🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 8 (24.10 - 30.10) 🐄

• 38 794
  • 863
  •   1
Отговори
# 285
На мен ми липсва тази битка за съжаление, която би объркала доста сметки и би направила играта много по-непредвидима. Внимавайте какво си пожелавате. Искахте по-малко битки и сега положението е почти нулево в това отношение !

# 286
Опаковането на Триумфалната арка в Париж го направи родственик на Явашев. Но френското общество никак не хареса тази " творба ".
Аксения е хубава и не е глупава. Защо да няма самочувствие?  Значи Симона го раздава примадона, а има акъл колкото едно аспиринче и се е направила на....бе ужасно изглежда след корекциите.

# 287
Аксения е хубава и не е глупава. Защо да няма самочувствие? 

Самочувствието не е нещо лошо, особено когато е с покритие. Но самоизтъкването е.
Тя победи на Арената една от най- слабите жени в двата отбора. А на теста победи, определено най- глупавият мъж там. Не мисля, че постиженията и показват нещо повече от това, че е по- добра от тях, което лично аз не зачитам като голямо постижение.
Изказването и, че за една седмица е доказала, че е силна на Арената и умна, освен красива, както всички виждаме според нея, беше излишно самоизтъкване, което говори за липса на скромност и смиреност в победата и.
За подобни неща Новите са широко критикувани.

# 288
Новите са критикувани защото злорадстват ,а Аксения просто показва самочувствие без да се присмива на стария си отбор. Не съм вярвала,че аз ще я защитавам но наистина нищо лошо не прави и не виждам като да се е надула чак толкова от победата си

# 289
Аз не съм седнала да я хваля и защитавам Аксения, ама и вие, дето не я харесвате, от 9 кладенци вода ще донесете да ни убедите колко е долна...

# 290
  • Вестерос
Как определихте Валерия за толкова силна, незнам. В нейния сезон на дуели не е ходила, единствено на полуфинала се изправи срещу приятелката си.
Така, че аз съм напълно склонна да вярвам, че Ваня може да я бие!
На полуфинала Валерия не е била срещу Виолета, а Виолета беше срещу Алек Сълзата и го отстрани.
Валерия е печелила 4 имунитета от ратайство, тогава играеха игри за това.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0_2017

Валерия се справи супер с битките на финала също.
Добре, не се е изправила срещу приятелката си, а срещу Елена. Което не променя факта, че не ходила на дуел.
Заради сълзата, не смееха да я пращат или дърпат на дуел.
Не точно, харесваха я другите, виждаха как се справя със задачите, четири победи за имунитет от ратайство също бяха фактор. Дори и срещу Елена пак си се води елиминационен дуел, въпреки че мисля имаше нещо, че Елена май ѝ пусна играта, тъй като нямаше шанс на финала поради тъпите си заговори и изцепки.

# 291
  • София
При прогресивния данък в нашите географски ширини масово ще се крият обороти - така че данъците да се определят при по-ниска ставка. При скрити обороти - няма да има ДДС, което е много по-сериозен източник на приходи в бюджета.
Този филм сме го гледали, гледали преди години - ясно е, че се прави и че ще се прави.
 Да се мисли за връщането му е голяма глупост.

# 292
Тифани, ти го виждаш по един начин, а аз по друг. Няма да споря. Когато Валерия влезе в битка, тогава ще видим колко е силна!

# 293
Аз не съм седнала да я хваля и защитавам Аксения, ама и вие, дето не я харесвате, от 9 кладенци вода ще донесете да ни убедите колко е долна...

Нямам намерение да убеждавам никого в нищо. Изразявам лично мнение, това е всичко.

# 294
Аксения като каза "чела съм за Каравелов" и си викам "уау". Постижение си е и е за адмирации. Колко от тези вътре са чели нещо въобще откакто са ги карали насила да четат "Под игото" в училище? Явно Генчо само "Опълченците на Шипка" е чел, поне това...

Ако Камелия, дето не я понасям, се представи добре на викторината и на някоя игра, ще кажа браво! А няма всячески да отричам постиженията й, защото не я харесвам.

# 295
  • при късмета
При прогресивния данък в нашите географски ширини масово ще се крият обороти - така че данъците да се определят при по-ниска ставка. При скрити обороти - няма да има ДДС, което е много по-сериозен източник на приходи в бюджета.
Този филм сме го гледали, гледали преди години - ясно е, че се прави и че ще се прави.
 Да се мисли за връщането му е голяма глупост.
Преди години, когато облагането беше с прогресивен, не с плосък данък, касовите апарати не бяха вързани директно с НАП. При това, ако започне някоя фирма да крие оборот по някакъв начин, е видимо какъв е декларирала докато е било друго облагането и какъв декларира сега. ревизията ѝ е в кърпа вързана. А на физическите лица укриването е още по-невъзможно, защото всичко им внася работодателя. Евентуално някой да укрие доход от наем или граждански договор, но и там лъсва.
И не на последно място, ако влезе прогресивния, ще има и необлагаем минимум. С примера който съм дала назад се вижда, че данъците са по-ниски. А колкото са по-ниски данъците, толкова е по-голяма събираемостта. Т.е. имат да укриват тези с прекомерно високите доходи, които и сега си ги укриват. А тези, на които данъците ще паднат, ще си ги плащат хем да не ги мислят, хем да са спокойни, защото риска да укрият минимални средства ще надвишава в пъти, това, което трябва да платиш. С две думи, рискуват да укриват тези, които има тда внасят много, а не тези, които имат да внасят малко. Това обаче важи при всякакво облагане, а не само при прогресивен данък

# 296
  • Вестерос
Като човек, работещ свободна професия, чиито разходи за наем, ток, консумативи и прочие не му се признават и си плащам като поп всичко, включително и 2020, когато не се бачкаше два месеца, ама бяхме длъжни да си довнасяме за годишния за 2019 и да се редим с часове пред НАП, съм била винаги ЗА прогресивния данък и съм съгласна напълно с Ма ко.

# 297
Абе, във връзка с писаното от Симона...стана ли ясно как стана обращалката в поведението и спрямо Аксения? Продукцията го представи сякаш дойде от нищото и Симонка се нагоди в ситуацията. Но дали е така?

# 298
  • Вестерос
Според мен видя накъде духа вятъра и че покрай Аксения ще изгори и тя, затова се обърна срещу нея. А преди това явно я е смятала за авторитет някакъв, като по-силна от нея жена, която може да има някакви бъдещи позиции в отбора.

# 299
Според мен видя накъде духа вятъра и че покрай Аксения ще изгори и тя, затова се обърна срещу нея. А преди това явно я е смятала за авторитет някакъв, като по-силна от нея жена, която може да има някакви бъдещи позиции в отбора.
И после типично, стана пО католик от папата Imp

Общи условия

Активация на акаунт