Будапеща - перлата на Дунав 8

• 47 016
  • 591
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте на всички Купих билети за Будапеща за периода 29.04 2.05 3 нощувки. На първо четене имам един въпрос трябва ли да обменям форенти. И каква карта да купя за транспорт за 2 възрастни и 14 годишна тийне

# 451
Според мен няма смисъл да обменяте форинти, или поне не много. На повечето места може да се плаща с карта.
Всъщност от ноември до сега вече четири пъти пътувах и абсолютно навсякъде си плащах само с карта. Имам си някакви 100 лв, които обмених, но така си ми стоят в портмонето. За картите за транспорт ако искате си свалете приложението Budapest Go и вижте там какви са ви вариантите.

# 452
И аз мисля, че няма смисъл да се обменят Ние преди 2 години отидохме без нито един обменен лев. Там изтеглихме от револют равностойността на 50лв и още си ги пазим.

Всъщност, единственото нещо което платихме с тях беше снимка с сокол на Рибарския бастион.

# 453
  • Пловдив
За Унгария никакви форинти в брой,навсякъде може да се плаща с карта.

# 454
Добро утро. Интересуват ме повече мнения за Зоопарка.

# 455
  • София
Аз само суперлативи съм слушала, но мен не ме впечатли толкова. Да не говорим, че делничен ден 30 минути чакахме на опашка, за да влезем, аз на по-големи забележителности не съм чакала толкова. Ако знаех, че ще е толкова зле, щях да купя предварително билети.

# 456
Нощен или дневен круиз бихте препоръчали? Харесах един вариант от get your guide, но май трябва да хванем транспорт до порта, защото ни е далече. Има ли вариант на място или по добре да резервирам с опция отмяна онлайн?

# 457
Ние бяхме на нощен, светлините на града бяха много красиви. Бяхме с предварително купени билети, не помня дали можеше и на място да се вземат. В тази връзка препоръчвам и виенското колело по тъмно.

За зоопарка - ние бяхме, с предварително купени билети, и много ни хареса. Тук уточнявам, че това беше първия ни зоопарк извън България и нямахме база за сравнение.  От хора, които са били във Виена например, знам че не го смятат за нещо особено.
Ако имате да запълвате време или и вие не сте били другаде според мен ще ви допадне.

# 458
Благодаря много! И на мен ми изглежда да е по - красиво през нощта. Ние сме малко дни и с 11 годишно дете, трябва да правим почивки и да нямам твърде амбициозна програма.

# 459
  • Варна
За разходка с корабче, определено през нощта е по-впечатляващо. На мен зоопаркът много ми хареса. Плюс вътре има и природонаучен музей на три етажа. Пред входа освен касата имаше и два автомата за билети, не се е налагало да чакаме на опашка.

# 460
  • София
Точно във Виенския не съм била, но да, доста съм видяла извън България и може би за това не се впечатлих така. 😃

# 461
Ние днес ходихме в зоопарка. Били сме и във Виена, но все пак ни хареса и тук. Хубав е, има интересни зали също. Има горили.
За разходката с корабче определено вечерта. Били сме и на дневен и на нощен круиз, но определено на тъмно ми хареса повече.

# 462
Имате ли предложения за хапване, което да е традиционно? Разглеждах all you can eat опциите, но ми се сториха скъпи. Храна за 70 лв на човек няма как да изядем.

# 463
Ние сме “колекционери” на Зоопаркове Simple Smile
За това първо за него питам. Ходили сме в почти 30 в Европа. Виена не ми е най-любим.
Надявам се в Будапеща да ни хареса.

# 464
Имате ли предложения за хапване, което да е традиционно? Разглеждах all you can eat опциите, но ми се сториха скъпи. Храна за 70 лв на човек няма как да изядем.

Nonloso Bistro, до Свети Стефан. Шницела и гулаша още ги сънувам.

SilviPv ще ми бъде интересно да споделиш отзив след като го посетите, аз съм ходила само в Будапеща и Рим и определено Будапеща ми хареса повече.

Общи условия

Активация на акаунт