След 20 години заедно ми каза, че иска да се вижда с 20 годишна.

• 11 880
  • 210
  •   1
Отговори
# 135
Време е и за един по-рязък коментар.
Първо мъж на 40 години е в разцвета на младостта си и не виждам никакъв проблем да забърше нещо 20 годишно едното таковане, пък дори и за сериозна връзка. Моята маникюристна има разлика с мъжа (38г) си повече от 15 години и са на път да реализират плановете си за семейство.
Виж, жена на 40 години.. Но не това искам да кажа.
Аз лично изпитвам много много смесени чувства към жени, които стоят много години с партньори без развитие и после като се разделят и се почва "Ох, ама аз как не съм го познавала, ама той какъв бил, що бил". А ти къде спа тия 20 години? Или несъзнателно се пречупи заради неговите нежелания и ти да нямаш желание за нещо повече? Бъди честна и откровена пред себе си какво точно си си мислела... 
Отделно виждам, че недоволстваш каква работа имаш - Ами защо не я смени нея? Защо не се изучи да се развиваш и да работиш нещо, което те удовлетворява? Звучиш ми като човек, който не е по напъните, пуска се по инерция, не обича да излиза от зоната си на комфорт и сега когато това се случва, се чудиш и маеш откъде ти е дошло.
Приеми този развой на събитията като знак от съдбата и, че когато истински искаш нещо трябва да се вземат решения и да се предприемат действия, пък било то не особено приятни за теб към момента.

# 136
Не винаги се развиваме в това което сме учили или искали.
Но иска ли човек развитие и по-добър живот - може да се получи.
Аз също не работя това, което съм учила, но е факт, че висшето ми е отворило други врати.
НямаСмисъл, авторката има висше - физик е.
Сега защо тя е избрала цял живот като продавачка не зная. Тя си знае. Но може да я устройва заплащането. Може и самата работа да и доставя удоволствие.Има продавачи за 800, но познавам и продавач-консултанти взимат и по 2000 лв. То зависи и какво продаваш. Има хора си имат талант в това направление, не е за всеки да можеш да продадеш, да омаеш.
Имам познат е учил атомна физика, учил е и в консерваторията. И като физик е работил, но е работил и като оперен певец. Когато работихме заедно работеше като търговски представител. И продавач е бил. И от счетоводство разбира и от право. Курсове е карал.
В момента пък вече е директор в логистична компания на няколко отдела.

# 137
Въпросът е, че когато не си удовлетворен от нещо, не стоиш и се оплакваш, а търсиш промяна... Какво е нужно за тази промяна в случая - дали преквалификация, дали просто елементарен напън да си потърсиш нещо друго. Не знам какъв е случая. Просто ми прави впечатление, че - "работата туй" "мъжът ми туй" - пораженческо мислене. Мъчи се по някакъв начин да прехвърли отговорността на всичко друго, не и нав себе си... Но като жена на 40 години трябваше да е разбрала, че животът е низ от СЪЗНАТЕЛНИ избори. Било то да не напуснеш връзка, която не те удовлетворява или да стоиш на скапана работа.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 15:04 от НямаСмисъл

# 138
Авторката ако имаше дете, сега проблемите и главоболията й щяха да са далеч по-големи. Боядисания физик можеше да си бие камшика без въобще да го спре детето. Един мъж на 40 започне ли да се кипри и да си "прави корекции" значи още е на пазара. Сериозен мъж може да се гримира само ако е кукер или е новозеландски ръгбист. Между другото и жени съм виждал гримирани като ръгбисти. И не на стадиона.

Eдна жена на 40+ може да се " тъкми " един мъж на 40 - Неможе ? а да тък е БГ мама и мамите се подкрепят .Мъжете са да осигуряват финансите , да ухажва СОБСТВЕНАТА СЪПРУГА , да си затваря очите ГА се кипри / съпругата де за друг /  , за да иска 20 годишна - ами и жена му иска  20 годишно агънце - зашо да си кривим думите

# 139
...да си затваря очите ГА се кипри / съпругата де за друг /  , за да иска 20 годишна - ами и жена му иска  20 годишно агънце - зашо да си кривим думите

В голяма грешка си, бате. За чужди мъже се кипрят само аматьорките. „Професионалистките“ (не в онзи смисъл, моля, моля) се кипрят... заради другите жени.
Цяла седмица да ти се фръцка колежката с едни и същи тоалети, две години да ходи с едни и същи обувки и цял месец да не си подменя лака, едва ли ще забележиш. И със скъсан чул да ти се появи, пак ще точиш лиги, ако си ѝ мераклия.
Но колежките ви например (защото всички жени го правят, дори и най-добрите приятелки) веднага ще ѝ разкостят визията, чак до преброяване на космите на главата.
Абе, мъжете, като не разбирате, що се месите? Simple Smile

# 140
  • Пловдив
Цитат
Първо мъж на 40 години е в разцвета на младостта си...
Разсмя ме.
Никой пол на 40 не е в разцвета на младостта си. Дори мъжете. Дори Карлсон, който живее на покрива. И жените също не, колкото и да е на мода да се казва обратното.
40-годишните мъже забърсват 20-годишни девойки, и сега, и вчера, и преди векове, не защото на 40 години са свежи младежи, а защото жените не държат на младостта у партньора, мъжете държат, така са устроени. И 50-годишни има, които забъркват девойки. Пак си умират след 20-30 години дърти дядовци, колкото и да са били на 50 "в разцвета на младостта си" и колкото и млади гаджета да са забърсали. Но поне им е хубаво, да.

На авторката не знам какво да и кажа, освен да и пожелая щастие с друг.

# 141
40 годишните ходят по 20 годишни да се докажат, че още уж могат.

# 142
Абе хубавото на 20 годишното е, че е на 20

# 143
Цитат
Разсмя ме.
Никой пол на 40 не е в разцвета на младостта си. Дори мъжете. Дори Карлсон, който живее на покрива. И жените също не, колкото и да е на мода да се казва обратното.
...
Явно не в разцвета на младостта, но в разцвета на живота си - определено. Важи също и за двата пола. И за Карлсон, който живее на покрива.
Младите могат, но не знаят.
Старите знаят, но не могат.
На 40 хем знаеш, хем можеш.
Simple Smile

# 144
Това като да си майор в армията.
Нито йух като на лейтинант, нито заплатата като на полковник.

# 145
Ако е за йух, не е ли ооще по-добре новобранец? Satisfied

# 146
Пуста лакомия...
Направо да идва лейтинанта с един взвод новобранци.

# 147
Втрещи ме това със съсипването на живота. Нищичко ли не взе и не ти остана от тези 20 години, та раздялата е повод за такава равносметка. Аз не виждам нищо лошо, човекът иска тръпка, честен е с теб и това е. Щом ти е било ок през годините, значи не са пропилени. То всъщност са, но мъжа не е виновен. Ние всички сме пилели времето си някъде, с някого, за нещо... То си тече, всичко тече....

# 148
  • София
Покрай моята раздяла, започвам да осъзнавам, че основното е да простиш на себе си, че си била с този човек. Това е, което ни яде. Хора сме, жени сме, видели сме нещо в него тогава, което вече го няма сега. Нормално е да не можем да предвидим промяната у някой друг.
Прости си и давай напред!

# 149
Цитат
Разсмя ме.
Никой пол на 40 не е в разцвета на младостта си.

Така е, не е разцвета на младостта, но пък и не са спаружени и с бастуни...Не знам ти какви 40 годишни чичаци познаваш, но мъжете около мен, в частност и моя, изглеждат повече от добре (минути за реклама) Wink
Както има и 30 годишни с теме като самолетна писта и със шкембета.. Аз лично имам колеги, които от 25 годишни изглеждаха по този начин.
Както има и жени на 40, които изглеждат много добре разбира се, но за жалост не са много мъжете, които ще предпочетат нея, пред нещо с 5-10-20 години по-младо. Но не важи с пълна сила за всички..

Общи условия

Активация на акаунт