Пазаруване от Aliexpress.com 65

• 42 291
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
Може да не е изгубена. Имах пратка, която шипната на 8 февруари, от 18 февруари до 16-17 март стоя транзит. След това като пуснах диспут изведнъж "кацна" в Будапеща, мина митница и отново запецна. След известно време се появи с Еконт и си я получих.
На търговеца му дадох 2 звезди щото на практика чаках 2 месеца доставка, на нещо, което нито беше евтино, нито беше с безплатен шипинг.

# 511
Не знам, просто наистина в последните месеци получих не малко пратки с тях, запозната съм как работят и какви са сроковете им, много е странно две седмици да стои в приемащ офис в страната, потвърдено и от тракинга в техния сайт, и никой да не знае къде е, какво се случва. Диспут ще е накрая, но какво е виновен китаецът, че нашите са неориентирани и не знаят защо са на работа.

# 512
  • София
Не знам, просто наистина в последните месеци получих не малко пратки с тях, запозната съм как работят и какви са сроковете им, много е странно две седмици да стои в приемащ офис в страната, потвърдено и от тракинга в техния сайт, и никой да не знае къде е, какво се случва. Диспут ще е накрая, но какво е виновен китаецът, че нашите са неориентирани и не знаят защо са на работа.
Грешна ви е логиката. Не вие, китаецът е избрал тази фирма, вие не се интересувате от неговите мотиви и проблеми, само искате да си получите пратката. Както той си е взел парите, не го интересува откъде сте ги намерили и дали не са последните ви.

# 513
Аз започвам да се нервя с Експрес уан. От 22 пратката ми е в техен приемен офис в София, обикновен след получаване в приемен офис идва до 2-3 дни. Звънях, писах - никакъв отговор. На тоя телефон никой не вдига, мейлът е от преди дни и явно и него не четат. Някой имал ли е такива премеждия с тях? Не ми е толкова важна, 20тина лв. са, но ме дразнят изключително.
Прилича ми на Пратка забутана в междинна спирка. Коя е обаче тази спирка не мога да отгатна. Вие казате експрес уан, но там дали са съгласни с вас и защо не ви я доставят? Как тук в групата можем да ги накараме? Пратете им мейл за бомба във вашата пратка. Сега е модерно. Ха ХА Ха. Може да изкарат всички пратки от склада и да намерят вашата за да я унищожат. Ще прежалите едни 20 лева, но кеф цена нема.

# 514
Междинната им е в България, само при пристигане в България може да се проследи от техния сайт. На диспут отиват нещата, какво да се прави Grinning

# 515
Междинната им е в България, само при пристигане в България може да се проследи от техния сайт. На диспут отиват нещата, какво да се прави Grinning
Преди да влезе в България се вижда тук https://eurodis.com/
Като е вече в България значи тормоз на продавача. Кажете му да ги разрита или да прати снимка на разписката от изпращането. Може да се подлъже. С копие от разписката ще ги направите диви и щастливи. Може даже и да ги съдите с такова копие.

# 516
Ъпдейт - след като вчера копирах абсолютно всички мейли на всички техни офиси в мейла си, днес изненадващо пратката се откри - е, трябва да си я взема от другия край на София, но все пак се откри Grinning

# 517
  • Бургас
Ъпдейт - след като вчера копирах абсолютно всички мейли на всички техни офиси в мейла си, днес изненадващо пратката се откри - е, трябва да си я взема от другия край на София, но все пак се откри Grinning
грешен офис и аз имах този проблем, ако ви се пише още мейл
https://bg-mam.ma/p/1415184/45275584

# 518
Е поне някакво развитие има ...

# 519
Здравейте искам да си поръчам душ система от Али, но до сега не съм поръчвала толкова скъпа и обемистата поръчка притиснявам ме дали ще я спрат на митница и дали ще плащам допълни такси. Пише че я има в склад в Чехия и Испания

# 520
  • Варна
Ако е от европейски склад няма да заплатите нищо допълнително.
Все пак може да пишете на продавача за да ви потвърди това, че има случаи да пише, че се праща от европейски склад, а всъщност е от Китай и после се появяват непредвидени разходи.

# 521
Здравейте искам да си поръчам душ система от Али, но до сега не съм поръчвала толкова скъпа и обемистата поръчка притиснявам ме дали ще я спрат на митница и дали ще плащам допълни такси. Пише че я има в склад в Чехия и Испания
Скрит текст:
Да каже търговеца. Култулно го питате да не тръгне стоката от държава извън ЕС, защото отказвате получаването когато отива на митница.
Те да се уточняват начислено ли е VAT (ДДС) при вноса в ЕС. Не е начислено плащате всичко включително митническата обработка. Излъже ли пак сте вие. Начислено ли е нищо не плащате. Склад на търговец ми може но когато стои необмитено (някой им казвали безмитна зона) и прати от там пак ще ви натовари с всички митнически ангажименти.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 11:41 от netman71

# 522
  • София
Хора, не разбрахте ли, че в повечето случаи ДДС е включен в цената, съответно няма причина да я спрат на митница. Дори да не е от европейски склад, няма значение.
Поръчах телефон за 300 лв. още преди ДДС, в пика на пандемията и затворените летища и пак успя да дойде на 89 ден и още си работи съвсем прилично.

# 523
  • Бургас
дори и извън ЕС да дойде тази душ система, няма да е спрат митниците

# 524
дори и извън ЕС да дойде тази душ система, няма да е спрат митниците
Като продавача не внесе ДДС-то и за 20 стотинки пратка ще спрат ...

Общи условия

Активация на акаунт