Време е за ИКЕА! - Тема 39

• 50 354
  • 771
  •   1
Отговори
# 360
  • Сред мелниците

Някой ползва ли абсорбатор/аспиратор от ИКЕА?
Харесват ми някои на външен вид, пусках ги в магазина, тихи са сякаш.
Търся отзиви от ползващи в реални условия.
Аз имам аспиратор, както и печка, миялна и т.н.
. Харесва ми, мощен е, относително тих. Със сигурност много по-добър от другия който имам в друго жилище, който е известна и скъпа марка.
По принцип техните уреди са със странни имена, но производителят е от известните в бранша.
Не знам защо го пазят в тайна

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 19:24 от В (като Вятър)

# 361
Не са ли производство на Електролукс уредите им?

# 362
Не са ли производство на Електролукс уредите им?

По разни чужди форуми съм чела, че по-евтините са Индезит, по-скъпите - Електролукс. Доколко е вярно, не съм задълбавала.

Ние се спряхме на уреди от Икеа единствено защото кухнята ни е от там и беше най-лесно за логистиката и монтажа. Имах съмнения за уредите и бях питала в темата (или май беше в другата за Икеа). В крайна сметка взехме от по-скъпите. Ползваме ги година и половина без забележка. И все пак не смея да ги препоръчам все още. Ще мога да се изкажа категорично след пет години.

# 363
Нали си имат гаранция, защо се притеснявате? И май е по-дълга от обичайната....

# 364
Нали си имат гаранция, защо се притеснявате? И май е по-дълга от обичайната....

Предпочитам да не стигаме до гаранциите. Направо си представям колко ще бъдат отзивчиви и как веднага ще дойдат и ще оправят всичко.

# 365
Може да има забавяне, но икея никога не са се измъквали и винаги са спазвали закона, личен мой опит. Аз не бих имала притеснения в тази насока. Няколко рекламации съм предявявала, винаги съм си получавала парите, даже и ваучери за компенсация са давали.

# 366
Както казах, предпочитам да не стигаме до гаранция и рекламации. Досега не ми се е случвало с уреди, дано тези да не са ми за сефте. Те със сигурност ще спазят закона, но въпросът е кога и как точно.

Ясно е, че рекламация за надрана етажерка не е като за неработещ хладилник. А и като чета в темата, те уважават рекламации след десетки изписани мейли и оплаквания. В тукашната не знам как е - не ни се е налагало да се занимаваме с такива неща. Дано и да не се налага.

# 367
  • Варна
Верно ли? Аз пък не мисля, че някога ще ми отговорят на рекламацията за шкафче за баня отпреди не знам сигурно 2м вече. Може би ако пак седна да се занимавам с КЗП евентуално.

# 368
Ами занимай се...лесно няма никъде Simple Smile
Това е съвсем добронамерен съвет.

# 369
  • Варна
Ами писнало ми е вече. То последно време каквото и да купя, все до КЗП стигам. Особено пък тая комуникация с Икеа дето клони към 0 до гуша ми дойде. Затова се учудвам, че твърдиш, че не се били измъквали. Явно аз нямам късмет нещо.

# 370
Да, твърдя го от личен опит, за да е от помощ на някого, не за друго.
Да, налага се писане на жалби. Да, налага се подсещане с имейли, да, налага се често звънене.
Но накрая винаги това се отплаща...
И накрая си спазват закона.

Писала съм за моите случаи-счупени чинии, счупено чело за чекмедже, подмяна колелца на офис стол - всичко ми е заменено със здраво за тяхна сметка, имам два пъти и ваучер-компенсация.
Единият път пусках жалба, другите два пъти се наложи да им пиша в месинджъра ...
Тегави са с комуникацията, спор да няма...но аз лично пак и пак ще поръчвам от тях, защото знам, че накрая при проблем, той ще бъде отстранен Simple Smile

Гледам плотовете за бюра в момента, много лоши са им размерите - 60 см ми идва тясно, имаше един 80/140, но сутринта се изчерпа...

# 371
  • Пловдив
Тета, ние взехме бюро с тези размери от Юск. Между другото, по-добре изглеждаха от същите в Икея, а разликата в цената при намаление, а и ваучър за допълнителни 15%, хич няма да я коментирам.

# 372
  • Варна
Просто в началото както го написа прозвуча все едно пускаш рекламация и те ти я уважават без да се налага да ги дириш под дърво и камък и да ги ръчкаш 200 пъти.

# 373
Тета, ние взехме бюро с тези размери от Юск. Между другото, по-добре изглеждаха от същите в Икея, а разликата в цената при намаление, а и ваучър за допълнителни 15%, хич няма да я коментирам.

В юск няма размери 80/140-160...
Търся за работата, искаме да си подменим едно с ново, но да е широко и дълго, а и евтино...за това в икея гледам. Но и във Виденов харесахме две, там поне доставка няма да плащаме...но пък са много тънки там.

Диди, ръчкам, ръчкам...не е без ръчкане.

# 374
  • София
Е кел файда да поръчвам оттам и да ми скъсат нервите после, не мерси повече никога поръчки он лайн от Икея! Само на място!

Общи условия

Активация на акаунт