Време е за ИКЕА! - Тема 39

• 50 219
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Във Варненската Икеа поне за два пъти се сещам когато са ме питали дали искам да ми приспаднат точки.

# 481
  • София
Мен също ме питат всеки път (ИКЕА София,).
А не пазарувам супер често.

# 482
  • София-Младост
Ааа, имат полза, нали така те стимулират да пазаруваш пак при тях. Те са си изчислили печалбата...🙂100лв са им капка в морето, а ти колко си им дала за тези 25000 точки...май 5000лв.
О, да, факт е това, натрупаха се от покупката на кухнята. Но вчера купувах неща, които хем трябва да се купят, хем точно сега 200+ лв. не ми се даваха...и затова ми стана приятно:)
А от мин.година, когато са се натрупали тези точки, съм пазарувала поне 10 пъти и нито веднъж не ме попитаха.

# 483
Здравейте, имам столът по-долу но дамаската му се захаби, особено възглавничката за глава. Някой може ли да препоръча калъф за него?

Това, което днес видях в икеа е калъф-възглавница с дунапрен, който е 60лв и ще трябва да махна моя бежов, за да сложа този… това ми е план Б, но все се надявам на А Simple Smile

# 484
Хубави ли са матраците на Икеа? Загледах някакъв ама само от сайта. Пише средно твърд. Като гледам описанието е абсолютно средняшки матрак въпреки,че от им е от скъпите в раздела "с пяна". Става дума за някакъв AKREHAMN. Ако някой има отзиви...

# 485
Здравейте, имам столът по-долу но дамаската му се захаби, особено възглавничката за глава. Някой може ли да препоръча калъф за него?

Това, което днес видях в икеа е калъф-възглавница с дунапрен, който е 60лв и ще трябва да махна моя бежов, за да сложа този… това ми е план Б, но все се надявам на А Simple Smile

https://www.etsy.com/listing/1103237673/ikea-poang-cover-ikea-po … s=1&from_search=1

Или пишеш poang chair cover и намираш много други варианти

# 486
Здравейте!
Някой дали има идея на каква височина повдигат шкафа тези крака?
https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/living-room-syste … 2-br-k-t/20390574
Пише, че са високи 10см, но това цялата височина на крака ли е и ако е така, значи шкафа ще е повдигнат на 7-8см може би? Не намирам информация в инструкциите, ако някой ги е виждал и мерил ще съм много благодарна!

# 487
Хубави ли са матраците на Икеа? Загледах някакъв ама само от сайта. Пише средно твърд. Като гледам описанието е абсолютно средняшки матрак въпреки,че от им е от скъпите в раздела "с пяна". Става дума за някакъв AKREHAMN. Ако някой има отзиви...
матрак не си купува по картинка. Трябва да с легне, защото усещанията са различни на различните видове. Чак сле д като се запознаеш с видовете твърдост и материали, можеш да си го купиш от интернет.
Аз, лично, спя на матрак тип сандвич,  с кокос и  пяна.

# 488
  • София-Младост

Raffaella_
Според мен е "чистата" височина, без частта, която влиза в шкафа за закрепване. Т.е. ще го повдигне на 10 см.

# 489
Благодаря! Звучи логично, тъй като абсолютно всички други крака са по 10см, но ми трябваха 7 и се надявах да стане номерът с тези. Уви..

# 490
Ако не се лъжа, мебелните крака вървят през 2 см и са четни- 6,8…

# 491
Писах и в темата за мека мебел, но още нямам отговор. Може би тук е по вярното място. Някой ползва ли диван кивик. Моля за мнение. Дамската, мекота,удобство.нямам възможност да го видя на живо. Искам удобен мек диван,не твърд.

# 492
Здравейте,

случайно някой от вас да е купувал от тези кутии?
https://ikeabg.azureedge.net/images/1860x1860/2/variantimages/80066723/3.jpg
Но питам за малкия размер, които са една върху друга.
Последните пъти като ходя в Икеа се оглеждам за такива, но има само от 1,3 л и по-големите. Тези малките не съм ги виждала в магазина, а и на сайта не ги намирам.

# 493
Пак са вдигали цените...

# 494
Здравейте! Не съм чела темите назад и вероятно е коментирано, но все пак ще си позволя да попитам.
Някой има ли този модел кушетка:
https://www.ikea.bg/products/beds/guest-beds-day-beds/hemnes-kus … medzheta/90349326

Удобна ли е за разпъване, прибиране. Матраците, които могат да се купят към комплекта качествени ли са или евентуално да търся други... Може ли да се спи комфортно на тях?
Подходяща ли е за детска стая? С детето много харесахме кушетката. Тя иска да има и легло и диван, а стаята е малка. Това е най-близо до желанието й. За сега би могла да спи без да разпъваме, но след 2-3 години ще се наложи ежедневно разпъване... Приемам съвети.

Другото, за което търся мнение е ето този диван:
https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/two-seat-sofas/ekto … en-divan/49319997
Отново - удобен ли е, дамаската как е, цапа ли се лесно...

За протокола: Онзи ден поръчах 4 рафта. Пристигнаха за 3 дни. За първи път имам толкова бърза поръчка. Нямам забележки към продуктите.

Може би вече сте купили кушетката, но да споделя моя опит, понеже миналата пролет и аз търсих такава информация и нямаше много Wink
Като цяло кушетката е добра. Използвам я за ежедневно в събрано състояние с матраци с единично опаковани пружини. Имах съмнения доколко 10 см матрак ще е ок, но и разтегната се спи спокойно, няма неприятни усещания. За мен големият ппоблем дойде с това, че за да бъде разтегната, на практика трябва да бъде поставена върху под без килим, както и пред нея да има още 80-90 см непокрит под. Колелцата на изваждащата се скара са направени така, че ако пред щушетката има килим, а тя е поставена на пода, скарата не може да се движи. Пробвахме и цялята да е върху килим - вариант, показан в инструкциите, и пак не е добре. За мен е доста неприятно това, налага се да навивам килима при разтягане. Още мисля вариант за решение.

Общи условия

Активация на акаунт