам преди ковида ползвахме 1 карта двама души за много пътувания като се валидирваше всеки път.
Всъщност единия човек е пенсионер-66г.За тях как стоят нещата с картата.

# 307
# 308
Здравейте! За четири непълни дни каква карта за транспорт да взема? Прочетох темата и доколкото разбирам от летището до центъра е най-изгодно да се предвижим с 200E, а не със 100Е. Прочетох темата и попаднах на препоръка за карти за туристическите обекти. Мисля,че се казваха 24/48/72… Заслужава ли си да закупя от тях?

# 309
Ние в момента сме в Будапеща, в апартамент без паркинг. В събота и неделя паркирането е безплатно, т.е. днес сутринта преместихме колата на паркинг. Използвахме приложението parkopedia. Оттам можете да си харесате паркинг, подземен или открит, който да ви е близо на пешеходно разстояние. Освен това е удобно, защото се вижда и цената за периода, който ви е необходим.
Относно забележителностите, Ви съветвам да погледнете по- рано дали искате посещение в Парламента, защото ние се сетихме да запазим вчера и съответно вече нямаше свободни места.

# 310
Как е времето там сега?Горещо ли е много?Попаднах на тази страница get your guide.От там ли стават резервациите за забележителностите или на техните страници?
Всъщност все още се чудя за колата.Ако ще я ползвам да стои там на паркинг,по добре май самолет да хващаме.

# 311
Здравейте, и от мен. Ние ще пътуваме в края на септември. Вече започнах с плануването и разчертавам графика. Имам следния въпрос. Разгледах офертите за корабче вечерта през  get your guide. Много се колебая дали да си резервираме или да търсим на място. Притесняваме дали ще намеря локацията, въпреки че е посочена такава през мапс. Притеснява ме и дали ако си запазя за един от трите дни не вали.... а на другия, например, да пекне едно слънце и вечерта да е приятна. Ако решим директно оттам да си взимаме билети,  много ли са опашките? В Париж си бяха големички за разходката по Сена. Не ни се чака 2-3 часа за обиколка на Дунав..

# 312
Няма нужда да запазвате предварително за разходка с корабчето. И двата пъти бяхме септември, беше голяма жега.
Отивате на дока и има през 5 метра корабчета. Хубаво е да е тъмно вече, тоест към 20ч.
Тогава гледката е магнетична.
  Парламента, замъка Буда са огряни в златно. Невероятно е усещането.
Относно колата, запазвам в центъра, апартамент, хотел с паркинг. И 2- 3 дни изобщо не я ползвахме.

# 313
Ясно, аз се притеснявах дали ще има места.. затова. От друга страна, ако запазим и в дадения ден вали, а на другия не.. ще бъдемм много прецакани, хаха.

Няма нужда да запазвате предварително за разходка с корабчето. И двата пъти бяхме септември, беше голяма жега.
Отивате на дока и има през 5 метра корабчета. Хубаво е да е тъмно вече, тоест към 20ч.
Тогава гледката е магнетична.
  Парламента, замъка Буда са огряни в златно. Невероятно е усещането.
Относно колата, запазвам в центъра, апартамент, хотел с паркинг. И 2- 3 дни изобщо не я ползвахме.

# 314
Как е времето там сега?Горещо ли е много?Попаднах на тази страница get your guide.От там ли стават резервациите за забележителностите или на техните страници?
Всъщност все още се чудя за колата.Ако ще я ползвам да стои там на паркинг,по добре май самолет да хващаме.
Горещо е доста, 35-36 градуса е тези дни. Следобяд вече не се диша. Но пък вечерите са много приятни, а светлините на Будапеща да невероятни.
Запазихме корабче от Букинг, имаше прилична оферта и се възползвахме. Бяхме към 30 мин по- рано на мястото, защото се образуват опашки.

Общи условия

Активация на акаунт