Будапеща - перлата на Дунав 8

• 46 916
  • 591
  •   1
Отговори
# 570
И ние не сме имали кеш, само с карта плащахме.

# 571
  • София
Здравейте!
Предстои ни пътуване до Будапеща и относно пътуване с градски транспорт се интересувам дали граждани от ЕС могат да си закупят 15 дневна карта от приложението Budapest Go.

# 572
  • София
От каса на място могат, по логика трябва и от приложението.

# 573
  • София
Здравейте!
Предстои ни пътуване до Будапеща и относно пътуване с градски транспорт се интересувам дали граждани от ЕС могат да си закупят 15 дневна карта от приложението Budapest Go.
Преди месец бях в Будапеща за 5 дни и от приложението си взехме такива карти за 15 дни. Много удобно за ползване. Но много държат на валидирането със сканиране на  QR кода и после показване на картинката на шофьора.

# 574
Здравейте , моля за съвет, за кои забележителности е желателно да се закупят предварително билети и от кой сайт е най-добре. Например за Парламента от блогове прочетох за цени от около  20 евро,  а в сайтовете виждам 72 лв.... и за там пише задължително с гид....

# 575
За Парламента задължително ще трябва да закупите предварително, бях гледала, че има разлика в цените. За туристи от ЕС би трябвало да е по-ниска.
Ако искате "круиз" по Дунав, места на корабчето също ще трябва да си запазите от по-рано, за да сте спокойни.
Евентуално за Св. Стефан, защото и там май беше с гид, но ние не успявахме да отидем в работно време, така че някой друг да каже.
За нищо друго не трябва да се закупуват билети предварително.

# 576
  • Свищов
За корабчето закупихме на място. Имаше поне 3-4 корабчета акустирали към 7-8 вечерта през април. Имаше хора, но не беше тъпканица. Да сме чакали не повече от 20 минути за билет и качване. Това обаче стандартен круиз - без консумация и т.н.

# 577
  • Варна
Здравейте, има ли някой пътувал до Будапеща с автобус? Търся човек с лични впечатления.
Да кажа, че го направихме пътуването с автобус. С Flixbus от София. Нямаше никакви проблеми. От 21,40 София до 11 и нещо в Будапеща. Единствено висенето на сръбските граници беше малко досадно, ама ние сме ходили до Одрин с автобус, така че сме калени.

# 578
Здравейте, моля да споделите, който е оставял багаж на съхранение в града,  предварително ли е резервирал или се разчита на момента, конкретно ще са 3 ръчни и 1 куфар

# 579
Здравейте, моля да споделите, който е оставял багаж на съхранение в града,  предварително ли е резервирал или се разчита на момента, конкретно ще са 3 ръчни и 1 куфар
Аз използвах тези - https://lockersbudapest.com/. Избрах шкаф, който събираше куфарите ни и следвах инструкциите. Не съм правила предварителна резервация.

# 580
Бързам да споделя впечатленията от Будапеща, докато не са ме напуснали емоциите. Препоръчвам за посeщение парламента. Много приятно впечатление ми напарви, че има аудио-гид на български.
Приятна емоция  в мен остави и разходката на остров "Маргарет". Едно от малкото безплатни места в Будапеща. Много добре подръжан парк. Има пеещи фонтани, малка зоологическа градина, минерален басейн (с вход през седмицата около 25лв.) и други неща за почивка.

# 581
  • София
Утре заминаваме за Будапеща ние. Ще пътуваме само двенките с дъщеря ми. По женски. За три дни се чудя колко транспорт да купя? 10бр билетчета (4500 HUF) или 3-дневен пас (5750 HUF)?
Била съм в Будапеща и знам, ч ходихме пеша основно и освен шатъл от-до летището, друг наземен транспорт не бяхме ползвали тогава. Thinking

# 582
Здравейте,  преди два дни се върнахме от  Будапеща, очарователен град .Особено приятни райони са около Св.Стефан и Замъкът Буда. Полсзвахме транспорт единствено  до Площада на героите. мисля, че няма да ви трябват за всички дни единствено ако имате проблем с продължително ходене. Искам само да обърна внимание за нещо ,  за което не бяхме се задълбочили много. Във всички заведения вписват 15 % сервиз, което ок, но след това ти носят  таблет, с който те подканят да оставаш отново бакшиш. Може би така го усетихме ние , сякаш се чака още нещо...но не би било коректно. И реално бакшишът идваше около 25 %. Ако има някой , който ще е за пръв път може да го има предвид. Иначе градът наистина е много приятен за разходки и страхотна кухня....

# 583
Бързо питане, каква е актуалната цената на линия 100 от летището към центъра. Предвид късният ни полет около 23:30ч дали ще бъде с по-разредени часове. Също да попитам колко минути е приблизително пътуването до център и с карта дали може да се плати в автобуса. Благодаря 🩷

# 584
  • София
2200 форинта.
Интервал нощем 30-40 минути.
Пътува около 40 минути до центъра.
Може да се плати с карта.

Общи условия

Активация на акаунт