Пазаруване от Aliexpress.com 65

• 42 253
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
  • София
набелязах си две неща / за по над 30лв/, но как сега стоят нещата с митото... в пощата ли идва, предварително ли се плаща?!
 Има ли активни кодове (за техника)
- за едното - е опция и от немския ибей (мааалко по скъпо), пак ще се прати от Китай..., но  с превозвач от Германия ще се докара и ще платя 3лв.

# 151
  • Бургас
лимита вече не е 30 лв , а 150 евро

# 152
Здравейте, за първи път ми се случва пратка да стои толкова дълго време в РЦС. Имате ли идеи какво може да се случва?

# 153
  • Своге
Здравейте, за първи път ми се случва пратка да стои толкова дълго време в РЦС. Имате ли идеи какво може да се случва?

Ами до сега трябваше да сте ги попитали! Аз след третия ден почвам, да досаждам.Щом вече е в разпределителния център значи е минала митнически контрол. Пишете им или им звъннете още в четвъртък, да не вия върнат ако липсва нещо в адреса...

# 154
Здравейте! Поръчах два различни артикула от един и същ търговец, и двата малко под 200 лв. Изрично написах, че държа да са в отделни пратки, търговецът ми отвърна, че ги е пратил в една. Някой знае ли дали при това положение ще трябва ли да плащам мито?

# 155
  • BG-DE
Възможно е, необлагаемият минимум е 150€.

# 156
  • Бургас
този метод работи и при един продавач, да не ги обединява - изпробвано е https://bg-mam.ma/p/1415184/45264469
при мен последно е поръчвано с тази комбинация

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 15:07 от musicdoubl3

# 157
Просто поръчвайте с няколко дни разлика и ще си спестите главоболията.

# 158
Ако знаех, че ще ги обединят, със сигурност щях да изчакам няколко дни между поръчките. Но си мислех, че като им напиша ясно, че ги искам в отделни пратки, няма как да не ме разберат. Мога ли да отворя диспут на това основание или да споря в митницата?

# 159
  • BG-DE
Не мисля, това дали продавачът ще уважи желанието на клиента си зависи само от него, най-вероятно не ги е обединил за да не плаща две доставки но дори да беше ги пуснал отделно щом са от един профил и за един и същ адрес в разпределителния център пак щяха да ги обединят и ситуацията щеше да е същата. Най-добре е от два профила да се поръчва при такива случаи или да се направи лека корекция в адреса, различна транскрипция например.

# 160
Пускате на два различни адреса

# 161
  • Бургас
Bowtie eдиния на ul_ Tralala 5, другия на ul. Tralala 5

# 162
  • Бургас
това може да се отрази и на нас - в положителна посока
https://offnews.bg/ikonomika/40-vagona-do-burgas-uzbekistan-zaob … p-mar-792188.html

# 163
След като съм пренасочила пратката към местната митница,какво следва?
1.Чакам по куриер транзитна декларация
2.Изваждам митническа декларация-от къде?
3.Плащам митата-къде?
4.Чак сега отивам на митница да освободя пратката и чакам куриер да ми я донесе
Това е,което имам като инфо от DHL
Скрит текст:
В случай, че изберете този вариант, след насочване на транзита ще получите документите и транзитната декларация по куриер на адреса за доставка, посочен на товарителницата. С наличните документи трябва да освободите пратката на местна Митница. Моля имайте предвид, че ще Ви бъде необходимо - ЕОРИ номер, митническа декларация, заплащане на дължимите митни сборове. След приключване на процеса по митническо освобождаване пратката може да бъде получена по куриер или в наш офис след предоставяне на документите от Митница. Моля да имате предвид, че за изготвяне на митническа декларация, ще е необходимо да се свържете с фирма, предоставяща тази услуга

# 164
Нищо не минава през митници вече, не знам за какви митници пишете?! Последната ми пратка дойде през Австрия пощи с локална доставка през техен клон в България. Митото се плаща директно при закупуване на продукт от сайта.

Общи условия

Активация на акаунт