Пазаруване от Aliexpress.com 65

• 42 260
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
  • BG-DE
При закупуване на продукт от сайта се плаща автоматично ДДС, а не мито. Суми до 150 евро  са без мито но все пак зависи от стоката.

# 166
  • Варна
След като съм пренасочила пратката към местната митница,какво следва?
1.Чакам по куриер транзитна декларация
2.Изваждам митническа декларация-от къде?
3.Плащам митата-къде?
4.Чак сега отивам на митница да освободя пратката и чакам куриер да ми я донесе
Това е,което имам като инфо от DHL
Скрит текст:
В случай, че изберете този вариант, след насочване на транзита ще получите документите и транзитната декларация по куриер на адреса за доставка, посочен на товарителницата. С наличните документи трябва да освободите пратката на местна Митница. Моля имайте предвид, че ще Ви бъде необходимо - ЕОРИ номер, митническа декларация, заплащане на дължимите митни сборове. След приключване на процеса по митническо освобождаване пратката може да бъде получена по куриер или в наш офис след предоставяне на документите от Митница. Моля да имате предвид, че за изготвяне на митническа декларация, ще е необходимо да се свържете с фирма, предоставяща тази услуга

Имат телефон. Свържете се с митническия им отдел и говорете с тях по телефона. Най-изгодно и удобно за вас е те да подготвят и пуснат декларацията от ваше име, да ви изпратят платежното за мито и ДДС(каквото подлежи на плащане), платете задълженбията към митницата, изпратете платежното и след това трябва да ви доставят пратката. Не избирайте друг вариант. Това е моят съвет.

# 167
При закупуване на продукт от сайта се плаща автоматично ДДС, а не мито. Суми до 150 евро  са без мито но все пак зависи от стоката.
Благодаря за информацията, аз не ползвам сайта за толкова скъпи продукти. Не съм търговец. Heart

# 168
  • Бургас
айде, китаеца изгоря

# 169

Я, това съм го пропуснала. Значи мога да поръчам нещо за 100 лв. и няма да ме занимават с плащане на ддс в пощата?

# 170
  • BG-DE
Да, точно така. А, аз пък да се оплача от Дойче пост, които ми загубиха една пратка ☹️

# 171
  • Бургас
като гледам в фейсбук, след този статус пратките спират да се движат  - имам повече от 2 месеца защита, но като свърши - каква причина за диспут да избера, китаеца ми се оправдава с празниците
единствено забелязвам че има разлика в кода (Code:Y***********78)

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 13:52 от musicdoubl3

# 172
като гледам в фейсбук, след този статус пратките спират да се движат  - имам повече от 2 месеца защита, но като свърши - каква причина за диспут да избера, китаеца ми се оправдава с празниците
единствено забелязвам че има разлика в кода (Code:Y***********78)

Случайно YT да е началото на кода? Тогава сайта https://parcelsapp.com/en ще даде още един код само цифри и този код е за Спиди. В случай, че е различно моля споделете началните букви или проверете сами в сайта. Ще даде кой куриер е за Европа. DPD са с представител в България Спиди.

# 173
  • Бургас
нямам представа какъв е този код, така ми го пише, само преди получих - Code:**********************00 - но на следващия ден изписа, че е обединена
а каинио не отговарят https://www.cainiao.com/en/contactus.html?spm=cainiao.20208488.e … .1.f5d0Z3bzZ3bzUa

cainiaoglobalpr@list.alibaba-inc.com

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 20:40 от musicdoubl3

# 174
  • Варна
Здравейте.
Доста съм пазарувал от алиекспрес, за първи път изпадам в ситуация, в която ми искат официален документ от пощенски клон, че пратката не е пристигнала (има отворен диспут и продавача иска да ме работи). В личен чат си каза, че пратката е изпратена на погрешен адрес, има скрийншот на това и е приложен към спора, но от aliexpress case managеment team искат и документ от поща?! На някой случвало ли му се е нещо подобно?

Иначе в сайта на бг пощи пише, че на 23.12.22г пратката е в митница София и чака да бъде представена на представител и до там. А моят адрес за получаване е във Варна, това също им го обяснявам на агентите, с които успях някак да пиша на живо, ама те си искат писмото и толкова. 🤷🤦

П.П. На 99% съм сигурен, че дори няма изпратена пратка, а има даден номер за проследяване, не знам как точно се случват нещата, но просто късно видях отзивите за продавача...

# 175
нямам представа какъв е този код, така ми го пише, само преди получих - Code:**********************00 - но на следващия ден изписа, че е обединена
а каинио не отговарят https://www.cainiao.com/en/contactus.html?spm=cainiao.20208488.e … .1.f5d0Z3bzZ3bzUa

cainiaoglobalpr@list.alibaba-inc.com
Обединените пътуват с Експрес уан. Кода почва с 15

Иначе в сайта на бг пощи пише, че на 23.12.22г пратката е в митница София и чака да бъде представена на представител и до там. А моят адрес за получаване е във Варна, това също им го обяснявам на агентите, с които успях някак да пиша на живо, ама те си искат писмото и толкова.
Какво ги питахте ЕМС дали пакес с номер EB779379935CN е за вас? Отговорят ли ви, че не е това прилагате към диспута.
Скрит текст:
Какво като адреса ви е във Варна? Всички пратки се обработват в митница София. Вие какво очаквате да ви я пратят в кварталната поща и там да дойде митничар да я обработи специално за вас. Нещо сте с грешни представи и предполагам също сте объркали и нещата в Али за да искат такъв документ, но вие си знаете и вие ще си се борите с проблема. Дано намерите правилният начин.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 23:44 от netman71

# 176
  • Варна
netman71 - до момента всички пратки пристигат във Варна, в пощенския клон по местоживеене или в този, където е митницата за оформяне на документи. Първоначално всички пратки се обработват в София, след това се препращат към локалните подразделения, или мислите, че трябва да отида до София за да освободя пратката?! 😆

От Али ми искат такова писмо, защото пишело, че пратката е пристигнала в страната получател, а това, че е на 450км разстояние явно не е проблем. Дадоха ми и примерен вариант на писмото, което им трябва за доказателство.

# 177
netman71 - до момента всички пратки пристигат във Варна, в пощенския клон по местоживеене или в този, където е митницата за оформяне на документи. Първоначално всички пратки се обработват в София, след това се препращат към локалните подразделения, или мислите, че трябва да отида до София за да освободя пратката?! 😆

От Али ми искат такова писмо, защото пишело, че пратката е пристигнала в страната получател, а това, че е на 450км разстояние явно не е проблем. Дадоха ми и примерен вариант на писмото, което им трябва за доказателство.

Точно така мислят митниците не аз. Помислете и вие. Щом търговеца твърди, че го е пратил на фалшив адрес значи адреса може да е София и по вашата а и по нормалната логика отива в ... Софийска митница. Но какво се обясняваме. Има си ЕМС с тях трябва да се разберете за кого е и какво се случва.
Пак помислете като не е за вас защо ще ходи във Варна и ако не можете да осъзнаете проблема не пишете, защото не ви се получава с разясненията.

# 178
  • Бургас
явно китайските митници нещо са се усъмнили, продължи си пътя

ако си поиграеш с някоя програма, дали няма да стане

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 14:41 от musicdoubl3

# 179
  • Варна
musicdoubl3 - ще стане с някоя програма. Но целта ми не е да мамя, аз си искам или пратката или парите. От ems Варна ме пренасочиха към София, да се свържа с тия, които отговарят за международните пратки. Те пък не вдигат телефона (това в делничен ден), като жената от Варна ме предупреди, че 'трудно вдигали'?!
Пратих им днес мейл, да дадат малко информация да имам черно на бяло, утре ще отида и до офис и ще видим какво ще ми кажат.

Общи условия

Активация на акаунт