Време е за ИКЕА! - Тема 39

• 50 355
  • 771
  •   1
Отговори
# 345
А някой писал ли е на шведския мейл ? Нямам намерение нито да чакам транспортната фирма , нито вратичките цели 3 месеца . Ще си поискам парите обратно !

А от тук какво ти казаха от съпорта им, та искаш да пишеш на някого в Швеция?
Ако не си платила на фирма в Швеция, от там нямат какво да ти връщат, по принцип.

# 346
  • Варна
Моя диван поръчан на 10 декември, вчера беше доставен. От Икея беше подготвен и предаден на CVC още на следващия ден. От там нататък беше изпращан в грешна област и т.н.. След много мейли и разговори, нерви и чакане на някаква информация, дивана беше доставен 'извънредно' - в събота.
Много съм разочарована от транспортната фирма.
Разочарована съм и от Икея, защото всъщност съм платила на тях, а от тяхна страна няма инициатива и проследяване за довършване на покупката в сроковете които сами са заявили.

# 347
Някой ползва ли абсорбатор/аспиратор от ИКЕА?
Харесват ми някои на външен вид, пусках ги в магазина, тихи са сякаш.
Търся отзиви от ползващи в реални условия.

Нашата кухня е от Икеа, абсорбаторът също. Безшумен е и дърпа добре. Нашата кухня обаче е с прозорец, та отваряме и него, че аз хич не обичам да ми мирише на готвено.

Като недостатък мога да посоча, че няма възможност абсорбаторът да е изключен, но лампата му да свети. Или двете са пуснати, или нищо.

# 348
Моя диван поръчан на 10 декември, вчера беше доставен. От Икея беше подготвен и предаден на CVC още на следващия ден. От там нататък беше изпращан в грешна област и т.н.. След много мейли и разговори, нерви и чакане на някаква информация, дивана беше доставен 'извънредно' - в събота.
Много съм разочарована от транспортната фирма.
Разочарована съм и от Икея, защото всъщност съм платила на тях, а от тяхна страна няма инициатива и проследяване за довършване на покупката в сроковете които сами са заявили.
Онлайн ли го поръчахте или в магазин?

Направо се стреснах от написаното. Ние в събота ходихме до Икеа и купихме диван с опция доставка и качване до апартамента. Дадоха ни дата другата събота. Пуснах сегашния в продажба и веднага го купи едно семейство. Не очаквах да стане толкова бързо, даже се чудехме как ще го съхраняване, докато стане продажбата. Сега сме на надуваем матрак. 1 седмица ще издържим, но ако е месец, не знам какво ще правим...

П.П. Заменихме Ektorp, от който сме много доволни, с HOLMSUND, защото искахме разтегателен. Бяхме тръгнали за друг, но решихме да поседнем на всички и този се оказа любов от пръв поглед Simple Smile

# 349
  • София
Когаго се поръча онлайн стават проблемите, чаках мебели, разправях се и нищо, накрая отидох и ги поръчах от самия магазин и след 2 дни ми ги докараха.

# 350
Искам да направя поръчка от онлайн магазина им, като има опция до офис партньор, но никъде не мога да намеря  кой е този партньор и негови адреси . Ако мога да помоля за малко съдействие.

# 351
Преди бяха интерлогистика.
Сега са cvc..с тях доставят.
Не знам не отпадна ли опцията като смениха доставчика. Звънни на икея.

Не е достъпна услугата, от сайта:

[i]други опции за доставка при поръчка онлайн

• Доставка до магазин на ИКЕА

Вижте повече за опцията Поръчай онлайн и вземи от магазин

Доставка до офис на партньор - Услугата временно не е активна.

Вижте повече за опцията Поръчай онлайн и вземи от офис на партньор

Проверка статус на поръчка [/i]

# 352
  • Варна
Не се сърди, човече, онлайн беше поръчката, аз поръчах FRIHETEN диван. Отговаря на мястото като размери, механизма за разтягане е ок, има ракла. Взехме го за вилата и доставката беше до там, етрополска Рибарица. То си е село, има си пощенски код и т.н. ... ама защо да четат, бяха го пратили към тетевенска Рибарица. Там седя повече от седмица и т.н. .
Тъй, че за големите градове би трябвало поне такива грешки да няма.

# 353
  • Varna, München
.

Като недостатък мога да посоча, че няма възможност абсорбаторът да е изключен, но лампата му да свети. Или двете са пуснати, или нищо.
[/quote]

И ние сме с абсорбатор от икеа , но  лампата може да свети без да е пуснат. Аз съм доволна, не е много Шумен, дърпа добре.  От тези за вграждане е.

# 354
  • София
https://www.ikea.bg/rooms/kitchen/kitchen-appliances/extractor-h … zh-80-sm/50526991

този съм харесала, гледам че има отделно копче за осветлението.
на мен ми е важно да свети без да работи абсорбатора.

# 355
Да, писах. Поискаха ми данни за рекламация, дадох ги, сега чакам отговор.
Точно два месеца по-късно, познайте дали имам отговор на рекламацията (уж е със срок 30 дни) Smiling Imp

# 356
Аз при такъв случай писах на Месинджър няколко пъти, докато не ми разрешиха проблема. Там ми отговаряха веднага 👍

# 357
И аз така. И до КЗП.

# 358
Не искам, повече нерви и време ще изхабя за нови жалби, отколкото е стойността на въпросната стока (4 лева). Прежалила бях сумата още тогава, просто ми беше интересно как ще се развият нещата, ако подам рекламация (отговор - предвидимо се развиха).

# 359
И аз към чакащите ред за рекламация. Един сушилник дойде целият надраскан, всички продукти бяха пуснати свободно в кашона и едно в друго са се наранили. На 14 декември писах, на 4ти януари получих одобрение и да съм чакала обаждане от тях, ама такова до ден днешен няма.

Общи условия

Активация на акаунт