🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 8 (24.10 - 30.10) 🐄

• 38 780
  • 863
  •   1
Отговори
# 300
Абе, във връзка с писаното от Симона...стана ли ясно как стана обращалката в поведението и спрямо Аксения? Продукцията го представи сякаш дойде от нищото и Симонка се нагоди в ситуацията. Но дали е така?
Нямаше какво да се покаже. Просто госпожицата е чиста проба конформистка. Видя  накъде духа вятъра и че е по.удобно да е със силните и си врътна д.пето. А също, като новопокръстените дето стават най-големите фанатици та и тя, започна да напада Аксения по-яросно от другите. Много патетично същество. Ама какво да очаква човек от някой отнесъл се така вандалски към собствената си външност?!

# 301
  • София
Като човек, работещ свободна професия, чиито разходи за наем, ток, консумативи и прочие не му се признават и си плащам като поп всичко, включително и 2020, когато не се бачкаше два месеца, ама бяхме длъжни да си довнасяме за годишния за 2019 и да се редим с часове пред НАП, съм била винаги ЗА прогресивния данък и съм съгласна напълно с Ма ко.

Моята професя също е свободна. Имаме нормативно признати разходи.

# 302
Aльона не е на годините на майките им. Ако помня добре е някъде на 39-40г.

Тя тая изглежда по-възрастна и от майка ми, как ше ми е набор? Ау, ау, ау... какво нещо е генът.

# 303
  • Вестерос
Като човек, работещ свободна професия, чиито разходи за наем, ток, консумативи и прочие не му се признават и си плащам като поп всичко, включително и 2020, когато не се бачкаше два месеца, ама бяхме длъжни да си довнасяме за годишния за 2019 и да се редим с часове пред НАП, съм била винаги ЗА прогресивния данък и съм съгласна напълно с Ма ко.

Моята професя също е свободна. Имаме нормативно признати разходи.
Да, но са някакъв мижав процент, поне моите и реално дори и да се осигурявам на минимум, пак се внася данък на тримесечие, всичко е прогнозно и накрая март месец следващата година- с голямата торба към нап...

# 304
Аз имам нужда от помощ от италианскоговорящите мами. Дайте ми числа от 1 до 50, че искам тотуту да ми съ пулучи!. После ша черпя, дет' се казва.

# 305
7, 18, 22, 31, 42 и 47 - прочети си ги на италиански Laughing

# 306
Мерси, Азалия - 20% от печелбата - за теб. Друго е да пускам италианско тото!

Сега го гледам/слушам епизода... Аксения много находчива - за бурята разлива винце. Ех, да бях и аз там, да си пием и закачаме... ама не, не съумиха да съберат едни смешни парички и да ме поканят за гост звезда. Баш Биг Брадър си е.

# 307
Твърдо съм 'ЗА' - плоския данък. Това вкара доста чужди фирми в България, което вдигна и стандарта на живот тук. Друг е въпросът, че изтървахме огромни фирми като Фолксваген заради корупцията у нас.

Това, че нашата данъчна система е ненормална, е друг въпрос. Живяла съм в няколко държави и съм била самоосигуряваща се в една от тях. Абсолютно всички разходи ми се броиха като такива, като всяка година имах право да таксувам 1 нов мобилен телефон и 1 компютър като разход, и си купувах нови, като старите давах на родата. Всичките ги обзаведох. Simple Smile Също ми брояха и наема, където живеех, и транспортната карта като разход - или поне голям процент от тях.

Колкото за данъците - те са за бедните и средната класа.
Истински богатите почти не плащат данъци, ако изобщо плащат някакви. Те си имат измислени за тях вратички - неправителствени организации, които спонсорират, реинвестиции, фондове и други спонсорски програми. Бях учила в унито преди време, че за да убедят масата (т.е. простолюдието) да плащат данъци ги убедили, че така ще се таксуват богатите и парите ще се преразпределят към бедните. И те, завалийчетата, се съгласили те самите да плащат данъци по този начин, иначе преди това не плащали в САЩ и Англия, само по време на война - поне така ни учеха нас.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 14:11 от Tahiti

# 308
  • Sunshine state
Колкото и да харесвам Альона, не мисля, че да вееш някакви конфликти из фейса е редно. Оправете си се лично и толкова. Доста тъпа постъпка. 🙄
Симона точно от страх и нея да не погнат се присъедини към групата и се обърна срещу Аксения.

# 309
  • Другата България
Приятно изненадана съм от Аксения в куиза с въпроси, и разбира се, “приятно“ НЕизненадана от катаджията при поредното му затвърждаване на наличието на точно две мозъчни клетки на етаж две.
Особено ме впечатли разговора между МеВеРеТо и ....не се и опитвам да ги различавам останалите индивиди.
Генчо: “Ми, нИ знаех друго, само това за Столетов, дори нИ можАх да налучкам.....“
Индивид от мъжки пол : „'ич да не ти дреме....на....макарите и другото с тях...“
Генчо: “А, то пък като ми задремало.....“ и в същото време за доказателство на казаното и подсилване на ефектА му, се почесва там, където до скоро това беше приоритет на друг индивид от мъжки пол.
“Страхотно“ поучителна сцена, след която се появява /или преди която, извинявам се за това, че не следя внимателно последователността/ дежурния демагог Чочо, който изнася поредната си лекция за това колко са невежи “младите“ и колко неща не знаят. Визирайки последния зададен въпрос.
Продължавам да гледам и да се уча.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 14:09 от Merri_An

# 310
  • София
Ако Аксения се беше сетила за "Опълченците на Шипка", щеше да има и моите овации. Кристо мога да й го простя.

# 311
Куизът този път беше сравнително лесен, но това не попречи на Гьенчу да се изложи като кифладжия.

Имаше един момент към края на епизода, в който другите го питат къде е Ваня и защо не яде с тях и той отговори, докато предъвкваше. Смея да кажа, че нямаше голяма разлика с регулярното му звукоизвличане.

Носеше тениска на Squid Game и за момент си представих как участва в игрите, а първата е за произнасяне на поредица от думи членоразделно. 😂 Много се забавлявам на негов гръб, признавам си без бой.

# 312
  • Другата България
Мажена: “Аз Валерия не мога да я бия....“
Хммм, интересно, Мажена кого си мисли, че може да бие?

Камелия: “Валерия няма да има низостта да избере слаб противник /визира Мажена, и най-близката си, Елена/. Като наближи дуел, и Камелия започва един и същи рефрен :“Знам си, аз ще съм, щото съм силна, щото Аксения така е направила, щото го сънувах, щото Аксения е манипулирала другите, щото просто си знам, щото Аксения сега ще каже на фермера на седмицата“.....и тъй, докато името на Аксения не се повтори поне десетина пъти. През това време, ако може и нещо зависи от нея, обработва решаващия/решаващата кого да избере, да НЕ избира нея. Идва церемонията, и СЛЕД като разбира се, не я избират нея, на лицето ѝ се появява една доволна и облекчена усмивка. И отново рефрена: “ето, аз исках, можех, ако бях аз...“, и т.н., и т.н..

# 313
Предполагам се е коментирало вече, но ако някой може накратко да синтезира, с интерес бех прочела- какво, по ягодите, прави МаДжена във Фермата и как въобще е минала тестовете? Не ми е неприятна, напротив- с интерес бих си чепкала вълна в нейната компания, нищейки клюките за този и онзи, но не й е мястото там просто. Да не говорим, че най- вероятно и финансово не й се е отразило особено благоприятно. От друга страна пък явно може да си го позволи. Голяма загдака ми е нейното участие, признавам си.

# 314
  • София
Аксения обяснява във видео за някои неща:
1) Не иска да коментира изцепката на Альона. Разочарована е от нея и не смята да пада на нивото и.
Така е решила, така е направила. Във Фермата се е съобразявала с някои хора, но извън нея това си е нейния живот и решения и не вижда какво толкова лошо е сторила и каквото и да е направила, не е било с някаква лоша умисъл.
бтв: Така и не стана ясно откъде точно тръгва драмата, защото едва ли Альона ще бълва змии и гущери само защото не е поканена в групата. Преди това е имало някакъв разрив.
2) За Симона дори не отговори, а с едно надменно изражение я прати по дяволите (така и трябва, евала)
3) Най-близки след формата: Валерия, Веселка и Нина. Станала е много добра приятелка и с трите и редовно се чуват. Но се вижда най-често с Вал, защото са си близо една до друга, като разстояние визираше. С Вал ще имат много нови общи проекти и изяви тепърва.
4) От мъжете няма как да е толкова близка, защото са...мъже... Тя си има мъж и си е отдадена изцяло на него. Все пак спомена три имена на които се възхищава и е в приятелски отношения: Чавдар, Гуспата и Яни.
5) Нейния мъж е понесъл много крайно и тежко тормоза на който е била подложена от мъжете при Новите и тя едвам му е овладявала страстите и да не направи някоя беля... Но никога (ще направи всичко по силите си) няма да събере заедно на едно място нейния съпруг с онези индивиди от мъжки пол (хаха, как ги нарече само), защото ще стане лошо...
6) Попитаха я за Лили. Защо и с нея не е толкова близка.
Тя каза, че се възхищава на Лили и за нейните певчески умения и сила и какво ли още не, но просто човек не може да е приятел с всички... (ами да, така е).

7) това ще го сложа в спойлер (спокойно не е кой знае какъв спойлер, даже е малък, но все пак ще го скрия)
Скрит текст:
Имало хора и то не малко и от отбор Нови надежди, които я ценят и ние всички ще видим и ще се убедим в това тепърва в предаването. Така го каза, че се подразбира, че тя със сигурност ще е оцелее във формата до обединението и явно там някои от Новите ще и се извинят и станат по-близки в самото предаване. Нещо такова...

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 15:26 от Diavolo

Общи условия

Активация на акаунт